Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Poviedka o špatných rozhodnutiach, rýchlosti osudu a krysách. Nezaujímavé, ultra jednoduché, hlavné udalosti by ste stihli vstrebať v rámci jednej fronty na pošte. Drtivú väčšinu sledujete rutinu buranského života, ktorú sem tam naruší hlodanie. Asi by som povedal, že typická kingovská adaptácia kombinujúca zároveň častú nadbytočnost v rámci Netlix produkcie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Verím, že v každom z nás žije ešte jeden človek. Cudzinec.“ Temné, nebezpečné a len pre dospelých. Dole klobúk pred Thomasom Janeom, že mal odvahu stvárniť takú „zlú“ postavu. Jeho sústredený herecký výkon a konzistentná retro atmosféra sú najväčšími plusmi 1922. K tomu pár nechutných scén s krysami. Rád by som si to pozrel aj ako divadelnú hru. Veľmi dobré a ponuré, na strane druhej nič výnimočné a neobsahujúce nič, čo by vás dostalo vyložene do kolien. Opatrných 70%? ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Inu, pokud bude Netflix takto pokračovat v adaptacích knih páně Krále, tak samozřejmě očekávám další vydatné kousky, jelikož to dělá dobře a kvalitně. 1922 je kvalitou na úrovni Geraldovy hry, ale tenhle kousek mě bavil mnohem víc, ale to je dané hlavně zápletkou, která je výborně stavěná a hlavně lepší. FIlm má výtečnou atmosféru, perfektně napsané postavy (což je u Kinga samozřejmě pravidlem), a hlavně božího Thomase Janea, jehož voiceovery jsou fakt boží. Herecky je to na jedničku, nenudí to, příběh je skutečně silný a výborně stavěný, atmosféra i paranoia hlavního hrdiny postupně roste, k tomu nějaké osobní tragédie... prostě Kingovina jak řemen a je dobře, že se jeho adaptacím letos tak daří. Boží a i v tomto případě perfektně natočené. Navíc to zasazení, jak zeměpisně, tak hlavně časově, to je taky na pochvalu. Výtečné lehce temné drama, pro fanoušky Kinga rozhodně absolutní povinnost, pro ty ostatní zcela jistě také kvalitní podívaná, kterou táhne Thomas Jane a táhne jí naprosto perfektně. 85%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vzácný úkaz, kdy je předloha tesknou ponurou příhodou ze starých časů, kdy nouze dovede chlapa prostých hodnot k zoufalému činu, po kterém se vše začne kazit - a adaptace je tesknou ponurou příhodou ze starých časů, kdy se stane přesně to samé. Snad za to může fakt, že je Kingova novela relativně krátká, ale všechny nezapomenutelné obrazy, které jsem ani po letech nedostal z hlavy, jsou tu v totožné síle jako na papíře. Čin, kráva, trubka, vize, ruka, prozření i finále. V obou médiích tak balada o nebraské farmě trpí jenom tím, že těží hlavně z atmosféry a po dějové stránce nikdy docela nepřekvapí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"1922" je vlastně jednoduchý příběh o tom, jak se chtěl farmář zbavit svojí ženy, ale celé se to hodně děsivě zvrtlo, protože ona i po smrti dokázala způsobovat zlo. Snímek "1922" ale nestojí ani tak na Kingově předloze, ale spíše na hereckém výkonu Thomase Jana, který ukazuje, že by rozhodně neměl být podceňován. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno