Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 1
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (90)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument se spoustou zajímavých informací, nevěděla jsem, že by včela mohla zaútočit na kolibříka, netušila jsem, že se žirafí samci perou a mláďata leguánů bojují o život ihned po vylíhnutí, krása i krutost každého dne.. Nade vší pochybnost potěšení pro oko a naše krásná Země za doprovodu podmanivého hlasu Ivana Trojana, kterého mám ráda, tak jsem si to naplno užila od začátku do konce.. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nádhera... Tyhle obrázky prostě můžu. Stejně jako u celovečeráku EARTH, tak i tohle je pohled na matičku přírodu v tom nejlepším světle. Vůbec mi neva, že se tady nestřílí a že tady nepobíhaj roboti :o). Tohle je na ty večery, kdy si cheš pustit něco, u čeho nemusíš vůbec myslet, jen se necháš unášet krásou přírody. Za mě asi nejvíc tancující medvědi, který se drbou o stromy a do toho fakt fajn song :o). Vůbec nechápu, jak jsou některý záběry vůbec možný natočit, ale je to krása! ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Redfordův komentář nezúčastněný, ale třeba by to časem rozjel, jenže to by v Oku nesměla myš lamelozubá přitáhnout v lamelozubech Trojana. Nejdelší reklama na T-Mobile v historii. Ale už aspoň konečně vim, jak vypadá jepice a že Opičí král je hulman kid, víc nepotřebuju. A rozhodně nepotřebuju ty řeči na konci, takže 3*. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[Bio Oko] Jedinečný dokument, který vlastně není tak úplně dokumentem. Spíše než to je tento film jakousi recenzí na naši domovskou planetu, laickým náhledem. Upoutávkou na život, jak ho známe. Pobídkou, abychom si ho vážili, neboť je tím nejcenějším, co máme. Ukázkou toho, jak vzácný a křehký je. Earth je obrazem, který poukazuje na křehkost všeho, co nám bylo dáno do vínku. Jednotlivé střípky fascinuící mozaiky, které tvoří velkolepý celek, nás přivádí na různá místa našeho domovského světa, ke kterému jsme doposud nenašli ani vzdáleného bratrance, natož plnohodnotné dvojče, a se kterým jsme tak úzce a neoddělitelně spjati. Z tohoto dílka cítím jemnou starost o naši budoucnost a jistý odkaz, abychom si vážili tak vzácného daru, který nám takříkajíc spadl do klína. Jelikož jsem vyrostl na dokumentech National Geographic, nemohu hodnotit plným počtem. Zřejmě mi chyběl hlubší, odbornější a konkrétnější komentář k jednotlivým záběrům z naší fauny a flóry. Snad to mohlo být i delší. Snad mi celkový dojem malinko pokazil hlas Ivana Trojana, který se sem nehodil. Každopádně to bylo moc hezké. 85% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám opravdu rád dokumenty od BBC - ale když mi někdo chce servírovat celovečerní dokumentární film, a ona je to recyklační složenina "toho nejlepšího" z jiných dokumentů, je v tom určitý pocit zrady. Neříkám, že vás stejně neohromí organizovaný lov stovek hadů svištících po kamenech na Galapágách nebo se nepobavíte u drbajících se medvědů, ale je to tak nějak... jako podle příručky. Ano, jistě, má to být výkladní skříň pestrosti života na Zemi, ale na mě to nějak nefungovalo. Pokud to ale má být primárně záležitost "pro celou rodinu", tak záměr tvůrců dává smysl. 70% ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)
  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)

Reklama

Reklama