Reklama

Reklama

Kursk

  • Francie Kursk (více)
Trailer 4

Film inspirovaný skutečnou katastrofickou událostí, ke které došlo v roce 2000 na palubě Kursku, sleduje poslední hodiny "nepotopitelné" ruské jaderné ponorky klesající na dno arktických vod Barentsova moře. Několik členů posádky přežije počáteční výbuch, včetně velitele Michaila Kalekova (Matthias Schoenaerts), na něhož doma čeká těhotná manželka (Lea Seydouxová) s dítětem. Začíná zoufalý boj s časem. Záchrannou operaci bohužel komplikuje zchátralé vybavení a byrokracie mezi Ruskem, Francií, Norskem a Británií, kdy se šéf britského námořnictva David Russell (Colin Firth) pokouší přesvědčit ruskou vládu, aby přijala zahraniční pomoc. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (304)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $6,925,791▐ Na prvý pohľad silné lákadlo popri úspešnom seriály Černobyl. Máme tu opäť podobnú tému jadrová ponorka Kursk ide ku dnu a prichádza jeden problém za druhým... prvá polovica filmu má slušné grády, slušnú atmosféru, aj herci hrajú, len v tej druhej akoby postupne dochádzal dych a nejak to skoro vyšumí do prázdna. /60%/ ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilé katastrofické drama s hutnou atmosférou uzavřeného prostoru, kde vody přibývá a kyslíku je méně a méně.. Osud mladých námořníků mě chladnou nenechal, bylo mi jich nesmírně líto, chápala jsem jejich rodiny a moje hlava dodnes nepobrala, proč to dopadlo tak, jak to ve skutečnosti dopadlo.. Matthias má velice sympatický herecký projev, Colin tradičně skvělý a Max von Sydow dokonale odporný, výborný výkon.. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rusko na cestě mezi dvěma totalitami, kdy k uvolňování docházelo, ale spousta věcí běžela podle desítky let zajetých mechanismů. Při záběrech z moře slabší, přece jen, Vintenberg není žádný trikový tvůrce, jinak ovšem spokojenost - "dánské Rusko," vynikající Firth a Sydow a marná záchrany snaha. Občas malinko studené, větší emoce to ve mě bohužel nevyvolalo. 90%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemastné neslané. Ani neviem, čo by som k tomu napísal. Pripadalo mi to slabé a strašne nevýrazné s nábehom na neviditeľnosť. Len s pár dobrými, zaujímavými scénami. Herci matní, po atmosfére zostali len nevýrazné, stopové prvky, silné scény by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky a slávni herci vo vedľajších rolách to skôr rušili, než že by tomu pomáhali. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Než dopustit akt vměšování, raději vyměšovat na vlastní lidi, aneb K-141: The Orphanmaker. Mohlo by se zdát, že spojení Vinterberg a katastrofický film podle skutečné události bude kompatibilní jako měď s mosazí a peroxid vodíku, ale i přes postprodukční inferno to nebylo zas až tak zlé. Procedurální část bych si dokázal představit poctivější, stejně jako vyprofilování postav, ale na zoufalé souši, která relativizovala pojem národní ponížení, to ve své intimitě docela fungovalo. Apropo, nechápu, kde byl v danou chvíli lovec amfor Laďa, když Barentsovo moře je pro něj teplé jak moč batolete a hloubka 108 metrů jak bazén na dači.. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu se vedle mnoha exemplářů dobového vozového parku objeví v několika záběrech i žlutá Škoda 105. (vladous)
  • Námořníci při nástupu na palubu ponorky Kursk sledují záznam koncertu americké thrash metalové skupiny Metallica. (Nocturno culto)
  • Švédský herec Michael Nyqvist zemřel na rakovinu měsíc před koncem natáčení. Své scény ale stihl dotočit. [Zdroj: iDnes.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama