Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (426)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dokud neproběhne odhalení jedná o hodně výživný strašící kousek. Několikrát je hodně nešetrně zacházeno s divákovými nervičkami. Horory z lesa jednoznačně ano. Vždyť jen si to představte když se vám začnou dít divné věci, místo 4 hodinové zkratky zabloudíte, začnou se vám ztrácet kamarádi a do toho pořádně nevíte co tam venku vlastně je a co na vás číhá. Ritual se mě jevil 2/3 peckovně a finále dojem malinko snižuje. Přesto v rámci žánru kvalitní kousek. 70% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The Ritual se hodně spoléhá na zvukovou stopu. Momenty, kdy v lese něco jen tak praská nebo duní šponují nervy a není z nich zrovna dvakrát dobře po těle. Až to chvílemi působí jako pánská odpověď na Pád do tmy. Když se k tomu pak ještě přidá závěrečné odhalení vymáchané v troše té severské mytologie, tak tu je po dlouhé době slušně zapamatovatelný kousek. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Je mi líto, ale toto mě téměř vůbec nebavilo. Potenciál a spoustu prostředků to mělo, aby z toho vylezl solidní film, jenže já se skoro po celý čas sledování tohoto filmu strašně nudil. Ještě tak ta první půle filmu je nadějná, krásné záběry přírody, zručná kamera apod. I herecké výkony jsou vcelku přijatelné a uvěřitelné. Jenže problém je s nápady, scénářem a dějem – nic z toho nemělo žádnou šťávu. Samotné finále šlo už úplně mimo mě. Připomnělo mi to finále Čarodějnici z r.2015. I když vzdáleně, ale přesto. Zvažoval jsem dokonce, že tomuto udělím jen 1*, ale díky zručné technické stránce a nadějné ½ polovině snímku udílím velmi slabou 2* z milosti. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní zářez z Británie ? !! Celkem lituji, že jsem onehdy nešel do kina, když jsem měl možnost, atmosféra filmu je velmi povedená. Přátelé si zajedou na výlet do Švédských lesů, kde však propadnou halucinacím, paranoii a bude je nahánět cosi nadpřirozeného. Drží si to tempo. scény v chatce jsou slušně děsivé a ústřední zlo je vynikající,škoda, že se tvůrci nevěnovali i Gore, ale i tak slušná záležitost, která letos patří k tomu nejlepšímu. 75% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Utahaná přehlídka klišé, která ani neví, ve kterém žánru chce vlastně být. Jako variace na Blair Witch je to nuda (jako Blair Witch), jako drama o vyrovnání se s vinou je to ještě větší nuda a finále á la Čarodějnice je zhruba stejně napínavý jako čekání, kdo z těch tří nezapamatovatelnejch maníků + Rafe Spall asi přežije. KURVADR*T, používejte při castingu trochu mozky. Dík. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)
  • Pôvodne bol pre reklamu na film vybratý slogan "Radšej mali ísť do Vegas." Po masakre, ktorá sa tam odohrala 1.10.2017 sa však slogan zmenil na "Radšej mali ísť na Ibizu." (beso74)
  • Príbeh je síce situovaný do švédskych lesov, film sa však v skutočnosti nakrúcal v Rumunsku. (Karamanlis)

Reklama

Reklama