Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Zapovězeném lese žije zlý čaroděj Kruciatus (Josef Abrhám). Ten se před sto lety pokusil zničit království, kterému dnes vládne král Alexandr (Jaromír Hanzlík), jenž má dva syny – následníka trůnu Jana (Patrik Děrgel) a mladšího prince Karla (Kryštof Hádek). Karel se však nechce s rolí druhého v pořadí za žádnou cenu smířit. S pomocí svého sluhy Pakosty (Pavel Kříž) se na hradě vloupá do zakázané komnaty, získá kouzelné rekvizity, které tu po zlém čaroději zůstaly, a hodlá svého bratra zničit. Princ Jan tak vypije kouzelný lektvar, který mu jeho povedený bratr naservíruje, a ten mu vmžiku vymaže paměť. Jan se poté bezhlavě vydává na cestu do Zapovězeného lesa, ve kterém každý, kdo tam kdy vkročil, beze stopy zmizel. Od tohoto okamžiku se začíná odvíjet řetězec dramatických, ale především často komických situací. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (494)

nash. 

všechny recenze uživatele

Když už jsem začínal mít pocit, že s českou pohádkou je definitivně konec, dorazil Korunní princ a s ním kapka naděje, že by nemuselo být tak zle. Konečně po dlouhé době zase jedna povedná. Pohádková, úsměvná a konečně i lidsky milá pohádka, která vypadá přesně tak by pohádka vypadat měla. Nechyběla romantika, humor, ani napětí. Až na Hádka nikdo křečovitě nepřehrával, Gandalf Abrahám pobavil, Patrik Děrgel několikrát rozesmál, stejně jako zápletka s lahví, která je vždy po ruce, aby děj zkomplikovala. Animovaný úvod vyvolal v paměti ozvěnu klasických zemanových pohádek kombinovaných se vzpomínkou na Harryho relikvie smrti, nechyběl slušný rytířský turnaj evokující Příběh rytíře, a hudba potěšila, přestože občas byla velkolepější než celá pohádka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Karel Janák ve Vánočním vydání potřetí a opět vcelku slušně. Z jeho pohádek má tato asi nejzajímavější příběh, a drobné dějové nedorazy se o chvíli později obratně vysvětlují. Jen si ještě trochu vytříbit vkus na vhodnost některých humorů, čili si v podstatě zodpovědět otázku, jestli točí pohádku pro celou rodinu nebo prvoplánovou komedii, a bude to fajné. Jinak výborné obsazení, kostýmy, výprava a technické disciplíny vůbec (dokonce i Skylla jménem trikový drak byla úspěšně obepluta). Velmi solidních 70%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na televizní záležitost celkem solidní a hravě to strčí do kapsy většinu pohádek, které za velkého humbuku berou útokem kina. Asi nejvíc baví pitoreskní dvojice padouchů v podání Kryštofa Hádka a Pavla Kříže. Zejména Hádek si svého zlého prince užívá a je to především on, kdo se stará o humornou stránku příběhu. Něco do sebe měl i rytířský turnaj a na Evu Josefíkovou se dobře koukalo i tady. Naopak souboj s drakem byl až příliš televizní a Patrik Děrgel mě opětovně přesvědčoval, že na to být hercem prostě nemá, ačkoliv oproti minulosti nebyl tak příšerný. Na Štědrý večer zcela vyhovující pohádka. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŽDYCKY MĚ TRÁPILO, ŽE MNĚ TEN TRŮN ZÁVIDÍŠ…“ /// Parádní obsazení! Hádek je nádhernej hnusák, Děrgel super dobrák, drak není digitální průser a rytířskej turnaj neláká na „prachy“, ale na ftip. Umírněnej. Taková pohádková krávovina, která si ze sebe dělá prdel. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často nevím, co jsem zač. Hlavně když se napiju… 2.) Miluju, když hlupák svoje štěstí najde. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za devatero lány řepky a devatero lesy napadenými kůrovcem bylo nebylo (tady bohužel bylo) jedno království. Víc než zhrzený čaroděj, nenažraný drak či králův syn s nekalými úmysly to království trápily projevy demence.. Děrgel proplouvající příběhem s výrazem Oty Rákosníka (i v momentech bez amnézie), na pilu příliš tlačící druhorozený Hádek, jeho sluha vracející se z koncertu Visacího zámku či otráveně působící Pai Mei Abrhám s lachtaními penisy přišitými na kostýmu, ti všichni se dali přežít. Četné chvíle, kdy hoblující Janák pověsil na dřevec moudré pohádky bílou vlajku, už ne. Podej mi tu láhev, Karle, ať si cvaknu.. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Mnohé, nejen interiérové scény, byly natáčeny na hradech Křivoklát (hrad princezny) a Kokořín (sídlo princů). Veškeré souboje se točily na louce pod hradem Točník. (formelin)
  • Princ Jan (Patrik Děrgel) při závěrečném souboji prohlásil, že prince Jana také chvíli hledal, ale marně. To by si ale díky nápoji zapomnění neměl pamatovat, když zapomněl i boj s drakem, který se odehrál až později. (Nick321)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama