Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (404)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Jako oddychovou blbinu to beru, gore prvky potěší, německy mluvící Němci též. Úzkostlivý černoušek je naprosto rušivý a svými stavy naprosto nabourávající tempo filmu. Nemluvě o tom, že je obecně známo, že černoši (narozdíl od zombie) do popředí za druhé světové moc pouštěni nebyli a tady na něm stojí celý film. Wink wink dnešní narušené době. Odmyslete si ho ve všech scénách a jde o čiré potěšení. PS: nemám nic proti černouškům. 61% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hráli jste počítačové hry? Říká Vám něco pokračování legendární akce Wolfenstein 3-D s názvem Return To Castle Wolfenstein? Tak přesně to ve mně evokoval tento film. Totální filmařský úlet, trošku i humusek ve stylu Věci, ale jinak solidní jednohubka, která není kdovíjak dokonalá, ale fanoušky podobných filmů dokáže bavit. Za normálních okolností bych hodnotil i víc, ale trošku mi chybělo víc hlášek, u kterých bych se dokázal bavit. Působí to, jak kdyby dneska psát kvalitní hlášky bylo složitější, než v průběhu 80. a 90 let. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bez hereckých hvězd do kina nelez. Zcela poprávu tohle finančně propadlo. Jedno charismatické herecké eso by film vykoplo o dost výše. Skvělá atmosféra a kamerová jízda při nočním výsadku mě docela navnadily. Bohužel filmu trošku poté dojdou nápady a zdá se že jakoby i peníze. Většinou tyhle válečná témata druhé světové války zase až tak moc nemusím. 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Od masakrálního úvodu v letadle a seskoku mezi výbuchy a svištícími kulkami se děj až do konce nezastaví. Šílený doktor, ďábelské experimenty, laboratoře v podzemí starého kostela a armáda tisíciletých vojáků, co zajistí Německu vládu nad celým světem. Adepo mi sice lezl po většinu času na nervy, ale nakonec vše tak nějak dokoulel ke zdárnému konci. Overlord hodně připomíná akční filmy 80. let, kdy hrdina proběhne bez škrábnutí deštěm kulek a v patách mu exploze stíhá explozi, kdy před tím dokázal projít tam a zpátky opevněným kostelem plným po zuby ozbrojených skopčáků bez povšimnutí. Já se nadto tentokrát povznesl a užil si krásně brakový, šestákový příběh s pěkným vizuálem, mrtvolami a temnou atmosférou zejména v počátku. Hodně fantastické (tedy naprosto nereálné, čímž nemyslím jen zombie, ale příběh celkově) a nenáročné, pro chvíli oddechu jako stvořené. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý je, že spojení nácků a hororu perfektně funguje v počítačových hrách, ale ve filemch se to snad nepovedlo nikdy. Mannova pevnost byl příšerný shit už tenkrát a filmy jako Outpost nebo Frankenstein's Army díru do světa vážně neudělaly. Tohle měl změnit nadějný Overlord a chvilku to vypadalo opravdu nadějně, efekty dobrý, hodně krve atd. Jenže mytologie i atmosféra nulová, všechno jsou jen nějaký pokusy bez démonů atd. a všechen ten potenciál se postupem času ztratí a zůstane jen řemeslně slušný akční béčko. Tenhle žánr je pro film prokletý a přitom kdyby si dal někdo opravdu záležet, filmový Wolfenstein by mohl být historickou událostí. V rámci tohohle mixu zatím snad nejpovedenější, ale o ničem jiném, než zapomenutelném průměru nemůže být ani řeč. 55%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu nenajdeme žádnou svastiku. Normálně by se našla třeba na zapalovači, kde místo ní byl vyobrazen znak Waffen-SS. (Leopard105)
  • Nanášení makeupu Pilou Asbækovi v jeho znetvořené formě trvalo každý den 5 hodin. (NiWi)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly pušky M1 Garand a Springfield M1903, samopal Thompson, MP-40, kulomet MG-34, Plamenomet Flammenwerfer 41 a útočná puška STG 44. (K98)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama