Reklama

Reklama

Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, 2021, 9 h 4 min (Minutáž: 49–76 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve Španělské národní bance už banda strávila víc než 100 hodin a Profesor je v ohrožení. A aby toho nebylo málo, blíží se nový nepřítel – armáda. (Netflix)

Recenze (78)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z divácky nejúspěšnějších seriálů posledních let dospěl do svého ultimátně očekávaného konce a třebaže ono vyvrcholení spousta striktních obdivovatelů chválí, já jsem upřímně zklamán. Po pro mě nepříliš poutavé 3. a 4. řadě přišla 5. v září s absolutním oživením upadající seriálové značky a neváhal jsem hodnotit tak, jako kdysi v první sérii. Prosincové zakončení jsem vyhlížel jako 5leté dítě Ježíška, nakonec jsem ale dostal směsici překombinovaných zvratů, které skvěle fungovaly v případě první loupeže, teď už ale zkrátka nemohou nikoho ohromit. Svět byl zaslepen, já ne, finále jsem si představoval jiné, ale stále jde o seroš, který si i v mém srdci našel důstojné místo. [viděno na Netflixu] ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. SÉRIE - 8,5/10 : Epické zakončení jednoho velkého příběhu a seriálu, nemám slov celý završení, ó můj bože. Každá epizoda vypadala jako poslední a šlo jim o to udělat důstojný zakončení jedné velké éry. Skrze sérii to trošku působilo natáhle, že už něco sleduju moc dlouho, je to furt to samý co poslední dvě série, ale je to prostě něco fenomenálního, srkze napětí, vynikající akci, famózní příběh a La Casa kraluje mezi heist žánry, každá Profesorova strategie, vyjebávka, vždy sem se chytal za vlasy jak je to celý chytrý jak svině. Miluju na celým seriálu to jak tam jsou prostřihy do minulosti a jak se všechno postupem času dovysvětluje. Scénář a dokonale sepsané postavy, který o to líp sehrávají dokonalý herci je něco úžasnýho. Při smrtí postav jsem opravdu pociťoval prázdnotu a smutek a celý si mě to získalo. Tento španělský počin prostě nemá obdoby a seriál se stal jeden z mých nejoblíbenějších i přesto, že jsem s tím zpočátku bojoval, ale celý to stálo za to. A prostě OMG ta hudba která graduje doplňuje významné sekvence skládal jen mistr. A nejhorší je to prázdno, že už tento seriál skončil a nic jinýho už nebude. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina závěrečné řady vsadila spíše na střílečku a díky tomu se jedná dost možná o tu nejslabší pasáž celého seriálu. Ale pak přijde druhá polovina a tam se španělský hit La Casa De Papel jako kdyby nadechnul a uvědomil si, že tenhle seriál nebyl nikdy o střílečce, ale o napětí, zvratů, a šachovou partii Profesora s policií. Konec se tvůrcům opravdu povedl a já jsem byl v závěru napjatý, až jsem se dokonce z toho zpotil a hlavně jsem byl emocionálně vyčerpán... tohle se mi stalo naposledy u seriálu LOST. La Casa De Papel mi bude sakra chybět. Závěrečné titulky jsou podobně úžasný jako v Avengers: Endgame. Jen je škoda, že na konci jsme nedostali nějaké scény z minulosti s Nairobi, Moskvou i s Oslou. Škoda, ale jinak s koncem jsem maximálně spokojen. Celkově 5 řadu hodnotím 7,5/10. samotný závěr/ druhá polovina si zaslouží 9/10. :-) Více zde: recenze ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„ZAHNALI NÁS DO KOUTA, ALE JEŠTĚ NEJSME MRTVÍ…“   Hned první díl se nese v parádním duchu, ale pak… si začnou dělat pakárnu sami a to mě sere. To chování – idiotský, bych jim žral v první sérii (a že bylo…). Pak ty kecy – telenovela pro lidi v červeným (s maskou na tlamě). Jako… dyť to kurva nemusí mít deset dílů! Faktem je, že když se něco děje, je to super! Nakonec… nedá se tomu upřít zlodějská vášeň ani zajímavý zvraty. A řešit, co ještě je genialita a co už náhoda, fakt nemá cenu. Zakončení se povedlo, je v něm dost akce… Ale nemuselo tu bejt tolik sentimentu a zbytečnech dějovejch zvratů.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju červený oblečky. 2.) Kecal bych, kdybych tvrdil, že si s něma nezabékám!  ///  Thx za titule „Anna Hulcová“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec jedné velké Éry. End Game mezi seriály a je to velmi důstojné, seriózní, velkolepé a působivé 5 leté zakončení něčeho, co mi změnilo život, změnilo pohled na filmy, co mě emocionálně dusilo a tahalo za koule celých 5 let. Jediný seriál, který jsem zhlédl 2x a jeden z mála seriálů, který obsahuje absolutně všechny kinematografické prvky, atributy i subžánry vybroušené k dokonalosti. La Casa de Papel má Sex Appeal a Koule, který vytváří, redefinuje a umocňuje Heist subžánr k naprosté dokonalosti. Pro mne seriál všech seriálů, při kterém jsem napětím šilhal, lapal po dechu, brečel smutkem i dojemností, při akčních scénách řval jak při mistroství světa v ledním hokeji, při filosofických úvahách jsem okamžitě bral tužku a papír a při každé další Profesorové vyjebávce jsem se nádherně usmíval od ucha k uchu. Tady dialogy se scénářem psal Bůh, hudbu utvářel génius, postavy vybíral Maestro a zvraty servíroval abnormální talent. Já jsem absolutně bez výhrad i bez výtek ke všem sériíím. Finále je opět promyšlené skrz na skrz a opět tvůrci dokázali, že rozhodně nápady nedocházejí. Je pozorohudné se podívat na seriál zpětně, kde už v roce 2017 věděli, co se bude dít v 5. sérii. Samozřejmě, že seriál odpůrce má, ale za mne je to jen hrst pozérů, kteří se jednak snaží zviditelnit, být zajímaví a tváří se inteligentněji než celý štáb, který se podílel na scénáři CHa. Jokes on you Bitc *hes. Příběh 5/5, Akce 5/5, Humor 4/5, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 5/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 100%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku tohoto dílu můžeme slyšet skladbu „Friday I'm in Love“ od zpěvačky Phoebe Bridgers z roku 2018. Tato píseň je coververzí od britské hudební kapely The Cure. (Trajektt)
  • Ve scéně, kde se Berlín (Pedro Alonso) baví se svým synem v restauraci, je slyšet píseň „ily (i love you baby)“ od zpěváka Surf Mesa. (orionn12)
  • Ve 37. minutě slyšíme v pozadí skladbu „Kingston Town“ od britské hudební skupiny UB40 z jejich alba „Labour of Love II“, které vyšlo v roce 1989. (Trajektt)

Reklama

Reklama