Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenze (118)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě seroš hodně nadchnul, po prvních 3 dílech sem byl vážně nadšenej. Ale postupem času se to začalo absurdovat a dít se tam fakt praštěný věci. Takže jsem se rozhod, že se dokoukám, na první sérku a konec. Ani sem nedoufal, že první série bude nějak zakončená. Tohle mě na tědlech seroších nebaví, když nekončej a jedou dál. Nějak si nedokážu představit, že bych další hodiny svýho života věnoval týhle partičce uzavřený v "tiskárně". Takže konec tohodle příběhu (esi teda nějakej vůbec je) si nechám ujít... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úspěch seriálu stojí na skvěle napsaném scénáři a nesmírně zajímavých postavách, kde si snad každý najde tu svou, které bude držet palce a také spoustu těch, kteří ho budou nekonečně srát. Děj vás neobtěžuje s nějakým dlouhým úvodem a od první epizody se jde rovnou na věc. Nesmírně si užívám takřka šachovou partii mezi hlavní vyšetřovatelkou a profesorem, který má plán promyšlený do posledního detailu. Ovšem jeho uskutečnění je v rukou několika horkokrevných španělů. To vše za doprovodu libozvučné španělštiny. Moc mě nebaví snad pouze flashbacky do minulosti hlavních hrdinů, jejich stereotypní romance a občas bije do očí hodně nelogické chování hlavních aktérů, které je tam zařazeno v rámci dramatizace. [79 %] ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv nejsem znalcem španělské filmové či televizní tvorby, vypadá to, že tahle produkce dokáže směle konkurovat té americké či britské, a to bohužel i s drobnými neduhy – i když si z různých klišé a situací dělají tvůrci legraci („Tohle není film od Tarantina!“), sami některým podléhají (vyjmutí kulky a její cinknutí o mísu jako moment spásy). Přesto se mi líbí, jak je to plné napětí a zvratů, jak divák střídá sympatie k jednotlivým postavám, jak se situace neustále komplikuje a největším problémem dokonalé loupeže je vlastně nedržení se předem stanovených pravidel. (1 360.) ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý námět, perfektní postavy ( Berlín u mě vede ), bezchybné herecké výkony ( Álvaro Morte je v roli Profesora fantastický ), tuna nápaditých věcí a plno zapamatovatelných scén je vskutku vynikajících. Bohužel tenhle seriál táhnou dolů někdy až laciné scény, scény které v nás mají vyvolat wow efekt, a někdy to není ono. Vztahy mezi některými postavy mi nepřišli dvakrát adekvátní, hlavně s postavou Monicou, tam mi to nesedělo. Ze začátku to má skvělý rozjezd a do půlky mě to hodně bavilo a při několika pasáží jsem tajil dech. Bohužel ke konci se zpomalilo tempo a ve finále mi přišlo, že scénář slábnul. I přesto se jedná hodně kvalitní seriálovou záležitost. První řada je vskutku povedená a já se těším s čím přijdou tvůrci v dalších sériích. 7,5/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Papírový dům předcházela pověst mimořádné událost na poli heist žánru a první série to víceméně potvrdila. Je to vtipné, originální, drží to pohromadě a je to obsazené zajímavými neokoukanými herci. Seriál se vrátil k trendu, který kraloval v 70. a 80. letech, tedy k šarmantní partičce kriminálníků, kteří vytírají zrak státní moci a z policie dělají bandu šašků. Logické díry nemají takový rozměr, aby mi nějak překážely, uvidíme, kam hrdiny povede druhá série. Bál jsem se, že můj dojem pokazí řada "šokujících" zvratů a konspirací á la Útěk z vězení, ale není to zatím ani zdaleka tak otravné jako zmíněný americký kousek. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Všetci návštevníci múzea aj jeho zamestnanci majú presne 4-miestny PIN na mobile. Nikto nepoužíva žiaden iný druh autentifikácie, pričom vidíme mnoho druhov mobilov. (muti)
  • V čase 5:10 Alison (María Pedraza) ukradne Riovi (Miguel Herrán) pušku a namíří s ní na Ria. Ačkoliv je puška bez zásobníku, Alison podotkne, že má náboj v komoře a zbraň natáhne. V ten moment měl náboj z pušky vyletět a zbraň by zůstala nenabitá. To se však nestalo. (FullHaDes)

Reklama

Reklama