Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Román M. Viewegha Výchova dívek v Čechách je vlastně prvním porevolučním (a po revoluci i napsaným) původním českým literárním bestsellerem. V jeho textu se umně slučuje humor, politika, sex, autorská sebereflexe i existenciální metafyzika. Stal se předlohou ke stejnojmennému filmu, který vypráví příběh Oskara, českého učitele a začínajícího spisovatele (O. Pavelka). Oskar dostane od místního zbohatlíka (M. Lasica) nabídku a těžko jí dokáže odolat: za peníze, několikanásobně převyšující jeho měsíční plat, má v kurzu tvůrčího psaní doučovat milionářovu dceru (A. Geislerová), která s ním zpočátku naprosto odmítá komunikovat. Do tvrdohlavé dívky se posléze zamiluje, nedokáže však kvůli ní opustit svou ženu a dceru a už jen zpovzdálí sleduje svou vyprahlou lásku, jak se řítí k neodvratnému konci… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (123)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Vieweghovy knihy nemám ráda. Přijde mi, že píše pro znuděné paničky a konzumní tatíky, jejichž celkový rozhled začíná u velikosti push-up podprsenky a končí u cen Gothaje v Tescu. Je to plytké, rádoby dramatické a přitom o ničem. Úplně nejhorší je, když si Viewegh i tvůrci jeho filmů hrají na vášně. To je pak vrchol nevkusu. Hvězdička je za Vilmu Cibulkovou, mou velmi oblíbenou herečku. Přestože nepohrdla takovým brakem. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Viewegh může být rád, že čeští spisovatelé jsou snad ještě horší než čeští filmaři. Jeho předvídatelný blábol omlouvá jen fakt, že mu celou dobu evidentně hučelo v klacku a po vykradení Lolity ho už nic moc dalšího nenapadlo, takže body za originalitu má za nula. Geislerová je jako vždy na přesdržku, takže jediná samice ve filmu je podle očekávání Cibulková. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Shlédla jsem po dlouhé době a zdá se to tak trošku vyčpělé.. Kniha se mi ,jako jedna z mála Vieweghových, povedla, film mě však nepřesvědčil.. Až na rodinku Královu mě obsazení zklamalo.. Ondřej Pavelka mi přijde unylý a Vilma Cibulková špatně namaskovaná.. Citáty a ironické hlášky vyznívají jaksi křečovitě a do prázdna.. ()

MarkHoppus 

všechny recenze uživatele

Anna Geislerová už za svoji hereckou karíéru jasně dokázala, že patří mezi nejlepší české herečky. Ve Výchově dívek v čechách předvedla dobrý výkon a výborně tak doplnila sympatického Pavelku. Film má poměrně dobrý děj, i když se z velké části skládá z milostných pasáží dvou hlavních postav. Možná že kdyby jich tam bylo o trochu méně, filmu by to rozhodně neuškodilo. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

"Srandičky. Srandičky a ... citáty." Originální námět (přepracování Čapkovy pohádky jinak než v Lotrejdo a Zubanda), transformující atmosféru 90.let do stylizovaného tvaru (hlavně zapamatovatelná kamera), využívajícího herecký potenciál Pavelky a Geislerové, skvělý vstup Kristýny Novákové na plátno. 3-4* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Milionářská vila je na adrese Hejnická 311, Raspenava. Točilo se také v Chorvatsku v Umagu. Lom se jmenuje Kujalův a nachází se v Hřiměždicích. (sator)

Reklama

Reklama