Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi hloupé a špatné. Na tenhle film nemůže být hrdý snad ani jeden ze zúčastněných - dokonce ani animátor Phil Tippett, který sice robotického záporáka rozpohyboval výborně, ovšem výsledek jeho práce i tak působí směšně, protože režie zkrátka neznala míru. Z Robocopa se navíc vytratil satirický podtón a stala se z něj pouhopouhá přeplácaná akční nesmyslnost, která si na styl původního filmu akorát hraje. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po povedené jedničce přišla povedená dvojka, která je myslím v mnoha ohledech ještě o chloupek lepší - košatější a bizarnější scénář (inu Frank Miller), působivější efekty (RoboCopova držka je fakt nářezová!), zajímavější herci, vypečenější žerty, vtipnější reklamy, spousta skvělých hlášek... "Říkal jsi, že ho jenom vyděsíš!" "A nevypadá vyděšeně?" A třešničkou na dortu jsou sprosté, kriminálnické a vraždící dětičky, obzvlášť ten ulízaný malý gangster je roztomilý - když mu došly náboje v samopalu a rozhodl se tedy uškrtit policajtku strunou, chlámal jsem se jako tupé hovado. Blbost, ale zábavná. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych k druhymu Robocopovi tak kritickej, jako vetsina - porad je to dobre odvedenej starej akcnak, kterej ztratil oproti prvnimu dilu jen malo. Neviditelnej Old Man z prvniho dilu uz viditelne trpi sklerozou a tak se rozhodne Robocopa pochcat a prijit s novou verzi, ke ktery mu pomuze zla psycholozka. Aby toho nebylo malo, dalsi svine jsou fetaci vedeny trojici posahanej mesias - jeho devka - (zdanlive Robocopuv??) 12-letej predrsnelej syn. Mezi temahle frakcema se mihota Robocop a Anna Lewisova (+ nejaka vedatorka, mentalni starosta Detroitu a par dalsich) a vysledkem je hromada akce, par lacinejch dobovejch drsnaren a temer zadny prostor k odpocinku. Vysledek chvilema pusobil kycovite (predevsim diky predrsnelymu smradovi), ale akcni sekvence maji proste spad a neboji se poslat ke dnu i civilisty, novinare a picenta, a to se proste vzdycky ceni. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po letech udělal čas a podíval se v televizi na RoboCopa 2. No a docela jsem zíral, jak film oproti klasické jedničce ve všem ztrácí. Když si odmyslím, že se něco divácky zajímavějšího začne odehrávat až v závěrečné půlhodině a že je to spíš sled poslepovaných sekvencí, bez nějaké hlubší spojitosti, navíc s mizernými triky, zarazila mě téměř úplná absence brutality (no dobře, až na tu operaci, kterou stejně ustřihli), kterou se proslavil skvělý originál od Verhoevena. A taky jsem až dnes zjistil, že film natočil Irvin Kershner, režisér úžasného IMPÉRIA ze Star Wars ságy. Snižuji o hvězdičku hodnocení a ještě víc si po dnešku vážím ultimátně krvavého a dějově pestrého RoboCopa z roku 1987. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

No škoda, lebo v istých ohľadoch mala dvojka u mňa - najmä zo začiatku - dokonca viac našlápnuto ako predchodca. A to konkrétne (možno nechcenou, ale výraznou) satirickou komičnosťou "Ochranári to nazývajú katastrofou... ale tak hovoria všetkému", čo mi dokonale pasovalo s tou absurdnou detinskou atmosférou, taktiež pomýlený a politickým agendám prispôsobený robi (čítajúc práva mŕtvole, či moralizovanie fajčiarov) vo mne vyvolal aj úprimný celkom počuteľný smiech... Ale koho napadlo zrazu v tretej tretine filmu, že šak poďme natočiť za zvyšné peniaze predsa len akčné scfíčko?! (a že te zbytný badžet bol už riadne vytrieskaný...) Ja toho vola považujem za vraha filmu! Pre úplnosť: posledný akčný fight natoľko lacný a nezaujímavý až sa stal nezrozumiteľným (myslím, že plastelinové akčné scény sú na rok 1990 neodpustiteľné!) Ešteže posledná veta vyšla z chladných robotích úst vskutku povznášajúca. :) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • Většina videoherních automatů byla pro film vyrobena společností Data East, která stála za zrodem videohry "RoboCop" z roku 1988. (HellFire)
  • Jednou z budov, které OCP předvedla na prezentaci svých plánů pro Detroit, je budova Bank of America na adrese 700 Louisiana v centru Houstonu (oranžová budova ve třech trojúhelnících). (HellFire)
  • Natáčelo se od 2. října 1989 do 11. ledna 1990 v Houstonu a Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama