Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Typická ‚dvojka‘ 90-tých let, kdy muselo být všechno větší, velkolepější a nabubřelejší. Jenomže děj nic neřeší, jednotlivé motivy, jinak velmi slibně rozehrané, posílá po chvilce bručet do kouta, aby se sunul dál až k tragickému finále s robotem na drogách. Akční scény jsou fajn, ale všechno ostatní působí dojmem nedokončeného díla podle slibného náčrtu. Nevím, jestli Kershner s Millerovým námětem vymrdal úmyslně, nebo to dostal pod ruky už takhle děravé, každopádně od spolupráce těch dvou bych čekal mnohem lepší výsledek. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Dvojka přímo těží z jedničky. Návrat všech postav, rozjeté charaktery, slušná akce, nekompromisní brutalita, která ovšem není tak syrová, jako u originálu. První Robocop je legenda akčního filmu, dvojka není nic jiného, než jen nastavovaná kaše, která je ovšem celkem zábavná a nějakou velkou ostudu neudělá... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Méně krve, více kulek, zamotanější děj, více postav, brutálně přeplacané a minimálně o dvě třídy horší oproti jedničce. Film který klasicky spadá do dvojkového syndromu. Všeho více je ve finálě akorát méně. Verhoeven věděl proč dát ruce pryč. Kershner si udělal akorát ostudu. Dva puntíky za našláplou akci a některé technicky zdatné sekvence. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Robocop je stále borec a tahoun filmu, ale celkově opravdu tehdy šla laťka dolů. Nechtěl jsem podlehnout obecnému přesvědčení, ale jakmile se to začalo digitálně mlátit, tak sem si řikal, že už v tý době to muselo bejt hrozný. Ovšem pokud si chce někdo užít čistě akce, tak tý je tam více než dost...50% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Oproti většině zde hodnotících je dvojka pro mne stále dobrý krvavě akční politicky nekorektní film. Máme zde 13-letého fracka, který prodává drogy, mluví sprostě a zabijí lidi a na konci robota, který má místo jedné ruky rotační kulomet (viz. můj avatar) a s ním kosí všechny bez rozdílů: Robocopa, policisty, záchranáře, televizní štáb i nevinné civilisty. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • Glam metalová skupina Babylon AD vytvořila ke své skladbě "Kid Goes Wild" videoklip obsahující postavu RoboCopa (Peter Weller). Píseň je také součástí soundtracku k filmu. (Terva)
  • Šanci k napsání scénáře k filmu dostal spisovatel a komiksový scenárista Alan Moore, ale odmítl. (HellFire)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 45,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama