Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

gogos 

všechny recenze uživatele

Dvojka přímo těží z jedničky. Návrat všech postav, rozjeté charaktery, slušná akce, nekompromisní brutalita, která ovšem není tak syrová, jako u originálu. První Robocop je legenda akčního filmu, dvojka není nic jiného, než jen nastavovaná kaše, která je ovšem celkem zábavná a nějakou velkou ostudu neudělá... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka je jakousi bizarní úlitbou dětským divákům, u kterých zřejmě Robocop boduje nejvíc. Film je plný dětí (dokonce jeden ze záporáků je dítě) a infantilního humoru, ale zároveň zůstavá ultrabrutální eighties řežbou s desítkami mrtvých, která (pro představu) začíná scénou, v níž dvě štětky vypíchnou chlápkovi oko podpatkem a končí tím, že Robocop zlému policejnímu robotovi, co právě postřílel několik policistů, vyrve jeho (živý) mozek a rozklepe ho pěstí jako řízek. Jinak je to béčko radost pohledět - kde jinde uvidíte robota na motorce hrát si s obrněným vozem na to, kdo uhne dřív nebo souboj dvou robotů, končící zmíněným vyrváním mozku z (robo)těla? Obzvlášť mě pobavila karikatura černošského starosty. "VY SE S NIMI CHCETE DOHODNOUT? VŽDYŤ JSOU TO ZLOČINCI!" Starosta: "PROČ MUSÍŠ LIDI ŠKATULKOVAT? TO NESNÁŠÍM!" ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tento díl RoboCopa jsem viděla jako první, takže má u mě poněkud čestnější, výsadnější postavení oproti jedničce. Souboj policejního kyborga se zločineckým podsvětím Detroitu mě v pubertě ohromně bavil (dokonce jsem si koupila a několikrát přečetla i knížku:-)) a tehdy by ode mě dostal jasných 5*. Čas je neúprosný, člověk se vyvíjí a co mu stačilo v dětství k absolutní extázi, tomu se může jako dospělý jen útrpně pousmát. Takže dnes (s přivřenýma očima a velkým kusem sentimentu) 70%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Méně krve, více kulek, zamotanější děj, více postav, brutálně přeplacané a minimálně o dvě třídy horší oproti jedničce. Film který klasicky spadá do dvojkového syndromu. Všeho více je ve finálě akorát méně. Verhoeven věděl proč dát ruce pryč. Kershner si udělal akorát ostudu. Dva puntíky za našláplou akci a některé technicky zdatné sekvence. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $45,681,173Tržby Celosvetovo $51,400,000║ Nakoniec celkom slušné pokračovanie, zlaté 80.roky(aj keď už koniec), kde sa nebáli troška surovosti(operácia je fakt sila), krvi a poriadnej akcie(súboj Robocop vs Robocop 2 má grády, nápaditosť), príbeh újde, triky a masky na dobrej úrovni, spokojnosť. /75%/ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • Peter Weller (RoboCop) si stěžoval stejně jako během natáčení předchozího dílu na těžký oblek, ale také na přítomnost některých nelidských postav ve scénáři. (Terva)
  • Vytvoření druhého RoboCopa lze interpretovat jako pohled na společnosti, kde rychle zastarávají starší produkty, aby mohly být nadále prodávány nové. Nekontrolované vraždění lidí ve filmu ukazuje, jak korporace znehodnocují lidský život na proměnnou rovnici. Objevují se tu další reklamní vsuvky, např. na bezpečnostní systém MagnaVolt, který zabíjí zloděje aut elektrickým proudem, a na Sunblock 5000, modrozelený produkt péče o pleť, který má zabránit vzniku rakoviny kůže, ale přitom může sám způsobit rakovinu kůže „od té doby, co jsme ztratili ozonovou vrstvu“. Myšlenka, že je Cain (Tom Noonan) hippie, spočívala v tom, že láska k sexu a drogám a nenávist k vymáhání práva (běžné aspekty hippies) negativně ovlivnily Detroit 90. let. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama