Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (382)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je celá tahle série průměrnou podívanou a ani trojka nebyla výjimkou. Starý nešika a jeden z nejbláznivějších agentů, které kdy měla nejen britská tajná služba je zase zpátky. A s ním přichází i řada pohrom, šílených situací, ale i celkem dobrá porce humorných momentů. Rowan Atkinson je většinou zárukou kvality sám o sobě (svými grimasy) – občas mu ovšem hází klacky pod nohy scénárista…Tady pobavil, ale já svou pozornost stejně nejvíc věnoval krásce, jakou Olga Kurylenko bezesporu je – já tuhle ženskou prostě žeru…Klidně si dám někdy v budoucnu další díl… ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Definice splachovacího filmu, který si bez rozmyslu může člověk pustit, když nechce příliš o ničem přemýšlet. Ano, je to nejslabší díl a občas mě mrzelo, že když Atkinson stále oplývá neuvěřitelným charismatem, většina gagů je toho nejjednoduššího rázu, kdy někdo někam padá a má to být vtipné. V kombinaci se slabým záporákem potvrzuji své tvrzení nejslabšího filmu, nicméně u VR linky jsem se vyloženě skvěle bavil. Jakožto perfektní přiznanou kulisu v telce mohu vřele doporučit. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tretí Johnny English obsahuje tie isté fóry, podobné zvraty a atmosféru ako v prvých dvoch častiach hovorí s, že ten istý vtip nie je dvakrát vtipný, no v tomto prípade neviem, videl som viac menej tie isté gagy len v inom šate ale bavil som sa kráľovsky. Zo ženou sme sa nasmiali až až a to bolo cieľom. Rowan Atkinson ma stále baví, takže 3 poctivé hviezdičky má u mňa bez problémov. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Celkově Johnny English znovu zasahuje nepřináší do své série nic nového, natož převratného. Prostě jen dál zůstává parodickou špionážní komedií. Drží si to stále stejnou kvalitu. I proto jsem viděl zatím všechny díly a musím říct, že bych se vůbec nebránil dalšímu. Rowan Atkinson prostě je komik a mě baví se na něj dívat. Pozitivně lze také rozhodně hodnotit herecký výkon Emmy Thompson jako premiérky a krásně sexy Olgu Kurylenko jako Bond girl. Jinak hlavní záporák docela slabota. A musím vyzdvihnout naprosto fantastickou taneční scénu! Ovšem jako milá jednohubka na večer to je jako dělané. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pro všechny by mělo platit, že je zakázáno hledat promyšlený scénář, složitosti nebo cokoli dalšího. Nic z toho tam není, trojka Johnnyho Englishe je - podle očekávání - úplně stejně prázdná jako hlava hlavního hrdiny. Ale i tak svoje kouzlo má. Protože celý film slouží jenom k pobavení, a to na základě one man show Rowana Atkinsona, který na plátně řádí jako zamlada. Úplně nejsilnější je Atkinson ve chvílích, kdy se zdrží verbálního humoru (ten v žádném ze tří dílů moc nefungoval) a na scénu nastoupí jako klasický Mr. Bean. Taneční vystoupení na diskotéce po nadopování povzbuzujícími léky nebo eskapáda ve středověkém brnění by se neztratila ani ve zlatém fondu beanovských kreací. Jasně, jakýsi náznak vážnosti představuje střet moderních digitálních technologií se starým světem, obrazně vyjádřeným i Englishovým historickým úborem v brnění v závěru, ale tato linka vyšumí – ostatně i ona je ve filmu jen jako kulisa Atkinsonovu bláznění. Podobně jako ne vždy pochopitelné motivace postav a jejich konání. Ta ruská agentka tedy vlastně byla kdo? A proč měla za úkol nejdřív Englishe zlikvidovat? A kdo byl ten hlas s ruským přízvukem v telefonu? A tak dále, a tak dále. Na tom však nezáleží, protože celý film nemá jinou ambici než vypustit na plátno Rowana Atkinsona a nechat ho běsnit, což se vzhledem ke střídmé stopáži a rychle odsýpajícímu ději daří. A to beru. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, ve které má Johnny English (Rowan Atkinson) na sobě rytířskou zbroj, je odkaz na TV seriál Černá zmije (od r. 1983), konkrétně první sérii, která se odehrává ve středověku. (10milda)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama