Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (153)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

King se při natáčení očividně dobře bavil, kamióny slověstně krouží kolem benzíny, automat na Coca Colu masakruje bassebalový tým i s trenérem, sekačka se mění v kosičku:), herci kouzelně přehrávají a kvalita dialogů absulutně neodpovídá literárním kvalitám režiséra, já doufám, že to Stephen nemyslel vážně, děsivé to sice není, nicméně bavil jsem se téměř královsky, řízný soundtrack od AC/DC ke Vzpouře strojů sedne parádně, hodnocení je takový kompromis, upřímně netuším, každý stupeň by se dal vcelku dobře odůvodnit:) ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Kolem Země prolétá kometa a stroje se bouří. Teda vlastně jen některé. Hlavně náklaďáky. Čert ví proč....Nečekal bych, že král hororu se v rámci svého jediného režijního počinu rozhodne pro ultrabéčkovou akční-scifi-hororovou komedii, ale konečně, proč ne. Problém je, že velkou část filmu se nic neděje, náklaďáky krouží a postavy si vyměňují sice dementní, ale bohužel ne příliš vtipné dialogy. Takže to po většinu času není zábavná blbost, ve kterou jsem doufal, ale pouze blbost. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

King pojal svou režisérskou premiéru (a zároveň derniéru) jako ryze béčkovou záležitost. Tudíž po jeho vlastním a zábavném intru přichází překvapivě nadupaná čtyřicetiminutovka, během níž jsou obyvatelé zdejšího městečka masakrováni všemi myslitelnými stroji. Nejsou to jen auta a tahače, ale i parní válce, elektrické nože, sekačky na trávu nebo dokonce automaty s plechovkami. Tahle část je opravdu nápaditá, zábavná a krvavá. Ta druhá, odehrávající se na benzínce, obklopené nasranými kamiony, citelně zvolní a za doprovodu slavných songů od "elektrikářů" AC/DC (třeba Hells Bells či You Shook Me All Night Long) se opět rozjede až v destrukční koncovce. Takže fajn oddechovka, bez větších ambicí. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Když se jmenujete Stephen King, projde vám celkem všechno. Chcete natočit film a vyzkoušet si jak by vám slušela režisérská sesle? Fajn, obvoláme pár známejch, seženeme nějakýho producenta (ahoj Dino!) a nějaký drobný. S prachama to nebudem přehánět, točíme přece béčko a naše šílené kamiony se nemusí rovnou měnit v infantilní roboty, aby lidem nahnali strach. Taky cinknem do Austrálie elektrikářské firmě AC/DC, aby nám poskytla něco hudebního doprovodu, což hoši rádi udělají. No, a pak už vám nic nebrání pronajmout si Pumpu s parkovištěm, jejíž majitel díky ropné krizi nic nenamítá proti tomu, že se stane majitelem Ruiny s vrakovištěm. Natáčení sfouknem v rychlém tempu a výsledkem uděláme radost jak sobě, tak podobně postiženým divákům. Díky Steve. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

80. léta, jedna benzínová pumpa, vzpoura strojů a mnoho lidí, kteří umřou pod jejich koly. Je to americké, patetické, velkohubé a plné neuvěřitelných dialogů, které asi měly znít stylově. Opuchlý Estevez v hlavní roli, drsná minulost a stopařka, co se hned zamiluje. Přesto je film zábavný, nekompromisní ve scénách při zabíjení a krvavý. Všechny stroje zabíjí, myslí a vidí. Sice nemají jak, ale to nevadí. Králem je automat na plechovky. A když dojdou nápady a síla, je na řadě jediný lék... zbraně, hodně zbraní. Zbraň dodá jistotu, přebije samotu. Bazuka je také standardní výbavou. Mérica, fuck yeah. Velká sranda. Reagan by byl hrdý na ty malé velké Američany. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)
  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)
  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)

Reklama

Reklama