Reklama

Reklama

Gentleman s pistolí

  • USA The Old Man & the Gun (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film založený na skutečném příběhu Forresta Tuckera, od jeho smělého útěku z vězení San Quentin ve věku sedmdesáti let až po řadu nevídaných vloupání, která policii vyváděla z míry, nicméně veřejnost okouzlila. Jeho pronásledováním jsou posedlí detektiv John Hunt , jehož fascinuje, jak se Forrest věnuje svému řemeslu, a žena , která ho miluje navzdory jeho profesi. (Filmbox)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (134)

Martrix 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem mám podobný problém, jako u Pašeráka. Jako kdybyby fakt, že je hlavní hrdina starý chlápek znamenal, že tempo musí být pomalé a že je potřeba nechat fanynky najít brýle a dát jim čas se rozvzpomenout, jací fešáci ti jejich idolové byli...před čtyřiceti lety. Navíc bych uvítal trochu té žánrové vyhraněnosti, protože na kriminálku ze scénáře sálá příliš obdivu a sympatií k lupiči, který se sice choval jako gentleman, ale pořád to byl lupič; o nějaké nenávisti ze strany policie, není ve filmu zmínka.. Na životopisný film mi chyběla hloubka. To klasické soupeření mezi lumpem a detektivem, jaké jsme mohli vidět třeba v Chyť mě, jestli to dokážeš, se tady taky nekonalo, přestože Affleckova postava k tomu vybízela. Takže co je to vlastně za film? Komedie? Kdepak...příběh, popisující kriminalistickou kuriozitu. A za mě nijak zručně a zapamatovatelně. Ty tři hvězdy jsou pouze z úcty k Redfordovi a velmi slušně hrajícímu Affleckovi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mají daleko víc zkušeností s loupením, než máme my s jejich chytáním." Já nemám žádný zkušenosti s vykrádáním bank, což je v mým věku trošku ostuda, tak se snažím alespoň filmově vzdělávat. Většinou mi to moc nejde, protože cílem bejvají prachy a těch mám dost. Jenže tady jde o zábavu z loupení a to už mi připadá jako zajímavej důchodovej koníček. Forrest a jeho Parta za zenitem jsou zkrátky fajn pohoďáci, kteří mi dodali spokojenej úsměv na tvář a neotravovali mě zbytečnostmi v podobě rodinnejch, morálních nebo penzijních traumat. Prostě užívat si člověk musí umět v každým věku a já se toho zkouším držet. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná jednohubka, ktorá nám zas a opäť predstavuje sympatického darebáka. Redford stvárňuje extrémne sympatickú postavu gentlemana, čo je ale tak trochu v rozpore s tým, že tento človek neustále niekde sedel a niekoľkokrát sa mu podarilo z väzby utiecť. Aká je potom jeho skutočná povaha? Na to film neodpovedá skrátka preto, lebo sa na to ani nepýta. Išlo skôr o snahu dať Redfordovi ešte jednu príležitosť, aby si to pred kamerou užil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pohodová atmosféra je sice hezká věc, ale jen ona sama nestačí, když je okolo ní prázdno. Redford vlastně jen chodí od banky k bance a s úsměvem loupí. Občas má k ruce Glovera s Waitsem, ale ti jsou tu vlastně jen do počtu. Laciná i nijaká je i romantická linka a šťávu nemá ani policejní pátrání. Sice bych chtěl Redfordovu derniéru hodnotit výš, ale nejde to. Nudil jsem se. 30% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Prečo si Redford myslí, že keď si dá fúzy, tak ho nikto nespozná? To je ale dosť nepodstatná otázka pri filme, na konci ktorého je viac nejasností, ako na jeho začiatku. Zdalo sa, že film zostane komorným príbehom postaršej dvojice, ale kriminálna zápletka s (ne)vysvetlenými útekmi to zbytočne zamotávala. Slabšie tri hviezdy za komornú časť a zvyšok radšej ignorujem. –––– Celý život se člověk stará o ostatní, ale zapomíná při tom na sebe. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Scénář vychází z článku Davida Granna z roku 2003 v The New Yorker s názvem „Starý muž a zbraň“. (ČSFD)

Související novinky

Film Christophera Nolana našel hvězdu

Film Christophera Nolana našel hvězdu

20.03.2019

O novém filmu Christophera Nolana (Interstellar, Dunkirk) až doposud nebylo moc co psát. Některé zdroje snímek přirovnávaly duchem k Na sever severozápadní linkou a Počátku, tahle porovnání už ale… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama