Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (404)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bez hereckých hvězd do kina nelez. Zcela poprávu tohle finančně propadlo. Jedno charismatické herecké eso by film vykoplo o dost výše. Skvělá atmosféra a kamerová jízda při nočním výsadku mě docela navnadily. Bohužel filmu trošku poté dojdou nápady a zdá se že jakoby i peníze. Většinou tyhle válečná témata druhé světové války zase až tak moc nemusím. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hráli jste počítačové hry? Říká Vám něco pokračování legendární akce Wolfenstein 3-D s názvem Return To Castle Wolfenstein? Tak přesně to ve mně evokoval tento film. Totální filmařský úlet, trošku i humusek ve stylu Věci, ale jinak solidní jednohubka, která není kdovíjak dokonalá, ale fanoušky podobných filmů dokáže bavit. Za normálních okolností bych hodnotil i víc, ale trošku mi chybělo víc hlášek, u kterých bych se dokázal bavit. Působí to, jak kdyby dneska psát kvalitní hlášky bylo složitější, než v průběhu 80. a 90 let. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl trailer na snímek Overlord, vůbec mne nenadchnul. Myslel jsem, že to bude jen další podprůměrný počin, který nevyčerpatelné téma konspirací Druhé světové války jen slabě nakousne. Tato temná prognóza se ale naštěstí vyplnila jen z poloviny, jelikož Overlord je překvapivě dobře vypadající a atmosférickou hororovou jednohubkou, která mi místy nostalgicky připomínala legendární hru "Wolfenstein". Režisér Julius Avery tedy stvořil slušný mix konspirace a hororu, který Vás bude v rámci svých možností bavit od začátku až do konce. Jedinou hrubou chybou tedy zůstává skromná akce a nevyužitý potenciál nacistické laboratoře a séra vytvářející nezničitelné vojáky. Avšak až na tento detail jsem se snímkem Overlord velmi spokojen, pročež Vám ho mohu jen a jen doporučit. „Our greatest achievement. With it, we create super-Nazis; A thousand year army and it's thousand year soldiers.“ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Námet, s ktorým by sa krásne pomazlili slávny brakoví majstri Made in Italia, v na takúto príležitosť odhodlaných rokoch 80. No ale keďže sme v 21. storočí a J.J. Abrams ako producent nieje žiadny béčkar, tak sa to všetko obalilo do áčkového módu, kde je remeslo náležite vidieť. Nieje to síce až taká podprahová zábava, guilty pleasure v podaní starých gorefestov, ale je tu cítiť lásku k tomuto žánru. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Na papíře to znělo lákavěji. Overlord je dobře natočený akční horor s nemrtvými, nácky a nemrtvými nácky. Jen na něj tvůrci neměli moc peněz, takže trvá dost dlouho, než se rozjede a nakonec toho Julius Avery a J.J. Abrams nepředvedou tolik, aby se to dalo považovat za opravdovou pecku. Díky dobrým hercům, poctivému filmovému násilí a ke konci solidnímu tempu je to však nakonec docela fajn. Čekalo se ale asi víc. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Bridging The Gap“ od Nas. (Duoscop)
  • Jde o první film od produkční společnosti J.J. Abramse Bad Robot, který dostal rating R, tedy nepřístupný do 17 let. (NiWi)
  • Nanášení makeupu Pilou Asbækovi v jeho znetvořené formě trvalo každý den 5 hodin. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno