Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (116)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Mám Olgu Dabrowskou moc rád. Když nepočítáme Samotáře (kde odvedli velký kus práce Zelenka s Ondříčkem), tak mě bavily zejména její Kuličky. Bohužel, tohle je o poznání slabší. Méně uvěřitelné, méně poutavé. Herci jsou skvělí, ale jsou stavěni do prkenných situací. Místy to připomíná až parodii na telenovelu. Hlavně scéna, kdy se všichni dovídají, kdo je čí o otec. Ke konci se mi zvraty líbily, takže je dobré vydržet až do konce, kdy se zápletka o dost zlepší. ()

septic 

všechny recenze uživatele

možná v jiném vesmíru Olgo. Nelogičnost celým filmem tak bije do ksichtu, že jsem jen stěží udržel pozornost. Největší prdel je ovšem samosprávný teenagerovský squad, jako bezpečné místo neviditelné policii, s neznámým sponzorem, kde drogy prší z nebe (nejsou vskutku levné a přitahují pozornost bezpečnostních složek, jelikož nemálo smažek kvůli shánění drog klesá ke kriminálním aktivitám). Debilita a naivita by se hodila maximálně po přidání několika falusů do červené knihovny deprimované feministky ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lidi si myslí, že ví, co od života chtějí, ale většinou to nevědí. Někdy to ale dostanou, když mají štěstí.. Téma možná zajímavé, ale v jiných rukou a hlavě. Příliš nonsensů, příliš hysterie, příliš tvůrčí nejistoty. Zůstaly jen dva poznatky. Mladý Trojan se potatil a Řezníček jako nadržený lachtan je naprosto dechberoucí. Mohl by mít výběh hned vedle Justina Longa ze Smithova Mrožího muže.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Atraktivní téma, atraktivní herci a herečky, ale stejně je to takové nijaké. 1) Po skvělém začátku se film jakoby zastavil a dál jen pomalu pokulhával._____ 2) Vedle sebe poskládaným událostem místy chybí vnitřní vazba a logika. Ke změně myšlenkového paradigmatu dochází bez viditelných příčin a film jen sleduje, jak na věc postavy reagují._____ 3) Zaujal mě zajímavý vlakový vagón._____ 4) Z pěkných kluků tu je 18letý Josef Trojan (Patrik) a především velmi přitažlivý 43letý Jaroslav Plesl (násilnický ex-manžel Albert). ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Není to komedie. Opakuji - není to komedie! I kdyz to prvních 30 minut vypadá jako komedie, tak se z toho vyklube depka jako prase která teda zase skonči happyendem..... Co musim pochválit je cast.... jo samozrejmě mraky tzv. Bardů si jede to své a jsou super, ale v tomto filmu váli mládí herci - počínaje Trojanem a konče mladou představitelkou jeho sestry .... za mě never more vidět ale 60% důstojných! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na Vysočině. Filmový štáb se objevil v lokalitě Skalákova mlýna na Třebíčsku i v Dolním Radíkově na pomezí Vysočiny a Jihočeského kraje. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)
  • Olga Wdowiaková při natáčení filmu vykouřila přibližně dvacet cigaret denně, ačkoliv jí bylo teprve šestnáct let. Podle režisérky Olgy Dabrowské to bylo způsobeno napětím a nervozitou a také kouřením na kameru. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama