Reklama

Reklama

Yeti: Ledové dobrodružství

  • USA Smallfoot (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Animovaný dobrodružný film pro diváky všech věkových kategorií. Je opakem legendy o yetim, protože v našem filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí. (Vertical Entertainment)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (126)

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Zábavný animák, který už malinko šlape na paty i Pixaru, a určitě se nemusí stydět za to, že má sice hloupější konec, který mi dost ubral na spokojenosti, ale zato má slušně vystavěnou mytologii a historii, toho, proč jsou na vrcholu hory, která je obklopená mraky, pod kterými je nicota. Kameny až tak moc nelhaly, spíše byly vymešleny na ochranu a já jsem plně chápala stařešinu a ochránce kamenů. Líbilo se mi taky to, že Migo nebyl žádný lůzr ale úplně normální týpek který zapadl do společnosti a dokonce se měl stát významnou ikonou ledové vesnice. Výborně udělaný animák jak pro děti, tak i pro dospělé. Prví třetinu jsem se vážně hodně bavila. Pak to malinko sjelo do klasického příběhu o lidské hlouposti a taky o yetiovské omezenosti (Meechcee se snažila o "vědecké" myšlení, ale byla jediná a nikdo ji nerozuměl) Konec byl až moc přehnaně pozitivní a ubral na celkové zábavnosti a zvláštnosti. Já se bavila slušně, což se v poslední době o moc filmech říct nedá. Asi mi vážně více vyhovují hloupoučké pohádky, než artově natočené dramata, nebo mystické filmy o hledání smyslu života. Každopádně si Smallfoot zaslouží minimálně 3 hvězdy. Já osobně dám nakonec 4, a doufám že podobných animáků, bude vznikat víc. Smallfoot by mohl klidně do takzvaných "pixarovek", krásně zapadnout. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo, dá se to, asi dvakrát jsem se tu nahlas zasmál (což je pro mě dost velké překvapení), ani jsem se moc nenudil, což je taky velké překvapení. Zase na druhou stranu, na zadek jsem si z toho nesedl, některé věci tam jsou vyloženě trapné, písničky nic moc a dějová linka taky není bůhvíjak zajímavá, ačkoli nenudí. I přesto, dívat se na to dá celkem v pohodě. 3* ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Prvý animovaný film v roku 2019 prekvapil. Yeti a snezne prostredie bolo rozmanité a pôsobivé aj keď mám už svoje detské roky za sebou, tak ma film bavil a musím povedať že na niektoré animáky by sa aj možno oplatilo vidieť na velkom plátne. Určite by to malo svoj efekt. Piadinožka zabodovala už len za svoj netypický názov. 4* ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čistě náhodou jsem si ji pustil a vůbec jsem nelitoval. Pohodová pohádka nejenom pro rodinu s dětmi. Skvělá animace, narážky a hlášky, a příběh s poselstvím. Možná by se tam nemuselo tolik zpívat (to moc obecně u pohádek nemám rád, ale je to čistě můj problém, takže to hodnocení nesnižuje), ale jinak to bylo moc fajn. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu som zo začiatku veľa neočakával. Trailery neprezradili z príbehu takmer nič a preto niektoré scény v traileroch pôsobili príliš detsky a rovnako aj humor, ktorý ukážky obsahovali. Film je však o niečom inom, v traileroch neviditeľnom. O snímku som po prvý krát počul, keď som si bližšie začal študovať informácie o Yetim a prišiel som k článku o tom kde sa Yeti vyskytuje v populárnej kultúre. Zaujalo ma to a chcel som vidieť interpretáciu tohto tajomného humanoidného tvora a celkovo ako to tvorcovia poňali. Piadinôžka je údajne založená na knihe Yeti Tracks od známeho španielskeho animátora, filmového režiséra a scénaristu, Sergia Pablosa. Dielo som si neprečítal a ani ho nikde neviem nájsť, pochybujem či kniha bola niekedy vydaná. Samotný film však je celkom originálny a myslím, že Yeti bol zobrazený už v mnohých filmoch, no takto ešte nie. Aj keď animácia je veľmi pekná (hlavne prostredie), dizajn a vzhľad Yetiov sa mi akosi nepáči a niektoré postavy napr. Meechee sa na Yetiho podobali minimálne. Ale podstatné je, že animácia je sympatická a aj keď sa Pixaru nevyrovná deti to budú mať rady. Warner Bros. nerobia zlé animáky. Páči sa mi aj to dobrodružstvo a zaujímavý je aj príbeh, ktorý ako jeden z mála filmov takéhoto typu neobsahuje hlavného záporáka, ktorý je ihneď evidentný. Ako som už spomínal, snímok je vhodný pre deti a myslím, že má všetky atribúty rodinného filmu. Zároveň je to aj komédia aj keď určená hlavne mladším divákom. Fantasy prvky sa tu nájdu tiež - celý príbeh okolo dedinky Yetiov a z postáv je to určite The Stonekeeper. Vec, ktorá ma však prekvapila, boli skladby (pesničky) a hlavne to, že sa jedná z časti o muzikál. Film hovorí o tom ako si často navzájom klameme preto aby sme sa chránili. Sú však aj ľudia (vo filme Yetiovia), ktorý chcú aj napriek krutosti vedieť pravdu za každú cenu. A to sa mi páči. To všetko je veľmi dobré a hlavne jedinečné (takéto posolstvá sa bežne v animákoch nevyskytujú), no myslím, že by sa to obišlo aj bez tých pesničiek. Neboli zlé, no film by určite bol dobrý aj keby tam neboli. Piadinôžka ma príjemne prekvapila svojou originalitou čo sa týka príbehu, peknej animácie a hlavne film má výbornú myšlienku. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (5)

  • Jména dvou hlavních yettiů ve filmu, Migo a Meechee, jsou ve skutečnosti dvě různá tibetská slova pro „yeti“. (KGBelik)
  • Príbeh filmu je z nepublikovanej detskej knihy "Yeti Tracks" od španielskeho animátora, filmového režiséra a scenáristu Sergia Pablosa. [Zdroj: Wikipedia.org] (LuiCJ)
  • Křičící koza je založena na několika populárních videích na YouTube s kozami, které vydávaly netypické zvuky podobné křičení. (KGBelik)

Reklama

Reklama