Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 8

Recenze (333)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Co filmu musím nechat, tak je pěkná vizuální stránka. A tady pochvaly končí. Mulan je podivně sterilní film, který se snaží o jakýsi realismus, ale zároveň je to Disney, takže ve filmu musí být akce, ale ne krvavá. O co líp působí animovaná verze, která nezakrývá, že se jedná o pohádku. Samotná Mulan je jedna z dnešních nesnesitelných hrdinek, které musejí být speciální sněhové vločky s vrozenou mocí, lepší, než všichni ostatní - a její síla je samozřejmě bojovná síla typická pro muže, protože ve skutečnosti nasrat na skutečný feminismus, ženy samy o sobě a jejich síla nejsou dost dobré. Zkrátka další z řady filmů poslední doby, které se tolik snaží uspokojit co nejvíc uřvaných internetových skupin, až je z něj univerzální hnědá omáčka, která neohromí nikoho. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od filmové Mulan nečekala, nebyla jsem tedy až tak rozčarovaná. Šla jsem do toho kvůli děcek, ty to tedy odseděly, ale žádná hitparáda se nekonala. Ale ruku na srdce, mě neoslovila ani verze animovaná. Pohádky typu Tygr a drak mě baví, tohle bylo slabé a obávám se, že z předlohy ani víc vyrazit nešlo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA ║Tržby Celosvetovo $69,973,540▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,054,589  ║ Tržby za predaj DVD v USA $9,256,345║ Animák je u mňa dosť oblúbený. Hrané "remake" filmy klasických animovaných hitov to u Disney majú dosť ľahké. Málo čo skutočne zažiari (Jungle Book, Lion King) a tento dopadol tak asi na pol plynu. Mňa osobne nejak nenaštval, pozrel som v pohode ale má to svoje limity, nedostatky. Jednoznačne mi u takýchto projektoch chýba lepšia režisérska vyspelosť, nápaditosť, hravosť, málo kto sa dnes dokáže predať. Obsadenie dosť dobré, rovnako tak aj technická stránka. /70%/ ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Nie je to také zlé, nenudila som sa, hoc mnohé veci by som uvítala inak. Zo začiatku ma najviac zaujal richtár (Hoon Lee) pri nábore, ten krátky moment ako prikývol starému veteránovi na ďalšiu službu, a stále som čakala, kde sa ešte objaví. Nie som si istá cieľovkou, pre drobotinu to zaujímavé nebude. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že to byl od Disneye dobrý nápad, aby zfilmoval všechny pohádky, kterými se v devadesátých letech proslavil. Na některé to funguje, na některé ne. Asi záleží i na tvůrcích. Tady nejenom, že chyběl mluvící drak, ale navíc jsem měl pocit, že tu je všechno špatně a popírá to svojí pohádkovou myšlenkou všechny podobně laděné čínské dobové filmy. Navíc je to feministické až běda a nejhorší je, že já už ani nedokážu určit, jestli to vnímám proto, že mě to nutí vnímat doba nebo proto, že to točila režisérka a toho feministického tam narvala po kokos...což je vlastně to samý. No, vidíte, jaký má na mě Mulan vliv. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se objevilo 90 koní, kteří museli podstoupit několikaměsíční trénink. (Duoscop)
  • Představitelka hlavní role Liu Yifei podpořila před uvedením filmu tvrdé zásahy hongkongské policie proti protestantům v Hongkongu. Na Twitteru se ihned objevila výzva k bojkotu celého filmu. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (Ragimiri)
  • Kvůli obtížným bojovým scénám filmaři najali kaskadérské týmy z Číny, Mongolska, Austrálie, Kazachstánu a Nového Zélandu. (Duoscop)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama