Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (17)

Trailer 6

Recenze (557)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koho proboha napadlo, aby z Aladina udělali muzikál? Bylo to jak kdybych si pustil tříhodinovej Bollywoodskej opus a těšil se na to, jak tam všichni budou tancovat a všechno kolem nich bude neuvěřitelně barevné. Jediné plus samotného filmu je Will Smith, u kterého by kdekdo mohl ofrňovat, že odkdy je džin v Hollywoodu černoch. Nicméně právě Will Smith je jedinej důvod, proč stojí za to se na film podívat. Všechno ostatní (kromě úvodní parcour scény) děs, běs, nemám slov. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další ukázka toho, že v kině momentálně zarobí velké penízky jen pohádka. Bohužel se jedná pouze o potvrzení trendu, který Myšák už dávno moc dobře ví. Jako diváka mě to sice může štvát, ale když na to nebudu chtít koukat, tak si to zkrátka nepustím. Do kina bych kvůli Aladinovi samozřejmě nešel, jenže doma děti rostou .... :) Film mě vůbec nic nedal, herci kromě Willa lehce zaměnitelní a na jedno použití. Občas nějaká písnička potěšila, jinak je to vizuálně samozřejmě velmi krásné s finálním zvratem, který strčí Božena Němcová v každé své pohádce lehce do kapsy. 55% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původního Aladina jsem zatím neviděl (shame one me, I know), nicméně po zhlédnutí hraného (i tak ale do značné míry animovaného) remaku si na něj musím co nejdříve udělat čas. Začátek filmu byl poněkud sušší a zkratkovitý, ale posléze se to vše rozjelo na plné obrátky a zastavilo se až při závěrečných titulcích. Snímek oplývá neskutečným množstvím barev, ze kterých přecházel člověku zrak, nabízí množství akčních scén a své si zde najdou i romantické a vtipné momenty. Džin v modré podobě působil možná příliš steoridně, ale ve výsledku mě to až zase tolik nerušilo. Děj hezky ubíhal a člověk se vůbec nenudil, což je hlavní. Mezi nejlepší scény patří první setkání Aladina s Džinem a poté příjezd prince Aliho do města. P. S. Jelikož jsem byl na 3D, viděl jsem film s dabingem, takže si musím najít někdy čas i na originální verzi - už jen kvůli těm chytlavým písničkám. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Takový Bollywood si nechám líbit! Vážně. V letošním souboji Ritchieho Aladin vs. Burtonův Dumbo jednoznačně vede Ritchie. Krásná pohádka, vhodná pro děti i dospělé, zpívánky nerušily, Will Smith si to vyloženě užil, mě nesmírně bavil, Aladin i princezna - oba příjemní, šikovní, civilní, pestrobarevné scény byly dech beroucí (jeskyně a příjezd prince Aliho), kostýmy rafinovaně orientální (šaty s pavími pery neměly chybu), létající koberec, ochočený tygr, zlý čaroděj a jeho hněv, to vše bude mít u diváků úspěch. V pohádce bylo požehnaně vkusného humoru a je nám servírována s obdivuhodnou lehkostí! Ritchie mě potěšil už Artušem a tady doslova předčil má očekávání. Že sfoukne takto frajersky pohádku, to mě vážně překvapil. Pohádkové hrdé čtyři hvězdičky, s tím, že pátou možná přihodím. Viděno v kině, ve 3D. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vďaka tomuto filmu nemusíte zapínať MTV, Očko ani rádio. Každých 5 minút pesnička, ale naozaj spievať tam vie len Naomi Scott. Ale na to, že nemám rád muzikály tu musím uznať, že pesničky boli fakt dobré, niektoré aj lepšie ako samotný dej okolo toho. Inak miestami vtipné a taký modernejší Aladin sa bez problémov vyrovná starším verziám. Herecky bol Will Smith skvelá voľba. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Maskérka a vlásenkářka Christine Blundell vytvořila paruku, plnovous a knír, které nosí Navid Negahban v roli sultána. Jednotlivé součásti masky, které byly nabarveny tak, aby odpovídaly reálné barvě jeho vlasů, pečlivě doplňovaly jeho skutečné vlasy. Aplikace masky zabrala každý den 45 minut. (Zdroj: Falcon)
  • Když Jafar (Marwan Kenzari) v paláci poprvé vyvolá džina, džinova levá ruka mizí a objevuje se, zřejmě kvůli efektům na zeleném pozadí a kytkám ve vysokém květináči. (LaserJet)
  • Devítimetrový květinový velbloud, na kterém Aladdin (jako princ Ali z Ababwy) přijíždí do paláce byl vytvořen z celkem 37 tisíc květů a byl umístěn na kovové kostře s koly. Týmu 15 výtvarníků trvala jeho výroba celkem tři týdny. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama