Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reed je vysvobozen. Jeho dalším úkolem je získat si důvěru mutantů, které dříve zavíral za mříže... (TV Prima)

Recenze (5)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrej díl. Vztahy se hrotí, boj se stává osobní...postavy nejsou černobílé, chybují na obou stranách a záměry všech jsou srozumitelné a pochopitelné. Spokojenost. ()

Reklama

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapomenutelné. Nedoporučuji. The Gifted chce být lepší verzí Heroes z Marvelovské verze Země-10005, ale kulhá v tom. Hrdinové, respektive jejich schopnosti, jsou mladšími, slabšími verzemi známých postav Rosomáka, Magneta, Kyklopa a dalších. Ústřední děj se oproti ryzích X-Men točí kolem "takové normální rodinky" na místo čirého souboje hodných se zlými, ač i ten je přítomen a s blížícím se finále intenzivnějším. Nicméně dost tomu chybí. Je to scénáristicky rozvláté (obvyklý Matt Nix), hereckými výkony chudé (a ani ostřílená herečka Amy Acker, ač se snaží, jak může, nedokáže přebít unylost ostatních). Gifted je typický seriál o 13 dílech s osmi různými režiséry a jedním producentem, který vlastně ani neví, jak se seriálem naložit, přestože má dopředu připravený parádní svět se kterým si může hrát. Pevně doufám, že další série přijde s pevnější režií a myšlenkou, neb se stávajícím nastavením se může stát, že příští série bude tou poslední, a to by byla škoda. Po kvalitním seriálu typu The Gifted je tady určitě poptávka. (V komentáři hodnocena první série.) ()

BaronMartin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle, epizoda to není špatná, jenom je zde taková hrozná tuna nesmyslných a stupidních scén, až mně to místy opravdu dost vadilo. Abych začal tedy na pozitivní notě, upřímně se mi líbí postava agenta Turnera a jeho fakt dobrá motivace, i přes to, že flashback na tuto událost naprosto srší tím nedostatkem budgetu a působí extrémně levně. A mně osobně se dost líbí celý ten nápad toho, že jak se mu mutanti šťourali v hlavě, tak na tuto událost nechtěně zapomněl, a pokud s tím seriál bude dobře a zajímavě pracovat, mohlo by to být fakt super a akorát to jeho motivace ještě prohloubit. Jenže ten zbytek epizody je fakt hloupý :D Od linky s Reedem, kterého pošle John na extrémně nebezpečnou misi s kým jiným, než s tím jedním týpkem, který Reeda očividně nesnáší, a nedá jim žádný doprovod navíc. Hned jak se tato scéna stala, tak jsem protočil očima a představil jsem si tu neskutečně klišé scénu, jak se seriál bude snažit budovat napětí tím, že ho tadyten týpek rádoby zradí, ale na poslední chvíli se ukáže a dvojice včas uprchne. A víte co? Přesně to se stalo :D Je to škoda, protože samotná procházka po městě, kde Reeda zaznamenají kamery, je fakt napínavá a hezky atmosféricky postavená. Linka v doupěti není o moc lepší, zbytek rodiny zde zachraňuje krvácejícího borce a vlastně jediný smysl této části je, aby rodinka ukázala, že jim lze věřit. Tudíž zde každý má jakousi svou malou momentku: matka se stará o raněného, Andy nabídne svou krev a Lauren uzavře tepnu. A zase to působí hrozně klišovitě :D Proč ty postavy musí dokazovat svou věrnost? Vždyť už jsou ve skrýši minimálně pár týdnů a zatím jenom pomáhají. A taky je šíleně vtipný, jak ten krvácející mutant umírá a dusí se ve vlastní krvi a jeho mutantí kámoši jenom stojí kolem a čumí, co bude rodinka dělat :D Po páté epizodě musím říct, že Gifted jsou takový ten young adult seriál, který se nesnaží být ničím extra větším, což není nutně špatně, občas ale vyloženě sklouzává k tomu naprosto generickému a klišovitému průměru, což mě hrozně mrzí, jelikož ten seriál fakt není úplně zlý. Hodnocení: 55% ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama