Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako prvá časť. No stále pozerateľné. Je tu podstatne viac humoru a občas som mal z toho pocit, že je to paródia na prvý diel. Humor je to však vydarený. Krvou sa nešetrí aj napriek tomu, že sa tu nejak rozmnožili deti. Dokonca ešte aj jeden záporák je malé decko! WTF?! Tempo filmu je pomalé a občas dosť nudné. Akcie je veľmi málo hlavne v prvej polovici. Tá druhá je už lepšia a skvelý je hlavne posledný súboj. Hlavný hudobný motív z jednotky je fuč a nahradila ho hudba nevýrazná. Všimol som si však jednu vec a neviem či si to len ja zle spájam alebo to tak môže byť aj v skutočnosti. Sú tu dve scény, ktoré mi veľmi pripomenuli Terminátora 2 a ten bol o rok neskôr. RoboCopova jazda na motorke proti nákladnému autu - Arnie bol na motorke proti kamiónu a strieľanie záporáka Kaina do policajných áut - Arnieho strieľanie do policajných áut. Môže byť, že Terminátor 2 sa inšpiroval (vykradol) týmto pokračovaním? Inak je tento film čistým priemerom. 50% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Oproti většině zde hodnotících je dvojka pro mne stále dobrý krvavě akční politicky nekorektní film. Máme zde 13-letého fracka, který prodává drogy, mluví sprostě a zabijí lidi a na konci robota, který má místo jedné ruky rotační kulomet (viz. můj avatar) a s ním kosí všechny bez rozdílů: Robocopa, policisty, záchranáře, televizní štáb i nevinné civilisty. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Famózní hra Robocop: Rogue City, jejíž děj se odehrává mezi druhým a třetím dílem filmového Robocopa mě přiměla doplnit si kontext, a tak jsem se po mnoha letech znovy vydal do "blízké budoucnosti", ve které Detroit prakticky vlastní megakorporace OCP. A navzdory nevysokým očekáváním jsem byl docela příjemně překvapen. Byť se tu mnohem víc tlačí na pilu (občas doslova, ehm;)), vykreslení rozpadu společnosti bez policie je naprosté WTF (ano, sedmiletí baseballisté, dívám se Vaším směrem), a vizuální efekty už jsou dost za zenitem, dokáže být poslední film režiséra Epizody 5 místy správně nepříjemný. Tom Noonan jako feťácký guru Cain je skvělý, scéna s mozkem, míchou A OČIMA v kádi je správný raně devadesátkový úlet, a scény, kde se Murphy musí vyrovnat se svojí rodinnou minulostí, jsou taky parádní. Jenže na každé pozitivum je tu negativum jako dětský záporák, kterému se nejde nesmát, nebo naopak navzdory záměru tvůrců šíleně nevtipná figurka černošského starosty. Za úplně ztracený čas to nepovažuju, ale rozhodně to bylo víc guilty než pleasure... 60% maximálně. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek horšej povesti je pokračovanie takmer rovnako dobré ako jednotka. Je tu aj kritika spločnosti a akcia je síce menej brutálna ale je jej viac. Celkový dojem však kazí humor. Preprogramovaný hrdina je v určitom zmysle zábavný, ale značne to podráža nohy jeho autorite. Myslím autoritu v očiach diváka... Našťastie táto humorná epizódka netrvá dlho a divák dostáva aj slušnú dávku mecho súbojov... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Totálne béčko! Rovnaká naivná a lacná zlátanina ako prvá časť. Ak sa mi gangstri v prvom dieli zdali na smiech, tak v tomto pokračovaní je to ešte väčšia absurdita. Veď najväčšiemu šéfovi krutej zločineckej bandy je niečo cez dvanásť rokov. Trápne smiešne! Dialógy sú tak stupidné, že to až nie je možné. Ale keďže úvodný film som hodnotil dvoma hviezdičkami, tak ostávam pri tejto miere a "Robocop 2" odo mňa dostáva rovnako dve hviezdy. Pretože je to taká istá kravina ako jeho predchodca. ** ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • Původní verze scénáře Franka Millera musela být téměř kompletně přepsána, protože ji filmaři považovali za nezfilmovatelnou. (HellFire)
  • Jednou z budov, které OCP předvedla na prezentaci svých plánů pro Detroit, je budova Bank of America na adrese 700 Louisiana v centru Houstonu (oranžová budova ve třech trojúhelnících). (HellFire)

Reklama

Reklama