Reklama

Reklama

Jack Ryan

(seriál)
  • USA Jack Ryan (více)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 25 h 20 min (Minutáž: 40–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Michael Kelly, Abbie Cornish, Betty Gabriel, John Hoogenakker, Ali Suliman, Nina Hoss, Dina Shihabi, Jordi Mollà, James Cosmo (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(30)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (105)

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Musim to proste napsat. Proc je to vse tak pitomoucke? Divoke nahodicky, predvidatelne zvraty, iracionalni chovani skoro vsech postav, infantilni dialogy a milostna zapletka. Vsechno do sebe zapada neskutecne nerealne a jednoduse az to boli. Zbytecny, nekreativne klisovity snimek, ktery jsem si pustil jen diky Krasinskemu a na to asi tvurci i spolehali... ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Studený čumák. Do jeho hlavy by ste chceli skočiť na návštevu, ale určite by ste v nej nechceli dlhodobo žiť. Po skvelej prvej sérii sa dočkal druhej, ktorá žiaľ bola o poznanie slabšia. Zato obsahovala úžasne absurdné akčné finále; Nobelovu cenu tomu ministrovi z amerického Ministerstva zahraničných vecí, ktorý TOTO vysvetlí verejnosti, médiám, svojim politickým oponentom atď. Michael Kelly druhej sezóne brutálne šéfuje (určite si ho pamätáte ako šéfa SBS-károv zo Snyderovho Úsvitu mŕtvych). Akcie je v oboch sériách málo, ale keď už, je zvládnutá na úrovni. Poteší exotická výprava (lokácia strieda lokáciu: púšte, džungľa...). Žiaľ, tretia séria dokázala, že je dobre, že ňou bol seriál ukončený. Paradoxne jej kožu sčasti zachránil šialený „česko-slovenský“ WTZF fíling: nemalá časť sa natáčala u nás a ešte väčšia je dejovo priamo situovaná do ČR v čele s odvážnou prezidentkou-otcovrahyňou (!). Tretia sezóna je plná šialeností (českú prezidentku chráni JEDEN skorumpovaný bodyguard, ktorý keď sa ju rozhodne zabiť, tak proste ostatným bodyguardom povie, aby za nimi nešli, odvezie ju na osamotené miesto a tam sa ju pokúsi zavraždiť) a nelogickostí (komandu v autoservise ani len nenapadne, že by sa osoba mohla ukrývať v montážnej jame). Krasinski a spol. to mysleli dobre a áno, Jack Ryan ani v Clancyho knihách určite nebol žiadnou tupou akčnou figúrkou, ale toto je ozaj nuda. Záverečná tvrtá séria bola kratšia o dve epizódy a samého ma zarazilo, že bola taká kvalitná, až som začal ľutovať, že piata zrejme nikdy nevznikne. Netvrdím síce, že finálna sezóna bola geniálna, ale bola fakt dosť dobrá, konzistentná, medzi postavami vládla skvelá chémia a nikto nás neotravoval za pačesy pritiahnutými česko-slovenskými chujovinami. Michael Peña tomu v závere veľa dal. ()

Reklama

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Jakožto velký fanoušek literárního díla Toma Clancyho jsem Jacka Ryana musel zkusit a mohu říct, že výsledek je solidní. Bylo by naivní čekat od Jacka Ryana druhý Homeland, to se bohužel nekoná (otázkou je, kdy se něco takového vůbec konat bude), ale fanoušci mezinárodních vztahů a politiky si rozhodně přijdou na své. Některé díly slabší, jinak příjemná oddechovka. Až bude, tak se na třetí sérii určitě podívám. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařená seriálová záležitost, jejíž nosná témata Vás, až na pár vyjímek, chytnou a nepustí. Tak přesně takto lze v jedné větě popsat seriál Jack Ryan, jež vyjma příběhové linie dokáže zaujmout i akční stránkou, na níž se velmi dobře kouká. Jistě, v některých momentech je až bolestné koukat na to, jak je scénář nahodilý a i poměrně naivní, nicméně i přesto se jedná o velmi poutavou podívanou, která dokáže poměrně slušně zabavit. To je samozřejmě také velkou zásluhou herců, konkrétně pak Johna Krasinskiho a Wendella Pierce. Jejich civilní herecké výkony agentů dodávají celému seriálu punc velmi neotřelé podívané. Pokud tedy hledáte dospělý akční seriál, kde má každá řada svůj vlastní separátní příběh, vězte, že jste ho právě našli. Tohle se totiž vážně moc povedlo. Skvělá práce! (Prime Video) „Unstable governments are nothing more than the greatest of opportunities.“ ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obě série jsem posnídal, poobědval a povečeřel během dvou dnů a už to značí, že to nebude špatnej seriál. A není. Když člověk přehlídne ten debilní patriotismus a USA forever bullshit, tak je to příjemný Béčko/Áčko, na který se dobře dívá hlavně skrze Krasinskiho a i po technické stránce to vypadá dobře, dali si práci s výbuchy a střelbou. Rozhodně chci vidět další a čím víc změn v prostředí a terorismu, tím líp. 4* a.k.a 85% ()

Galerie (164)

Zajímavosti (35)

  • Velká část 3. série se odehrává primárně v České republice. Točily se lokace Prahy, Mladé Boleslavi, Čáslavi a dalších měst. (TheEvilTwin)
  • Projekt „Sedm dní k řece Rýn“ je skutečný. V seriálu se dozvídáme, že šlo o plán destabilizace střední a východní Evropy s cílem držet a rozšířit území Sovětského svazu. Ve skutečnosti to byl plán zemí Varšavské smlouvy z roku 1979, jak postupovat v případě jaderné války mezi Východem a Západem. Východní vojska měla v plánu i přes zamořené území vyslat vojáky až k řece Rýn a obsadit tak Západní Německo. (tom.nosek)
  • Filmaři se dopustili chyby, když policejní motocykly ve snímku představují civilní verze s viditelně přidělanými majáčky a levnými polepy. Originální policejní verze tohoto motocyklu je jednomístná, má speciální ochranné rámy, jiné kufry a vzadu teleskopický maják. (Aneter)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

10.05.2023

Amazon oznámil, že čtvrtá a zároveň poslední řada seriálu Jack Ryan dorazí na obrazovky oficiálně už 30. června. V rámci projektu se jedná o nejkratší mezeru mezi jednotlivými sériemi – mezi první a… (více)

Filmový Rainbow Six je na cestě

Filmový Rainbow Six je na cestě

17.01.2023

Studio Paramount čerstvě oznámilo novou adaptaci Toma Clancyho. Tentokrát se bude jednat o román Rainbow Six, jenž bude navazovat na snímek Tom Clancy: Bez výčitek a tudíž se v něm vrátí i Michael B.… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama