Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Policie je Profesorovi v patách a komunikace s tiskárnou utichá. Výsledkem je vzpoura a zatčení jednoho ze zlodějů. (Netflix)

Recenze (81)

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série poněkud zchladila mé nadšení z první řady. Scénárista musel tak, jak se blížilo finále loupeže, chtě nechtě začít vysvětlovat a taky přitvrdit ve všech atrakcích, takže tam, kde v první sérii šlo o hru s očekáváními diváka, tady už jsme svědkem twistů, akrobatických výkonů a chování, které má jen velmi málo společného s racionalitou. Některé akce můžete akceptovat jen s obří dávkou nadhledu, viz šílená motorkářská eskapáda Tokio. Je to zkrátka přepálené a taky mi začala vadit ideologie ovlivněná radikálními levicovými hnutími Podemos a Syriza. Pokud v první sérii zločinci hráli s novináři hru na boj proti systému, dalo se to akceptovat právě jako falešná hra, ale v druhé sérii tomu věří i strůjce operace a daří se mu přesvědčit i své okolí. To, co provedli tvůrci seriálu s postavou komisařky, je na pár facek. Pořád zbývá skupina atraktivních a skvěle zahraných charakterů, kvůli kterým stojí za to setrvat s gangstery až do konce loupeže, i tady se dají najít mnohé lahůdkové scény i některé psychologicky zajímavé momenty, ale na víc než tři hvězdičky a 60 % celkového dojmu to nevytáhnu. To, co mi naservírovali tvůrci ve 2. řady, mě varuje v pokusu pokračovat v dalších sériích... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv si série 2 drží primárně v první polovině stále velmi slibné tempo a rytmus, konec se vyhrotit a vytěžit do maxima nepovede. A místo těžkotonážního závěru slibně se jevící evropské heistovky finále působí zpomaleně, s přehnanou dávkou emocí a absencí dynamiky a alespoň trochou realismu. Že je La Casa de Papel spíše než syrová krimi výhradně scénáristická hříčka a zábavná hra na kočku a myš už víme dávno. Bohužel postupem času to došlo tak daleko, že už jsem byl jen v očekávání, kdy si dají hlavní hrdinové siestu o páte s ochutnávkou sangrie a zatancují si spolu vášnivě flamengo, načež řádně od srdce rozeberou své vztahy od A do Z. Má to povětšinou fajn vibe, ohromně sympatický mix hlavních (anti)hrdinů, ale postupem času se Casa přelévá z akční kriminálky do rozkodrcané romanťárny za zvuku browning kulometu a to jí bohužel příliš nesluší. Pořád za čtyři, ale už jen tak tak. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Omáčka, velmi křehké vztahy, scénáristické berličky a nevzrušivá podívaná v jednom pokračují. Miliarda to není, ale 984 milionů eur ano. Nejprve si projdeme všechny telenovelácké vztahy v tiskárně a je to slušně řečeno otravné. A vzápětí jsme svědky dalších škobrtnutí Profesora, který bojuje uvnitř tiskárny s povstáním. Zlobí Tokio, skupině chvíli šéfuje Berlín, chvíli Nairobi. A Arturo chystá další „úžasný“ únikový plán. Všechno bych ovšem tak nějak bral, nicméně až skoro otřesně tvůrci uchopili v druhé sérii postavu vyšetřovatelky Raquel. Její role a role Profesora se vyměňují, ale jen dočasně, jelikož „budeš mě muset zabít, protože já se nezastavím“. Nedivím se, že kolegové už Raquel nedůvěřují. Inspektorka je tak trochu urážkou všech žen. Ono je to bídné i v celém policejní sboru, kupříkladu hoši by si měli sakra procvičit střelbu. A naše banda má naopak v samotném finále bezedné zásobníky. Idealistický závěr tomu všemu nasazuje korunu. Upřímně jsem rád, že to mám za sebou. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už to tak bývá, počáteční kouzlo první řady zmizelo. Navíc je ta druhá o dost telenovelovější. Přestože je to festival zavlasypřitažeností, bavilo mě to. Jen to není zdaleka tak chytré, jak jsem si z toho hype kolem představoval. Naštěstí mi to vynahrazuje postava inspektorky Raquel....přesně můj typ. Dám 4*, ale jsou opravdu slabé. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidi zešíleli.Dát tomuto scénáristickému průjmu takové hodnocení...nikdy jsem neviděl tak trapný seriál s tolika nelogickými hovadinami.Jak to lidi děláte, že se vám to líbí?Vypnete mozky a čumíte na hýbající se obrázky?Už jen to, že si vybral génius profesor na tuto akci největší ubožáky a neumětely ve Španělsku je na ránu,ale že tým policie vede frustrovaná policejní vyjednávačka, která si neumí udělat pořádek ani doma? ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Když Helsinky (Darko Peric) dává ve spěchu Arturovi (Enrique Arce) levou vrchní bombu na tělo, nalepí páskou pouze kousek okraje. V dalších mini střizích má Artur bombu přilepenou krásně přes střed. (Shr1nK)

Reklama

Reklama