Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzbura strojov je taká moja detská spomienka. Takmer 30 rokov späť sa mi to zdalo zábavné, ale teraz mi to prišlo až moc naivné a hlavne postavy sa tu chovali až moc imbecilne, o hercoch radšej pomlčím. Celkovo to preto vyznelo pomerne dosť trápne, skrátka King to s tou béčkovosťou asi prehnal. Tento film u mňa evidentne skúškou časom neprešiel. 40/100 ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Kolem Země prolétá kometa a stroje se bouří. Teda vlastně jen některé. Hlavně náklaďáky. Čert ví proč....Nečekal bych, že král hororu se v rámci svého jediného režijního počinu rozhodne pro ultrabéčkovou akční-scifi-hororovou komedii, ale konečně, proč ne. Problém je, že velkou část filmu se nic neděje, náklaďáky krouží a postavy si vyměňují sice dementní, ale bohužel ne příliš vtipné dialogy. Takže to po většinu času není zábavná blbost, ve kterou jsem doufal, ale pouze blbost. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jediná povídka Stephena Kinga, kterou si mistr sám zrežíroval, trpí ve své druhé polovině přílišným ubráním na tempu. To je však jediná výtka, kterou vůči tomuto filmu mám. První část filmu je brilantní přehlídkou soubojů strojů proti lidem a 80ky z toho smrdí na sto honů. A celým filmem vás navíc provází hudba výhradně od AC/DC. Takhle si představuji ultimátní béčkovou nálož a jen marně přemýšlím, proč si zrovna tento snímek "nezasloužil" DVD vydání v ČR... ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Stephen King si pro jednou odskočil na režisérské křeslo a výsledkem je akční béčko s velmi jednoduchým dějem - většina příběhu je shrnuta v úvodní a záverečné obrazovce a zbytek je vyplněn zabíjením lidí a ničením kamionů protitankovými střelami. Co je však na filmu pětihvězdičkové je soundtrack, který mají celý na svědomi AC/DC (přímo na přání autora). ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak u tohodle jsem se dobře bavil, vůbec jsem neměl tušení od koho to je, a hned mě to chytlo, dalo by se to taky nazvat pokračováním Terminátora. Uvězněná skupina lidí v motorestu je tu slušně šikanována skupinou strojů či spíše nákladáků. Opravdu celkem originální nápad, převedéný na plátno, tak tohle já můžu. Atmosféra jede hned od záčátku na plný obrátky a nezastaví se až na konci. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Muž, kterému na začátku filmu bankomat nadává, je režisér Stephen King. (Dinsberg)
  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Autostop „Dixie Boy“ byl ve filmu vybudován 16 km od Wilmington v Severní Carolině tak věrohodně, že projíždějící řidiči zastavovali, aby se občerstvili. Po několika dnech však filmařům došla trpělivost a nechali vydat v místním tisku článek, že autostop je pouze filmová kulisa. (vojacekr)

Reklama

Reklama