Reklama

Reklama

Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, absolutní profesionál, který bez pochybností vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se však k němu dostaly informace, které neměl slyšet, proto se ho jeho zaměstnavatel s těžkým srdcem rozhodne nechat zlikvidovat. Koho však poslat na člověka, který je v tomhle oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, o něco mladší, odolnější a odhodlanější. Ve společnosti Gemini, vedené technokratem Clayem Verisem (Clive Owen) už léta probíhá tajný projekt, který právě tuhle možnost nabízí. Henry se poprvé bojí o život. V patách má rovnocenného protivníka, který předvídá jeho každý krok a každý úder vrací o něco silnějším protiúderem. V doprovodu tajné agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zběsile prchá napříč kontinenty, než mu dojde, že pokud má mít aspoň nějakou šanci na přežití, musí se svému pronásledovateli postavit tváří v tvář. V ponurých kulisách budapešťských katakomb se mu ho konečně podaří zahnat do kouta, ale když se mu podívá do očí, má najednou mnohem víc otázek než odpovědí. Proti němu stojí jeho o třicet let mladší Já. A stále ho chce zabít. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (422)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uplne nechapu to mizerny hodnoceni, dostal jsem v podstate presne to, co jsem cekal. Cely to vypada jak trochu min vaznej Bourne, coz je pro me plus, akce k nejaky revoluci ma hodne daleko, ale je hodne podarena a je tu i par fakt fajnovejch scen. K tomu tu je naprostej sympatak Smith a jeho omlazena verze vypada naprosto realisticky. Winstead je taky sympatacka, jen se sem moc nehodi a Owen jako zaporak bez pripominek. Jediny, kdy se to trosku posere, jsou vzajemny bitky, tam to zacne vypadat hodne pocitacove. Ale celkove vlastne spokojenost, mohlo by tu bejt sice trochu vic akce, obcas je scenar lehce pritroublej, ale jinak nemam problem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Gemini Man je na akciu de facto postavený - obsahuje jej veľa a v dvoch prípadoch (naháňačka na motorkách, finálna bitka) je vyložene vynikajúca. Obe pasáže majú výbornú kameru, strih, choreografiu a hlavne celkovú inscenáciu. Rozhodne patrí medzi to najlepšie, čo akčný žáner tento rok ponúkol. Blíženec je snímka zaujímavá popredne dvoma aspektami - prvým sú vizuálne efekty. Digitálne (o cca 35 rokov) omladený Will Smith vyzerá v každom zábere, v ktorom je mu tvár zreteľne vidieť dokonale realisticky. Divák tak má pocit, že skutočne sleduje vedľa ozajstného starnúceho Smitha jeho autentickú mladú "verziu". Druhou najsilnejšou stránkou sú akčné scény. Lee je skvelý režisér a jeho žánrový a tematický záber je obdivuhodne široký - za svoju takmer tridsaťročnú filmársku kariéru už sa s výnimkou hororu dotkol snáď všetkých hlavných filmových žánrov. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Artový režisér a věhlasný scénárista dali dohromady supermoderní akčňák s devadesátkovou tématikou. Digitálně omlazený Smith má stejný problém jako De Niro v Irishmanovi, aneb oči řeknou všechno. Pořád ty digi ksichty ještě nejsou na top ůrovni, ale chvála filmařům, kteří se nebojí experimentovat s novými věcmi. Díky nim se kinematografie posouvá kupředu a digitální technologie je jedna z alternativním budoucností kam se ubírat. Pominu příběh, který přestává být zajímavý po 30ti minutách, což měl být pohužel paradoxně ten "wow" moment. To se ale nepovedlo. Smith na to ale určitě stále má a s padesátkou na krku se stále fantasticky ohání. Celkově Lee akční scény vymazlil a vypadají velmi působivě. To je zároveň asi taky jediný důvod proč si to pustit. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený akční filmík s velice příjemným hereckým obsazením. Will Smith, Elizabeth Windstead, Clive Owen, Benedict Wong, ti všichni se sem přesně hodili a pasovali mi do filmu. Zápletka také zajímavá. Líbila sa mi hlavně honička na motorce. I když v některých scénách bylo znát, že jsou digitálně upravené. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Digitálně omlazený Smith vypadá naprosto dokonale a dvě akční scény jsou tuze vynikající. Vše ostatní ujde, ale neohromí. V podstatě standardní akčňák jak z devadesátek, akorát natočený za použití nejmodernějších technologií. HFR mi úplně nesedlo (při akci kvůli němu film vypadá jak lepší home video), příště bych dal přednost raději klasickému 2D. 65 % ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Mladší verze postavy Willa Smithe nebyla pouze omlazená oproti původní předloze (podobně jako S. L. Jackson v Captain Marvel, 2019), ale vytvořená komplětně digitálně. Smith tak hrál mladší postavu 2x. Jednou na place a podruhé s motion-capture oblekem k zachycení mimiky, pohybu a výrazu. [Zdroj: Filmkult.cz] (Kinofil)
  • Henry Brogan (Will Smith) ve filmu říká, že vyrostl ve Filadelfii. To je odkaz na TV seriál Willa Smitha Fresh Prince of Bel Air (od r. 1990), kde jeho charakter rovněž vyrůstal ve Filadelfii. (bluejay)
  • Natáčalo sa najmä v americkom štáte Georgia, v Kolumbii v meste Cartagena, ale aj v Budapešti v štúdiách Origo. (WalterIK7)

Související novinky

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

Pokračování Avatara nebudou mít HFR

23.10.2019

Režisér Ang Lee (Pí a jeho život, Ulička slávy) dlouhodobě vsází na to, že vyšší snímková frekvence (HFR) je budoucnost kinematografie. Jeho poslední pokus přesvědčit diváky, že má pravdu, nicméně… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama