Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 1
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (90)

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Děkuji Aero Films, že jsem byl mezi vyvolenými a mohl zažít předpremiéru v příjemném prostředí Bio Oka. Ivana Trojana mám jako herce rád, ale příště bych prosil s původním zněním. Zážitek z filmu totiž není tak enormní jako u Planety Země II, kde ho dabuje D. Attenborough, mimojiné bývalý manažer BBC. Většinu příběhů, především těch povedených, jsem už znal právě ze zmíněného seriálu. Lenochod a vábení.. Hadi vs. ještěři, z čehož mi šel mráz po zádech.. Neskutečnej zážitek bych ale připsal především teamu, kterému se povedlo natočit “vodní jednorožce”, dosud né moc známé savce. Pokud to mám shrnout, jedná se o takovej RECAP spojený s bonusovým materiálem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film je poskládán z drobných epizod, které by si jako mikro příběhy vystačily samostatně, ale jejich slepení dohromady mi nevadilo. Mláďata leguánů a hladové užovky, nesnadný úkol, jak nakrmit mláďata tučňáků, myška drobná překvapená za dne sovou pálenou, kolibřík a útočící včely, kterému pomůže, jak prosté, déšť, souboj žirafích samců a zebří hříbě, které nemá klid ani po překonání rozvodněné řeky, jelikož gepard má prostě hlad. To všechno a ještě více, pro mne pak třešinkou na dortu byly noční scény s příjemným, lehce hororovým laděním, nabízí dokument BBC, kde bych se snad jen klidně obešel bez čínské přítomnosti, jenže televize bez jejich peněz asi ne. Na působivá vizuální zpracování dokumentů si už zmlsaní diváci zvykli, a tak asi mnozí ani nedoceňují, jak náročné je natáčet přírodu. Já dostal očekávané a patřičně jsem si ho užil. ()

Reklama

nonick1 

všechny recenze uživatele

Váhání mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale natočit mimořádné záběry denních i nočních zvířat v přírodě je sakra těžká práce. Škoda, že člověk už spoustu podobných snímků viděl (právě z produkce BBC), takže přijít s něčím novým je těžké, ne-li nemožné. Možná by pomohl jiný střih - podle mě je tu až příliš času věnováno třeba vyhladovělým hadům na Galapágách, zatímco se do filmu nedostala jiná zajímavá zvířata. Trojan coby komentátor nevadí, jeho komentář je oproti Hanákovu "Příběhu lesa" zlatý... Mimochodem: v závěrečných titulkách mě hodně překvapil lví podíl čínské strany na realizaci filmu... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

V žádném dalším životě nechci být tučňákem uzdičkovým!!! Ani samičkou, ani samečkem! Jasné? Děkuji. :) Tradičně nádherný dokument z produkce BBC, který jsem měla možnost vidět před časem v kině v originálním znění, ale dneska jsme si pustili verzi s dabingem Ivana Trojana a to je taky čistá paráda! Souboj žiraf, útěk malých leguánů před užovkami, lenochod, který plave za svoji milou... Pecka. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Dokument určený primárně asi dětem. Z tohoto důvodu bych měl tendenci nějaké ty chyby promíjet, nicméně i tak mi přišlo, že zapeklitá dramaturgická výstavba "příběhu" (odvyprávíme den na naší planetě tak, že budeme přestřihávat mezi tímhle zvířetem v oceánu a tímhle v džungli...) má velké rezervy. Jak už tomu u podobných dokumentů BBC bývá, vizuální stránka je nádherná. Nebo by alespoň měla být. Chvílemi totiž epické momentky vystřídají nedostatečně kvalitní záběry (pravděpodobně z akčních kamer). Netřeba mluvit o tom, že natáčet takto zvířata je nesmírně obtížná záležitost, ale podobných dokumentárních cyklů běží každý den v televizi hromada a mám pocit, že mnohé disponují kvalitnějším obrazovým zpracováním. Všehovšudy se jedná o milou záležitost, která ale, podle mého názoru, v nekonečném množství podobných a řekl bych i kvalitnějších a smysluplnějších (tady se moc faktů o zvířatech nedozvíte) zvířecích dokumentů zcela zapadne. 6/10 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)
  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)

Reklama

Reklama