Reklama

Reklama

Dokjeon

Trailer 1

Policejní detektiv Čo Won-ho (Jin-woong Cho) se již několik let snaží dopadnout tajemného pana I, šéfa největšího drogového kartelu. Nikdo ho nezná, takže Čo i se svým týmem tápe. Velmi osobním se to pro něj stane, když zemře nezletilá feťačka, kterou k němu pošle jako návnadu. Příležitost chytit ho se mu naskytne, když dojde k výbuchu Iovy továrny a policisté v troskách naleznou jediného přeživšího, mladého So Joung-raka (Joon-yeol Ryoo). Když po probrání v nemocnici Rak zjistí, že při výbuchu zemřela jeho matka a jeho pes je ošklivě zraněn, rozhodne se policistům s dopadením pana I pomoci. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (17)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Remake čínského filmu Drogová válka. Originál mi přišel celkově sice o trošičku lepší, ale i tomuhle dám 4*, protože to i tak bylo pořád dost dobrý. Od začátku do konce to pěkně odsýpalo a nebyl čas se nudit. Korejci se nedrželi přesně čínské předlohy, něco vypustili, něco si do toho naopak zakomponovali svýho a musím říct, že za mě fajn (osobní vztah detektiva k případu, záporák, vyústění příběhu). Už v půlce příběhu jsem začínala tušit, kdo je tajemný pan I, a i jsem to té postavě přála, aby to byla ona, a fandila jí :) Takže bych řekla, že rozuzlení a jak to dopadlo, se mi asi víc líbilo u korejské verze. Obsazení taky hodně slušný. I když neměl hlavní roli, nejvíc mě zaujal Kim Ju-hyuk v roli lehce šílenýho drogovýho dealera. Jeho replika I když mě lidi znají, předstírají, že ne, aby si zachránili kůži k němu seděla perfektně. A když se ho pak detektiv v podání Cho Jin-Woonga snažil napodobit, už to nebylo ono. Bohužel jeho předposlední role. Přeloženo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Lee Hae-yeong se rozhodl natočit remake čínského Drug War od Johnnieho To a dopadl překvapivě dobře. Sice si originál nepamatuji natolik, abych mohl porovnat, ale popral se s tím nováček slušně. K dispozici měl i známější tváře, tradiční vynikající vizuál je samozřejmostí, scéna se šňupáním je i zde nejnapínavější scénou z filmu a akční scény jsou zde pouze dvě. Jedna velká přestřelka a poté finální double female/male fight, který byl víc než solidní. Nenudil jsem se ani sekundu i přes pomalejší tempo, ale přesto jsem nucen dát pouze lepší 3*, poněvadž Originál si myslím měl větší kouzlo. Jsem však rád, že jsem viděl opět něco z Koree po delší době. 70% ()

Reklama

CHYREN 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám rád. Skvělá hudba, napínavý děj, žádná šokující překvapení, ale přesto tajemno očekávaného. A pořádnej nářez, který nevypadá jako karikatura na gravitaci. Možná už neprobíhají pravidelné genocidy celých národů. Ale příběhy jednotlivců jsou i dnes často horší, než noční můra. Bavil jsem se. A to i přesto, že "žluťáci" a jejich mimický jazyk je mi pořád záhadou. Tento film je lahůdka. A konec by mohl zklamat jen ty, co nechápou podstatu a principy. Nikdy. A nikdy je nepochopí. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Naprosto nerealistické aby také mladé ucho (a vôbec ktokoľvek) sa akosi prepracovalo k úspešnému vydávaniu sa za Mr Lee a preto ma to prestalo baviť, hneď po tom čo mi došlo že kto ním asi bude. Akoby to asi malo fungovať, že zabil pôvodného Mr. Lee a začal posielať rozkazy v jeho mene? Yeah, right. To by Lee musel byť úplný idiot aby takéto niečo nemal podchytené. A vôbec, je môžné aby nikto nepoznal mafiánskeho bossa? Nie. Akoby asi bez toho mal vybudovať svoju organizáciu? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jak bývá u mých oblíbených Korejců běžné, nejedná se "pouze" o klasický kriminální film, ale o žánrově mnohem košatější podívanou s překvapivou (aspoň pro mne) pointou, s vážnou a zádumčivou atmosférou, s výraznými a zajímavými postavami, se střídmou ale pěknou akcí, se špetkou milých brutalitek i s několika hezkými pohledy na Soul a v závěru i na korejskou zimní krajinu. A jako obvykle hlavní záporák není vůbec jen záporák a hlavní klaďas není jen klaďas, každý z nich má v sobě i protikladný prvek, jako v symbolu jin a jang. U policajta mi vadila jeho umanutost a neurvalost, u superpadoucha jsem zase oceňoval... nechte se překvapit. Každopádně ale pro mě nejzajímavějšími postavami byli čínský překupník, epesní extravagantní psychopat a jeho vulgární štětka, oba se svorně vyfetlým mozkem. Tyhle dvě figury by si zasloužily samostatný biják. A ne úplně uzavřený konec volá po druhém dílu, na který se hned chystám. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (1)

  • Krátko po dokončení filmu zomrel pri autonehode jeden z hlavných predstaviteľov, talentovaný Joo-hyeok Kim. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama