Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (404)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Od masakrálního úvodu v letadle a seskoku mezi výbuchy a svištícími kulkami se děj až do konce nezastaví. Šílený doktor, ďábelské experimenty, laboratoře v podzemí starého kostela a armáda tisíciletých vojáků, co zajistí Německu vládu nad celým světem. Adepo mi sice lezl po většinu času na nervy, ale nakonec vše tak nějak dokoulel ke zdárnému konci. Overlord hodně připomíná akční filmy 80. let, kdy hrdina proběhne bez škrábnutí deštěm kulek a v patách mu exploze stíhá explozi, kdy před tím dokázal projít tam a zpátky opevněným kostelem plným po zuby ozbrojených skopčáků bez povšimnutí. Já se nadto tentokrát povznesl a užil si krásně brakový, šestákový příběh s pěkným vizuálem, mrtvolami a temnou atmosférou zejména v počátku. Hodně fantastické (tedy naprosto nereálné, čímž nemyslím jen zombie, ale příběh celkově) a nenáročné, pro chvíli oddechu jako stvořené. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Totálně našláplá řežba, která ani trochu nenudí. Ve své podstatě je Overlord béčko jako prase s přesně takovou zápletkou, jakou od filmu tohoto typu čekáte – je to ale tak skvostně natočené, navíc s výbornými efekty a intenzivním tempem, že vás to prostě musí strhnout. Potěší i míra brutality, která se rozhodně nedrží při zemi, ale naopak je vyhnaná do extrému. Postavy nejsou bůhvíjak propracované, ale jsou dostatečně sympatické, aby mi na jejich osudech a počínáních záleželo. Jako akční horor to funguje na výbornou a řadím to mezi naprostou špičku daného žánru – v tomhle směru na nic lepšího jen tak nenarazíte. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nabyl dojmu, že se jedná o film ze série Cloverfield, tak tomu ale není. Pokud se na to člověk dívá s jistým nadhledem, dá se to přežít. Místy jsem si vzpomněl na Hanebné pancharty nebo Iron Sky. Dalo by se to asi nazvat válečným sci-fi hororem. Nad reálností samotného snímku asi netřeba přemýšlet. Ona ta válečná doby vždy nabádá k podobným příběhům. Obsazení není příliš známé a akce ujde. Jinak jsou tu spíš klišé. "Už to nebudu potřebovat." ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud je divák ochotný překousnout další nejapné znásilňování historické i současné reality, která je v novodobých filmech plíživě a systematicky stále víc a víc "přibarvována", jedná se o vcelku zábavný film. Příběh z trochu odlišné, tedy alternativní minulosti, ve které němečtí okupanti ve Francii provádí zrůdné experimenty na lidech s cílem vytvořit nesmrtelnou armádu, no a ve které třeba jemnocitní kultivovaní zulukafři slouží mezi neurvalými a primitivními bělochy v paradesantních jednotkách americké armády. Takže zkrátka čistokrevná haluz. Skvělá výprava, ucházející herci, nadprůměrně povedené triky a několik parádních scének s parádními mutanty. Ale v posledních letech mi už tyhle stereotypní zápletky se svatou válkou proti ďábelským nazistům nějak lezou krkem. Je skoro pětasedmdesát let po válce vy trotlové z Hollywoodu a náš euroamerický svět by v dnešní situaci potřeboval úplně jiné příběhy, tak se sakra proberte. Vzdáleně příbuzné a mnohem vtipnější Iron Sky mě bavilo nesrovnatelně víc, stejně tak i užvanění Tarantinovi Bastardi. A strašlivě mě znechutil nějaký rapující opičák při závěrečných titulcích. Jo a ještě ta ruční kamera, eh... Takže zklamání, slabší tři. ()

Hurley 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že je Over­lord kdo ví jaký mistrovský dílo, a vzhledem k jeho tónovýmu směru upřímně docela chápu, proč ho čeští distri­butoři rači nechali ležet. Je to ale zároveň i jeden z těch filmů, za který musí bejt člověk prostě vděčnej, že vlastně ještě vůbec vznikaj, protože nám připomínaj, že určitý žánrový přístupy furt můžou perfektně fungovat, i když už dneska možná nejsou tak populární. Takže až na Netflixu zas vyhřeznou nový Stranger Things nebo do kin přitrajdá další rýmejk nějaký klasiky od Johna Carpentera, alespoň už vím, co si doma můžu pustit místo toho… víc » ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Producent J.J. Abrams na CinemaConu 2018 oznámil, že Overlord navzdory dřívějším spekulacím nebude patřit do Cloverfield univerza. (NiWi)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly pušky M1 Garand a Springfield M1903, samopal Thompson, MP-40, kulomet MG-34, Plamenomet Flammenwerfer 41 a útočná puška STG 44. (K98)
  • Ve filmu nenajdeme žádnou svastiku. Normálně by se našla třeba na zapalovači, kde místo ní byl vyobrazen znak Waffen-SS. (Leopard105)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama