Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 4

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 4

Recenze (143)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy dokument... treba to povedat tak, ze Vladimir Vladimirovic je rozporuplna osobka. Rozhodne mu netreba vsetko verit... v dokumente je par veci, ktore realite az tak neodpovedaju a samozrejme je to kapek jednostranna zalezitost. Na strane druhej je fakt, ze Rusko vytiahol z prvotno pospolnej spolocnosti niekde vyssie... je treba brat v potaz aj fakt, ze Rusko nie je nejaka vyspela demokracia, kde sa daju aplikovat podobne principy ako v zapadnej Europe. Takze ja na nejake obmedzovanie ludskych prav a potlacanie, mierne povedane kontroverznej, opozicie zo strany Putina nepocujem. Pokial ide o rozjebanie blizkeho vychodu, tak s Putinom maximalne suhlasim. Za toto vinim mierotvorcov z USA, ktori rozjebali pomerne liberalne moslimske krajiny a zapricinili tak vznik konzervativnych kozojebov co radi rezu hlavy, odpaluju sa na uliciach a vyhlasuju vojnu civilizovanemu svetu. Mierotvorcovia totizto zase opominaju fakt, ze nie kazda krajina presla rovnakym vyvojom. K demokracii sa musi dospiet...neda sa nanutit a uz vobec nie v krajinach, kde lider musi byt respektovany a zaroven obavany vodca, ktory dokaze krajinu udrzat jedinym sposobom a to sposobom maly dvor a velky bic. Ked sa toto narusi, tak sa zrazu vyprofiluju krvilacni skurvysyni. Takze hoci som v mnohych veciach v tomto dokumente skepticky a Putinov nevinny vyraz je miestami usmevny, stale Rusko a osobu Putina povazujem za poslednu bastu, ktora drzi akusi rovnovahu vo svete voci imperialistom z poza mlaky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu nelíbí se mně zdejší hodnocení a to jak odpad, tak 5*, protože Putin, problém tohoto dokumentu není Putin, ale Oliver, který ve své servilitě zejména v prvních dvou dílech málem Vladimiroviče vykouřil. Přece jen od režiséra, takového formátu bych čekal větší připravenost a tudíž vymáčknout z Vladimíra Vladimiroviče maximum i za cenu konfrontace, takhle to až na závěrečné téma "další kandidatura na prezidenta" působí jako placené PR odboru komunikace v Kremlu. Dost amatersky na mně působil i střih a záběry na celek ve kterým bylo vidět xy lidí, to působilo lacině. Na druhou stranu zazdít tenhle dokument jen proto, že Putin je sráč je blbost. Když už nic, tak člověk vidí svět jeho očima, trošku pozná proč se Rusko chová tak nebo onak, jak přemýšlí atd. Jasně Putin je profík a ví moc dobře jak odpovídat, ale i tak jsem si Putina rád vyslechl, takže i když se jedná o one man show, má díky postavení Ruska resp. Vladimíra Putina ve světové politice informační hodnotu minimálně v tom, že zná názory jedné strany a protože v dnešním mediálním světě vládne demagogie ze všech stran, je nejlepší znát názory a reakce přímo od hlavních hybatelů světového dění a tím si utvořit vlastní názor spíš než na základě toho mediálního bahna co se na nás každej ať už z jedné nebo z druhé strany valí. V tomhle považuju dokument za přinosný, protože tady je vše jasný a čitelnný. Názor na VVP jsem nezměnil, ale dokument rozhodně nezvarhuji. ()

Reklama

jakeer odpad!

všechny recenze uživatele

Na rozšírenie prehľadu fajn (aspoň vieme, čo si Putin myslí z prvej ruky). Ale čisto z dokumentaristického hľadiska to je strašné. Stone nekladie Putinovi príjemné otázky, on mu doslova trčí z riti. Jeho tvrdenia vôbec nepodrobuje pravde, hoci postprodukcia trvala 2 roky. Je neprípustné, keď Putin povie, že zadlženosť k HDP majú 12 %, pritom v skutočnosti to v tom čase bolo 40 % a Stone s dvojročnou rezervou na overenie to pustí do éteru ako fakt. Holt, postfaktuálna doba, kde názor je viac ako pravda. ()

mab 

všechny recenze uživatele

Stone byl vždy levicový a díky tomu vzniklo několik zajímavých pohledů na USA očima američana. Nicméně tento dokument s nemaskovaným lezením Putinovi do zadku tak, že překrucoval i skutečnost, ukazuje, že na to být objektivní i jako nerus na Rusko nezvládl. Zkrátka, zajímavý pohled do srdce Ruska, zajímavé informace a pohled od Putina, ale Stone odpad. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hodnotný dokument, který umožňuje na americko-ruské, potažmo na některé světové problémy nahlédnout z druhé strany, než na kterou jsme zvyklí. Putin se jeví jako svěží, rafinovaný, chytrý politik, který má přesně srovnané co a jak a zároveň se nebojí odpovídat na některé dobře mířené a palčivé otázky Stonea - samozřejmě otázkou zůstává, zda odpovídal upřímně, či nikoliv. Oliver relativně dobře po celou dobu balancoval na hranici toho co bylo v rámci dialogu ještě únosné a co už mohlo být příliš. Podle všeho z toho vydoloval maximum. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama