Reklama

Reklama

Resident Evil: Raccoon City

  • Portugalsko Resident Evil: Raccoon City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dříve prosperujícím sídle farmaceutického gigantu Umbrella Corporation je nyní Raccoon City vymírajícím městem na středozápadě. Exodus společnosti udělal z města pustinu... s velkým zlem pod povrchem. Když se toto zlo rozpoutá, skupina přeživších musí spolupracovat, aby odhalila pravdu a přežila noc. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (317)

annanah 

všechny recenze uživatele

Film roku s neuvěřitelným komediálním potenciálem. Scéna se zapalovačem vyvolala u mé maličkosti záchvat smíchu jako málo co, bohužel toto nebyl záměr autora. Slovy Adama Kajumiho vysokorozpočtový počin se super efekty, což se podle mě projevilo hlavně na finálním zaporakovi, který byl skutečně velmi okatý. Okey a teď vážně... Nechápu proč se to stalo, relativně okey herci neměli absolutně co hrát a film neměl vůbec žádné tempo. Cítila jsem se jak legendární kritik ze Simpsonových, který volal po konci. Nicméně je pravda, že na konci se mi chtělo tleskat, neboť mé utrpení už nemuselo pokračovat. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už je to nejaký čas, keď som videl akčnú zombie jazdu. A tak keď bola možnosť si pozrieť ďalšiu časť Resident Evilu hned som do toho išiel. Musím uznať, že tato časť je celkom iná ako tie predošlé časti. Lebo nemonitoruje len jednu postavu, ale viacero a hlavne sú sympatické na čele s mojim obľúbencom Tomom Hopperom. Masky boli bravúrne, hlavne zombici boli fenomenálny. Trošku horšie to bolo už zo zvieracími mutáciami či tými, ktoré mali mat za sebou riadne prepracované triky, tam to bolo trocha fádne. Ale film má niekoľko ponurých a temných scén. Tma tu je silnou súčasťou tohto filmu a preto nie všetko je dobré vidieť, ale zas si myslím, že to aj tak malo byť. Hru som nikdy nehral, ale predstavujem si, že nejak podobne to je aj tam, takže zachytene to môže byt realisticky. Ale to ja posúdiť neviem. Séria Residen Evil má už prestala zaujímať pred nejakým časom, ale toto by mohla byt cesta ďalšieho napredovania. Je to nabúchane akčnými scénami, ale niektoré tam už boli ako päsť na oko, ako napríklad pád vrtuľníka do presne stanoveného miesta, aby to vyzeralo čo najveľkolepejšie. Zatial je to na silne 3*, ale možno pokračovanie bude ešte viac dynamické a tak dúfam, že nejaké aj bude. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Roberts a spol. išli na vec inak, možno chceli vzbudiť záujem štýlom ála Stranger Things, avšak to by film musel mať lepšiu atmosféru a to retro by muselo byť viac cítiť. Potešili retrospektívne scény z minulosti, avšak okrem toho, že sa z nich jedna postava objavila aj v prítomnosti, dej špeciálne neobohatili. Mám dojem, že čím ďalej, tým bolo Raccoon City slabšie, čo dokladá aj odfláknuté finále s nevydareným monštrom. Hrôza to ale ako celok nie je, i keď zamýšľaný kvalitný reštart sa nekoná. 50% a ak by som videl v kine, bolo by to za dve hviezdy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Totální fanservis vystihující brakového ducha her, plný devadesátkové atmosféry, po vzoru RE lehce teatrální stylizace a toporných dialogů, parádní R-kové akce, ale i překvapivě zručně provedených hororových momentů. Když pominu nepochopitelně divný casting neodpovídající svým protějškům (Chris by potřeboval nafouknout, Jill vybělit a kudrnatý latino Leon... úplně všechno) a fakt, že dějově je to splácanina několika herních dílů dohromady, tak mě to bavilo více, než všechny Andersonovy Resident Evil-y dohromady. Místy zaškobrtne CGI, ale díky dobré práci s kamerou a barvami to povětšinou i velmi dobře vypadá a díky výraznému soundtracku i zajímavě zní. Su spoko, hodnocení upřímně příliš nerozumím. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ono už, když bylo ohlášeno obsazení, tak bylo celkem jasné, že to bude sračka ... když do role modrookého blonďáka s nejvíc americkým jménem "Leon Scott Kennedy" obsadíte Inda (takhle to přesně dopadne, když si objednáte Leona z Wishe ... brownwashing btw) a do role Jill dáte černošku (blackwashing btw). Pak přišel první trailer s příšerným vizuálem a naprosto otřesným CGI (tady jde vidět, že se pro změnu používala trial verze After Effects), kdy už bylo nad slunce jasné, že se bude jednat o lacné céčko ... nicméně pořád tu byla naděje, že alespoň zabaví. Jako ano, tvůrci se snaží o jakýsi fan service v podobě lacných cosplayů a využívání "ha-ha" memů v podobě Jill Sandwichů apod., ale zábava se nekoná ... spíš přehlídka absolutních nelogičnosti a stupidního jednání postav (to co udělali s Leonem je až k pláči, a fakt se teď nebavim, že ho přebarvili na hnědo) ... a samozřejmě pochcání loru předlohy, které měl být tenhle Resident nejvěrnější. Raději si dejte znovu první Andersonovku, která je o 300% lepší a navíc má skvělou atmosféru a MMMM v podobě laserové chodby. Za toto lacné rasistické hovno fakt neplaťte. Poprvé děkuji covidu, bo si jsem jistý, že tohle se díky němu nezaplatí a pan Roberts už nikdy nedostane žádný větší film a už vůbec ne dvojku ... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Resident Evil: Racoon City adaptuje první dva herní díly „Resident Evil“ (1996) a „Resident Evil 2“ (1998). (S.U.E.S.)
  • Video promítané na zeď ve sklepě laboratoře, ve kterém dvojčata Ashfordovi mučí vážku a poté ji nechají sníst mravenci zaživa, je téměř na chlup stejné jako cutscéna ze hry „Resident Evil: Code Veronica“. (NiWi)
  • Ve filmu se nijak nevysvětluje to, proč je velká hala na policejní stanici tak prostorná s velkou sochou uprostřed. Ve hře se však dozvíme, že stanice dříve sloužila jako muzeum umění. (NiWi)

Související novinky

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

Kdo si zahraje v seriálovém Resident Evil?

13.06.2021

Netflix odhalil kompletní obsazení hlavních postav nadcházejícího hraného seriálu ze světa Resident Evil. Slavná herní franšíza se tak brzy dočká nejen dvou seriálů na Netflixu (z nichž jeden bude… (více)

Nový Resident Evil byl dotočen

Nový Resident Evil byl dotočen

29.12.2020

Přestože natáčení začalo teprve v listopadu, nový filmový Resident Evil má za sebou již poslední klapku. Snímek tak nyní čeká rychlá postprodukce a příští září dorazí do kin. Děj se tentokrát bude… (více)

Filmový Resident Evil má obsazení

Filmový Resident Evil má obsazení

07.10.2020

Herečka Milla Jovovich odešla lovit přerostlé obludy do série Monster Hunter, filmový Resident Evil to ale zkusí i bez ní. V chystaném rebootu vycházejícím z populární herní série si tak na nemrtvé a… (více)

Reklama

Reklama