Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (426)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Kvůli nové pracovní příležitosti už jsem stihl též strávit 2 dny výletováním skrz skandinávské porosty. Ještě předtím mi bylo z těchto důvodů doporučeno shlédnout tento kousek k lehké "aklimatizaci" :-) Uznávám, že to přidalo na jisté autentičnosti neklidu a strachu, protože naše lesíky přeci jen za kopcem končí přívětivou dědinou a ledová sprcha spolčená s fakt ošklivým nečasem je tu o něco vzácnější. Chování frustrovaných cestovatelů bylo v rámci mezí logické a je třeba přitakat nad faktem, že neviditelné a hlavně naopak jasně slyšitelné zlo je to, které Vám teprve nedá spát. 3/4 času Vám leze mráz nejen po zádech, aby to psychoticko-akční konec plný přehnaného okultismu solidně zabil výborně vybudovanou atmosféru. Když vemu v potaz, jak povedené horory poslední dobou bývají, autorům Rituálu se podařilo vyčarovat důstojného zástupce tohoto žánru. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá když chcete uctít památku padlýho kamaráda, kterej chtěl na tůru do Švédska. Najednou se motáte v lese se třema debilama, kterým ze zoufalství říkáte kamarádi, a zesraní strachy čekáte kdy místo jelena budete vykuchaný na stromě viset vy. Kdo myslel, že zase jednou vraždí Predátor, ten se tentokráte zmýlil. Naší čtveřici likvidovalo samo božstvo, tentokráte v podobě nasteroidovanýho psycho-jelena ke kterýmu se klaní celá jedna vesnička, hnízdící hluboko v lese. Upřímně nemám problém pít na padlé kamarády či kamarádky, občas nějaké poprosím jestli by mohli fingovat smrt a já se mohla vožrat do němoty, ale abych kvůli někomu trajdala po horách tak to si postavte betonovou čekárnu. Naše čtveřice ve složení tří debilů a jednoho sympaťáka (hádejte kdo zařve první) ale holt byla (jak jsem už popisovala) celá hrrrrr a tak se dočkala bloudění v lese, psycho chaloupky, slaměnýho panáka co se u něj držíte za ptáka, mrtvýho jelena, mrtvých kámošů...no výlet na pomrdání. A to to měla bejt zkratka. Až mi někdo nabídne zkratku přes les, jebnu ho heverem po řepě. Je ale fuckt, že první hodina byla naprosto dokonalá a opět se ukázalo, že co rákoska nevidí, toho se kurevsky bojí. Dokud se boží jelen neukázal v celé své "kráse" tak jsem z tý vypelichaný krávy měla kurva nahnáno. Poslední půl hodinka už je klasickej monster bubu horor, kde navíc zjistíme, že jelen je syn Lokiho, kterej se asi s Thorem ožral jako prase když se vystříkal do srny, a tudíž je nejen božskej ale tuze zlej, Každopádně i tak je to velmi hezkej horor, kde mě jen lehce irituje fakt, že ten posranej srab to přežije. Vy jste to ještě neviděli? Sorry za spoiler můžete na mě poslat galantního božskýho jelena. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

To byla blbost. Parta nesympatických, věčně ožralých debilů, z nichž hlavní hrdina vypadá, že má po mrtvici nebo se tak alespoň celou dobu tváří, případně, že se co chvíli rozbrečí, se vydává na pochod švédskou přírodou (za tu palec nahoru) a setká se přitom s nějakými bohy, resp. bohem severských mýtů. Nakonec zjistíme, že stačilo vyběhnout z lesa a zařvat. A na to jsem měl čekat hodinu a půl? Sorry jako. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek krajně nesympatických anglických chlápků, babsky užvaněných srábků z kanclu, na výšlapu po kopcích severního Švédska. Fakt hustý dobrodrůžo - les plný průseků a pařezů, kde se mimo záběry kamery nejspíš nacházejí i informační tabule, turistické značky a odpaďáky, zatímco divák má věřit tomu, že se jedná o jakousi životu nebezpečnou a nepřátelskou divočinu zasvěcenou pohanským kultům prastarých bohů. Typická šablona pro lidi z města, kteří tráví dovolené v hotelech a divoká příroda jsou pro ně hory à la Krkonoše. Od prvních chvilek jsem toužil vidět tyhle panáky nějak brutálně zmasakrované, z kůže stažené, na kůly naražené, za živa pojídané, nebo tak něco. Není tedy divu, že mě tenhle poněkud nedomrlý čarodějnický horrůrek nijak výrazně neuspokojil. Dokud se příběh tváří jako variace na Blair Witch, dokud je Zlo neurčité, neviditelné, metafyzicky tajemné, představy vzbuzující, jde to. Ale od zjevení se partičky vidláků až po notně pitomý závěr, je s atmosférou šmytec. Průměrný a snadno zapomenutelný večerníček před spaním. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento typ hororov je moja krvná skupina a som veľmi rád, že som sa nesklamal ani v tomto prípade. Skupinka chlapíkov, temný les, tajomná chata, blúdenie, zaujímavo urobený bubák, troška gore (škoda, že nebolo lepšie)... viac mi nebolo treba. Len škoda, že to mystérium okolo bubáka a samotného rituálu nebolo lepšie a zaujímavejšie spracované. Keby divák postupne spolu s jednotlivými dielikmi príbehovej skladačky prichádzal celej tej tajomnej veci na koreň a išlo sa do väčšej hĺbky, tak to by na atmosfére ešte pridalo. Ale aj bez toho ide o jasnú nadpriemernú záležitosť. 75/100 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Keď skupina vstúpi do zrubu, dvere sa otvoria smerom dovnútra. O chvíľu neskôr, keď Luke (Rafe Spall) otvorí dvere, aby sa pozreli do lesa, dvere sa otvárajú smerom von. (Karamanlis)
  • Pôvodne bol pre reklamu na film vybratý slogan "Radšej mali ísť do Vegas." Po masakre, ktorá sa tam odohrala 1.10.2017 sa však slogan zmenil na "Radšej mali ísť na Ibizu." (beso74)
  • Príbeh je síce situovaný do švédskych lesov, film sa však v skutočnosti nakrúcal v Rumunsku. (Karamanlis)

Reklama

Reklama