Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

fanouškem Kinga sem se stal teprve nedávno a tohle je jedna z jeho adaptací (jinak velmi útlé novely), kterou bude mnohem zábavnější přečíst, než se na ní koukat. Příběh o tom jak farmářovi chtěla zdrhnout žena, tak jí pro jistotu s pomocí synka zabil a nakonec mu z toho hráblo není ničím převratný, nicméně je ok a kdyby se trochu ubralo na stopáži a tvůrci se víc zaměřili na konflikt Thomase Janea se synem mohlo to dopadnout podstatně lépe. Takhle je to jen hezky vypadající drama, které ale kulhá na obě nohy a ani zdaleka nevyužívá potenciálu. Ani ty hororové prvky se špetkou nadpřirozena nefungují zdaleka tak dobře a vlastně by se bez nich film úplně obešel. Nicméně chápu že mají znázorňovat to jak hlavní postavě začíná šplouchat na maják a dohání ho vlastní svědomí...60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Verím, že v každom z nás žije ešte jeden človek. Cudzinec.“ Temné, nebezpečné a len pre dospelých. Dole klobúk pred Thomasom Janeom, že mal odvahu stvárniť takú „zlú“ postavu. Jeho sústredený herecký výkon a konzistentná retro atmosféra sú najväčšími plusmi 1922. K tomu pár nechutných scén s krysami. Rád by som si to pozrel aj ako divadelnú hru. Veľmi dobré a ponuré, na strane druhej nič výnimočné a neobsahujúce nič, čo by vás dostalo vyložene do kolien. Opatrných 70%? ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velká škoda... Ačkoliv by si film spolehlivě vystačil s motivem ,,zločinu a trestu'' podobně jako ve slavném románu Dostojevského, kdy je hrdina sžírán svědomím (respektive hrdinové) - tvůrcům to nestačilo a zřejmě věrni předloze S. Kinga tomu dali hororový feeling, čímž to celé dost zazdili. Přitom atmosféra je skvělá, prostředí též. Amerika roku 1922 je zpracovaná perfektně. Oproti tomu přízraky a hlodavci působí ve filmu nepatřičně až směšně. Konec jsem očekával a dal tomu je poslední ťafku... Hlavní hrdina byl vybrán skvěle, jeho ,,vidlácký'' přízvuk byl prostě parádní a trochu mi připomněl Billy Bob Thorntona ve Sling Blade. Jak říkám , škoda. je to nevyvážené. Těšil jsem se na to, Netflix poslední dobou servíruje celkem lahůdky, ale tohle je jen za tři klasy kukuřice... * * * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Vražda je hřích a je s ní hrozná práce.- S Kingem je problém v tom, že jak se dobře čte, tak se většinou na jeho zfilmované příběhy špatně kouká. On je výborný vypravěč a ví, jak čtenáře chytit a nepustit. První polovina byla skvělá, pak mě to nějak přestalo bavit. Výborný vizuál evokující dobu před sto lety, solidní atmosférická hudba. Nechybí spisovatelova oblíbená klišé - kukuřice, halucinace, temný pasažér a mrtví se někdy vracejí. Thomas Jane se vybičoval k mimořádnému výkonu a film stojí především na něm. V řadě scén jsem chvílemi viděl...Toma Hankse. A pobavil odkaz na slavný příběh Bonnie a Clyde. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Poviedka o špatných rozhodnutiach, rýchlosti osudu a krysách. Nezaujímavé, ultra jednoduché, hlavné udalosti by ste stihli vstrebať v rámci jednej fronty na pošte. Drtivú väčšinu sledujete rutinu buranského života, ktorú sem tam naruší hlodanie. Asi by som povedal, že typická kingovská adaptácia kombinujúca zároveň častú nadbytočnost v rámci Netlix produkcie. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama