Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Poviedka o špatných rozhodnutiach, rýchlosti osudu a krysách. Nezaujímavé, ultra jednoduché, hlavné udalosti by ste stihli vstrebať v rámci jednej fronty na pošte. Drtivú väčšinu sledujete rutinu buranského života, ktorú sem tam naruší hlodanie. Asi by som povedal, že typická kingovská adaptácia kombinujúca zároveň častú nadbytočnost v rámci Netlix produkcie. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Napriek nie príliš konzistentnej kvalite, niekoľkým hluchým miestam a čas od času nevýraznému deju ide o slušnú žánrovú prácu, v ktorej si milovník thrillerov nájdete to svoje. V rámci nespočetného množstva knižných adaptácií Stephena Kinga sa 1922 môže bez pochýb radiť medzi kvalitnejšiu sortu, ktorá v žiadnom prípade nespraví literárnemu majstrovi žiadnu hanbu. Svojou temnou atmosférou a nepríjemne deprimujúcou hudobnou stránkou vám v tom najlepšom možnom slova zmysle pomätie myseľ a vďaka nesileným hororovým prvkom sa budete častokrát nachádzať niekde medzi napätím až strachom. 7/10 ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

King je teď v kurzu, o tom žádná a 1922 je zajímavé a napínavé, psychologické trýznění. Vynikající Thomas Jane, který na farmě maká, tomu nelze upřít a rád by makal dál, ale žena je proti, takže se synem se rozhodne jednat a od té chvíle se rozjede dost mrazivé ničení, otce a syna. Je tedy fakt, že King dost okatě vykrádá Lovecrafta, (Krysy ve zdech) ale efektivní to je, takže mu to lze i prominout, ale fakt ať King napíše něco sám za sebe a né že bude vykrádat hororového velikána. Největší svízel, tohle filmu je, že se to všechno neodehrává na farmě a v okolí, která je přitom v zimě perfektně strašidelné a film tak začne sledovat i druhou příběhovou rovinu, což působí zmatečně a rozvlekle. A však, ty lahůdkové masky a gore scény, ty to bohatě vynahradí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rok 1922 byl v nebraském kalendáři rok krysy! Baladický příběh natočený podle námětu Stephena Kinga, který měl zřejmě v sobě nést i další hlubší rozměr dramatu o zločinu, vině a trestu, ale to se moc nepovedlo...a tak namísto odvaru z Dostojevského Raskolnikova má v sobě nebraský farmář něco z Erbenovy Svatební košile... Tenhle film (i jeho idea) zůstaly někde na půli cesty... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Když chce v roce 1922 vaše žena prodat vaší farmu a vzít vám vašeho syna, máte jedinou možnost - podříznout tu mrchu tím největším kuchyňským nožem, který v kredenci najdete. Holt tenkrát byla taková doba. I když já si teda myslím, že by to bývalo šlo i jinak, civilizovaněji... Třeba jí nejdřív něčím jebnout přes šišku a pak jí uškrtit, nebo tak nějak, prostě nenásilně, humánně. A nezasvinit si krví celou ložnici. Ale furt lepší než dneska - tahat do toho právníky a nechat tu bestii, aby se vám nakonec smála do ksichtu po tom, co vyhraje soud. Blbý ovšem je, když vám z tý řezničiny následně hrábne a vy si to začnete příliš vyčítat. Staří Heléni měli Erínye, Římani Fúrie, my zase máme svědomí. Takže jestli chcete někoho vodkráglovat, musíte na to mít vod přirození pajšl. A i když je Thomas Jane naprosto ukázkově omezenej a primitivní vidlák, na tohle prostě neměl náturu, natož jeho nekňubovitej synátor. A co se filmu týče - skoro je mi až líto toho, že je tak dobře zahranej, vizuálně hezkej, precizně natočenej a má celovečerně velkofilmovou a žádnou televizní formu (Netflix válí). Protože na tuhle Kingovu povídku by stačila hoďka něco a ty prachy a tvůrčí invence se mohly využít ke zpracování nějakýho jinýho, ještě o něco zajímavějšího příběhu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama