Reklama

Reklama

Ten dvanáctý

  • Česko Dvanáctý muž (více)
Trailer 1

Z dvanáctičlenného týmu, který je vycvičen k likvidaci nacistických strategických cílů v Norsku, přežije zradu pouze jeden. Čeká ho ale nejtěžší úkol jeho života. Musí zraněný uprchnout do Švédska přes nemilosrdnou severskou divočinu s pronásledovateli v zádech... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (240)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Naozaj slušne natočené .. kamera a masky na jednotku. Príroda nádherná. Thomas veľmi prirodzený. A príbeh? Ja by som si guľku prehnala hlavou hneď v tej mrazivej vode na začiatku. Je obdivuhodné, čo všetko Jan dokázal prežiť a v akých podmienkach, ale ešte obdivuhodnejšia je nezištná pomoc všetkých tých ľudí. Amen. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Válečný survival Den 12. mann vypráví pravdivý, byť jen těžko uvěřitelný příběh Jana Baalsruda, symbolu norského odboje. Hlavním zdrojem Baalsrudových útrap však nejsou nacisté, nýbrž nesmlouvavá severská příroda, která decimuje jeho tělo. Dramatizace se vydařila takřka na výbornou a i přes 135 minutovou stopáž bych zde marně hledal hluché místo. Při pohledu na gangrenozní běs v hotelu Savoy dokonce zaplesalo i mé hororové srdce. Škoda místy dosti náznakovité psychologie postav a vágní vnitřní motivace hlavního hrdiny. Baalsrudova nezdolná touha přežít je jistě obdivuhodná, ale co ji takovou měrou pohání? A proč postavy nacistů připomínají jednorozměrné padouchy z marvelovských komiksáren? Uděluji čtyři silnější hvězdy. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jasný, úplná skutečná skutečnost.. A nějakou o karkulce byste tam neměli? Podvyživenej týpek s hnijící nohou leží 4 dny u vrcholku zasněžené hory, bez jídla a pití, v asi -30°C, přikrytej jen prochcanou dekou.. a jako Ok?.. A to je asi jen 1/10 jeho zaručeně "pravdivé" story .... Tady prostě filmaři na základní true story kostru nabalili tak moc dramatických kudrlinek, zveličeností a básnické licence, že mě to ve výsledku vlastně otravovalo... Rezignovaně jsem pak čekal kdy na tohodle terminátora spadne mimozemský vesmírný koráb, nebo ho oprcá banda zfetovaných sobů (uctívajících satana) do prdele(což se skoro stalo).. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Najneuveriteľnejšie na tomto príbehu je to, že sa naozaj stal”. Táto veta z úvodu, Vám bude rezonovať v hlave po celú dobu sledovania tohto snímku. Miestami pomalšie, miestami rýchlejšie, no zato dostatočne zaujímavé nato, aby sa divák nenudil. Najväčším plusom jednoznačne “Nórsko” ako také, a jeho “bezcitná”, krutá príroda. Na “nefanúšika” vojnových filmov, viac než spokojný .. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle se přece nemohlo stát! Napadne určitě každého, kdo film uvidí. Přesto: stalo. Tvůrci vyprávějí neskutečný příběh přežití a touze po životě velice sugestivně a naturalisticky. Nejsme ušetřeni bolesti, chladu ani pochybností, které zakouší hlavní hrdina. A ano, povedlo se, jak by si asi přál, zobrazit ne hrdinství jednotlivce, ale mnoha a mnoha bezejmenných lidí, bez kterých by tohle nebylo možné. SHRNUTÍ: Když se rozhodneš přežít bez ohledu na osud. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Thomas Gullestad sa v rámci prípravy na úlohu Jana Baalsruda učil vyzerať pred zrkadlom zmrznuto. Po natáčaní Thomas počas rozhlasového rozhovoru pripustil, že to nebolo potrebné, naozaj mu totiž bolo veľmi chladno. (Astonko)
  • Zbraně pužité ve filmu byly samopaly MP-40, pušky Mauser K98 a kulomet MG-38. Letadlo, které útočilo na Jana (Thomas Gullestad), bylo Junkers 88. Jan (Thomas Gullestad) použivá pistoli Colt 1911. (K98)

Reklama

Reklama