Reklama

Reklama

The Florida Project

  • Česko Florida Projekt (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Nedaleko Disneylandu na Floridě stojí řada kdysi populárních pestrobarevných motelů. Okouzlující šestiletá Moonee (Brooklynn Prince) a její přátelé, kteří si naplno užívají léta, bydlí v jednom z nich. Radost ze svobody, potulování a neodolatelných kopečků zmrzliny nemá nudný a složitý svět dospělých šanci ohrozit. Co na tom, že její 22letá máma (Bria Vinaite) každý týden divoce shání peníze na činži a pozdními platbami dráždí starostlivého správce Bobbyho (Willem Dafoe). Je na čase seznámit se s novou sousedkou a naplánovat dalších pár průšvihů! Režisér Sean Baker přichází s neobyčejně silným snímkem, který se stal miláčkem kritiků i diváků ihned od svého uvedení na festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (218)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak že by bol Sean Baker americkým klonom bratov Dardennovcov? Pomalý, vyše hodinový "antidejový" rozjazd môže mnohých rozladiť, ale ako sa ukáže, je nesmierne dôležitý pre vnímanie nastávajúcich situácií a urobenie si vlastného názoru na to, čo bude nasledovať. Myslím, že Bakerovi išlo viac o to, aby nič divákovi nevnucoval, ale napriek tomu svoj názor nenútene a observačnou metódou podáva. Ako dokážeme odhadnúť, ako svoj život vníma dieťa? Je to čisto len o tom, čo je ukotvené v zákone, ktorý bezpochyby vznikol podľa najlepšieho svedomia a vedomia, ale predsa...? No na to tu máme film, podávajúci priebeh života jednej nekonformnej rozpadnutej rodinky (a nielen jej) predovšetkým pohľadom dieťaťa. A teraz súďme... ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Toto co malo znamenat? To je film? Na mna to pôsobilo ako nejaky dokument o bielych luzroch z jednej bytovky v ktorej robi Willem Dafoe spravcu. Chybal mi tam akykolvek pribeh. Boli to len take nahodne epizodky. A aj to je prehnane silne slovo. Keby som zobral kameru a dve hodiny natacal nas vykvet spolocnosti v nahodnej bytovke na Luniku 9, tak mam to iste. Ale podla vysokych hodnoteni a rôznych oceneni usudzujem, ze mi tu asi nieco unika. Holt nemam dostatocne artove citenie. 0/10. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neskutečně přesné herecké výkony, kdy nejen Willem Dafoe ukazuje, jak je skvělým hercem, ale především pak tváře, které neznáte a ani znát nemůžete. Dětští herci jsou výborní, ale stejně tomu filmu vládne Bria Vinaite, která je neskutečně přesná, nechutná a do jisté míry i politováníhodná. Skvěle vybrané osazenstvo, jež bylo dobře zrežírováno. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Silný nezávislý film, o odvrácené straně Ameriky, kde lidé žijí v chudobě, beznaději s minimální šancí na změnu k lepšímu. Režisér zde ukazuje trochu jinou tvář, než jak je divák normálně zvyklý. Je celkem paradox, že je tento snímek zasazený do pastelového prostředí nedalekého floridského Disneylandu, kde ve stínu obřího mamonu, téměř utopicky žijí lidé kteří tolik štěstí neměly. Vizuálne působí snímek jako dokument, který se veze na vlně podobně laděných filmů typu American Honey, kde je stejně přirozená interakce neherců s herci. Neherečky Bria Vinaite a Brooklynn Prince, v rolích nezodpovědné mladé matky a její povedené dcerky, hrály více než skvěle a Willem Dafoe si střihl nesmírně sympatickou roli. The Florida Project je silný nezávislý snímek, který dokáže dojmout a nenechá diváka chladným. 83 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

Poznal som také vylízané pizdy. Arogantné pipiny s dobrými telami, ale nulovým charakterom a ako bonus s deckami, ktoré by sa mali lepšie v detskom domove, než pri nich. Rok mi robili zo života peklo a keď som s nimi absolvoval krátky, ale účinný rozhovor, ráno som zistil, že bol účinný ozaj až moc - našiel som si auto s prerezanými štyrmi gumami. Pipiny to moc nedomysleli do konca, pretože sme so ženou mali dobrú havarijnú poistku a poisťovňa nám komplet preplatila čisto nové gumy. Čiže, ak to mám povedať diplomaticky, vysoké IQ tam nebolo. Každopádne to, že mi ich tento film pripomenul ešte neznamená, že nie je psychologicky hodnoverne prepracovaný. Práveže je. A to je na ňom vlastne dosť smutné a strašidelné, pretože atmosféra Floridy (obvykle vo filmoch prezentovanej mimoriadne veselo a bezstarostne) je neuveriteľne depresívna a plná dezilúzie. Dospeláci, ktorí tu žijú, stratili všetky svoje životné sny. Tínedžeri sa potulujú ulicami a robia blbosti. A menšie decká tiež robia blbosti a vrcholom ich kultúrneho podujatia je večer sedieť pred televízorom, džgať do seba pizzu, zapíjať ju skvelým Dr. Pepperom a ísť spať. A Willem Dafoe? Ten nikdy nebol lepší. Sam Rockwell bol v tom roku výborný a právom získal Oscara za Tri billboardy kúsok za Ebbingom, ale aj tak som sošku viac prial - tiež nominovanému – Dafoeovi. Pripomenul mi viacerých chlapov, s ktorými som sa stretol v rôznych prácach, ktoré som v živote vykonával. Boli to dobrí, nenápadní, statoční a múdri muži a chcem veriť, že ma aspoň niečo naučili. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Všechna tetování Brii Vinaite ve filmu jsou pravá, první si pořídila už ve 14 letech. (ČSFD)
  • Duha, která se objevuje na jednom místě nad kouzelným hradem, byla původně CGI. Poté, jak se ukázala skutečná duha, se filmový štáb spontánně rozhodl natočit skutečnou duhu, částečně kvůli rozpočtovým úvahám. (ČSFD)
  • V rozhovoru pro Radio BBC režisér (Sean Baker) řekl, že rozpočet neumožňoval rezervovat celý motel jen pro film, ale jen jeho část. Během natáčení tak motel provozoval své běžné služby, a proto je možné v některých záběrech vidět skutečné zaměstnance i nájemníky. (vojacekr)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama