Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je parný duben roku 1993 a nedaleko malého města Waco v texaské pustině dojde k jednomu z největších masakrů v novodobé americké historii, kde na jedné straně stála samotná vláda Spojených států a na straně druhé náboženská sekta připravená bránit své hodnoty. Seriál mapuje tuto tragickou skutečnou událost i to, co jí předcházelo, v šestidílném provedení plném napětí a dramatu do poslední chvíle. (vyfuk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ač mi tato minisérie přijde zaměřená proti ATF a FBI a spíše obhajuje Davidiány, bylo velice zajímavé se na to podívat. Můžeme si o tom myslet co chceme, ale pokud někdo nejedná v souladu se zákonem, tak musí počítat s tím, že se něco semele, zvlášť v Americe. Jestli byla práce ozbrojených složek opravdu tak špatná, nejsem schopen posoudit, ale viděl jsem několik rozhovorů s agenty ATF a FBI, co tam byli a mám na to svůj názor. Když k tomu přičtu, že seriál je postaven na svědectví jednoho z Davidiánů a jednoho vyjednavače (z týmu 25 vyjednavačů), tak jsem poněkud skeptik. Nicméně to, jak to celé dopadlo padá na hrb Davidovi, nikomu jinému. Náboženský fanatismus je prostě zlo, to mi nikdo nevymluví. Ale teď k seriálu. Je natočený opravdu výborně, herci jsou moc fajn a Taylor Kitsch je naprosto dokonalý. Škoda, že hraje tak málo. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že spíše, než kritika náboženských sekt, je Waco především obžaloba militarizace amerických policejních složek a s tím souvisejícího jejich selhání kultivovat důležitou schopnost komunikace s potenciálními podezřelými. V kontrastu s westernovým přístupem policajtů tu stojí (jako vždy) brilantní Shannon, který hraje zkušeného vyjednavače a vlastně i Kitsch jako vůdce sekty Koresh, který vystupuje jako schopný a sebevědomý komunikátor. Krom toho pak Waco ukazuje, že americká skepse a nedůvěra ve stát a jeho instituce, má své základy v podobných příbězích jako je tento. V jádru je to vlastně strašně smutný příběh (nehledě na to, kdo je opravdu zodpovědný za tragický konec), který nenabízí nějaký lepší pohled do budoucnosti. A v dnešní době, kdy je nedůvěra v instituce akcelerována sociálními sítěmi a militarizace americké policie se rozhodně nezastavila, je to až nadčasový dílo. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tahle minisérie je dokonalá, divím se, že jí natočili Amíci, protože je to příběh o Koreshovi a jeho "sektě", je to točené podle skutečných událostí a takhle drsnej snímek jsem dlouho neviděl. Žádná postava není hodná nebo zlá, nahlíží se na téma objektivně a podle knih vyjednavače a přeživšího "masakru", ale hůř z toho vychází jednoznačně FBI a ATF, takový svinstva, kterých se dopouštěli a určitě pořád dopouští, kolik lží jsme už slyšeli o sektách a hromadných sebevraždách, jen né vždy to byla pravda. Poslední díl je fakt drastickej a prostě bez obalu, přesně tak, jak to vylíčil jeden z mála přeživších. Pokud se vám líbili kriminálky jako True Detective nebo MindHunter, tohle je minisérie pro vás, má jen 6 dílů, ale kurva, je to fakt boží. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ seriálu, kterému by sedla filmová podoba. 6 dílů se na seriál nezdá moc, ale vzhledem k příběhu, který Waco nabízí, by dvouhodinová délka byla příznivější. Příběh zajímavý, herecky slušné, ale od druhého dílu už seriál nemá prakticky co nabídnou, vyjma závěru, který je nečekaný, pokud o daném masakru, divák nic neví. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě neskutečně oslovil. Baví mě zaobírání se tímto tématem. Sektou můžeme označit skupinu lidí, která své členy odtrhává od okolního společenského prostředí. “Cílem je zničit osobnost jedince, odtrhnout jej od jeho práce, rodiny i přátel a dále šířit likvidaci občanského soužití společnosti.” (Ramiro Pinto, bývalý člen sekty) Seriál má skvělé tempo a každý díl si neskutečně užívám. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (26)

  • Během 51 dnů dlouhého obležení Waco bylo uskutečněno celkem 754 telefonních hovorů mezi vyjednavači z FBI a Davidiány. (Rollo_Tomasi)
  • V 15. minutě, když se David Koresh (Taylor Kitsch) a David Thibodeau (Rory Culkin) poprvé setkají v baru, zahrají na pódiu píseň „My Sharona“ od americké rockové kapely The Knack, která vyšla v roce 1979 jako jejich debutový singl. (Trajektt)

Reklama

Reklama