Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (422)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Od Gemini Man som nemal moc veľké očakávania, no zaujal ma trailer, kde mladý Smith naháňa starého Smitha. Hneď na úvod musím povedať, že nič prevratne nečkajte, okrem dobre spraveného, digitálne omladeného, učesaného a vylešeteného Willa Smitha, ktorý vyzerá skutočne famózne. Čo sa týka príbehu, tak je fajn a zaujme, aj keď každému komu aspoň trošku zapaľuje napadne, ako sa to presne skončí. Príbeh nieje nič extra a väčšinu ukázali už v ukážkach, ale dokáže zaujať jedným hercom, ktorý kope riť sám sebe. Musím sa priznať, že ma úvod bavil trošku viac, ešte keď bolo všetko zahalené rúškom tajomná, pretože záver, alebo teda druha polka skĺzla do klasického akčného filmu, bez nejakej strhujúcej scény alebo zvratu. A tým nemyslím akciu, ta bola celkom fajn, aj keď niekedy mi tie rýchle zábery k tomu moc nesedeli. Bavil som sa, no nebyť Willa Smitha šiel by som asi s hodnotením o niečo dolu. Obľúbený soundtrack: Gemini Man. 80% - 4* ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Tři, ale jen za tu nádhernou rvačku na motorkách, kde vedle střihu, kamery a akce fungovala ještě i zajímavá myšlenka, která to držela v napětí, protože se z ní mohlo rozvinout něco ducha-plného. Jenže příběh byl nakonec hodně prosto-duchý, prostě hodně prostoduchý, prostě hodně. Místy až nechtěně komický. A jestli si dopodrobna vzpomenu, jak jsem vlastně zmlsaná MI: Fallout, mohla bych to stáhnout i na dvě... Aj, vzpomněla! ;) *~ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $138miliónov║Tržby USA $48,546,770║Tržby Celosvetovo $173,469,516▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,060,386║ Tržby za predaj DVD v USA $3,575,158║ Žiadna veľká katastrofa sa nekoná, ale ani žiadny zázrak, ide o klasický všedný priemer, ktorý aj keď sa na oko snaží ale nič na vrch neponúkne. Nepomôžem si ale toto nie je žáner pre Ang Lee-ho, tu sa asi ťažko nájde, tu by sa vedel obracať Paul Greengrass. Akcia slušná, aj keď niekedy tie trikové sekvencie tam trčia. /60%/ ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Blíženec těžko uchvátí něčím jiným než technologií a i tam je to poměrně s otazníkem. Viděli jsme 3D verzi, v níž obraz pravděpodobně vypadá ještě digitálněji, ale místy už je ta počítačem vypulírovaná vizualita až přehnaná. Jak jsme čekali, oproti prvnímu traileru se opravdu podařilo mladší verzi Willa Smithe vyladit a lépe snad už vypadat ani nemohla. Rovněž řada bitek vypadá našláple a jinak celkem paběrkující fanoušci přímočaré akce si na své přijdou. Smith i Mary Elizabeth Winstead nemají těžkou práci, ale scenáristická křeč a prázdnota se ukazuje nejvíce u postavy Clivea Owena, jež nesmyslnost a příběhovou vyprázdněnost ztělesňuje zcela jasně. Jedná se o další akční trip po několika lokacích, ledabyle spojených rámcovým příběhem a do ztracena vyznívající snahou o zamyšlení nad lidskostí. Řemeslně snaživá, ale jinak zcela prázdná akční jednohubka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pasáže z Bogoty fajn až super, pasáže z Budapešti fajn až super, akčné finále v USA absolútna katastrofa ako vystrihnutá z mdlého priemerného seriálu. Čiže stačilo by sa len pekne oprieť do záveru filmu a mohli sme tu mať ďalšie super scifíčko s Willom, takto ostáva veľká pachuť na jazyku, pretože práve finále je to, čo ovplyvní vaše hodnotenie filmu najčastejšie. Nakoniec sa Blíženec tematicky najviac približuje k Ja, Robot, lenže zatiaľ čo ten som videl minimálne päťkrát, a to aj vďaka výbornému finále, ku Gemini Man sa nemienim už nikdy vrátiť. Ani k ako k uchádzajúcemu sci-fi, ani ako ku guilty pleasure. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy Henry (Will Smith) volá Jannet (Linda Emond) do kavárny kvůli vyjednávání, je kromě výhledu na Dunaj vidět v pozadí budova parlamentu. Samotný hovor pak probíhá z Rybářské bašty. (honza.kuzel)
  • Film je natočen, stejně jako předchozí film Anga Leeho Ulička slávy (2016), ve 120 snímcích za sekundu. Ang Lee jí často, spolu i s dalšími „vizionářskými“ režiséry (např. James Cameron), označují jako budoucnost kinematografie. Film se pak promítal i ve 3D, a to i ve vybraných kinech v ČR. (ČSFD)
  • Mladší verze postavy Willa Smithe nebyla pouze omlazená oproti původní předloze (podobně jako S. L. Jackson v Captain Marvel, 2019), ale vytvořená komplětně digitálně. Smith tak hrál mladší postavu 2x. Jednou na place a podruhé s motion-capture oblekem k zachycení mimiky, pohybu a výrazu. [Zdroj: Filmkult.cz] (Kinofil)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama