Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 6

Recenze (862)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Není to tak, že by film neměl co ukázat. Ale nedokáže překvapit. Je třeba ocenit, že z toho je konečně zase cítit TEN Besson, který nějakým způsobem posouval hranice evropského filmu. Ale bohužel je tentokrát až příliš amerikazovaný (stačí porovnat zdejší hudební výstup s tím z Pátého elementu). Celek ale nenudí, tempo tomu nechybí, hlášky jsou pravidelně dávkované a vizuál je pětihvězdičovký. Absence prvku překvapení, silného záporáka a zajímavého hlavního hrdiny (Dane DeHaan bohužel profiluje svou postavu jako pouhého namyšleného spratka) to táhne dolů, ale ve výsledku jde o jeden z těch chutnějších blockbusterů, jaké letošní rok zatím nabídl. Velký palec nahoru za Caru Delevigne, která si hodně scén krade pro sebe. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Bolo mi samozrejme jasné, že ďalší kult hodný mnohých pozretí, akým bol pred dvadsiatimi rokmi Piaty element sa už tentoraz Lucovi Bessonovi aj napriek snahe stvoriť nepodarí, ale že by som si mal potrebu sťažovať, tak to určite nie. Týmto najveľkolepejším a najpreefektovanejším filmom sa síce snažím vyhýbať, väčšinou je to len sterilná nuda z pásovej výroby, ale Valerian a mesto tisícich planét je predsa len niečo iné. Je síce pravda, že ten príbeh nedokáže tak strhnúť, aby som bol skutočne zvedavý, čo z toho bude a ako sa to skončí, ale inak s tým ani dejovo nemám výraznejší problém. Po trochu rozpačitejšom úvode, ktorý mi prišiel, ako taký slabší Avatar, pričom ani úvodné zoznámenie s hlavnými hrdinami vo mne veľké nádeje nevyvolalo, ale od ich prvej akcie na trhovisku si ma to už celkom získalo. Bál som sa nudy, ale našťastie sa nedostavila, od tejto fázy film naberie svižné tempo, ktoré si už ponechá prakticky až do konca, ale hlavne je to mimoriadne pestré a nápadité s nespočtom maličkostí, ktoré to celé osviežia. Už len spomínaná časť na trhovisku mi prišla samo o sebe nápaditejšia, než tri radové blockbustery do kopy a k tomu ma ešte pobavil odkaz na Taken. Ale toto prakticky platí o celom filme, ani na okamih som z filmu nebol nadšený, prípadne som si nenašiel žiadny emocionálny moment, ale stále ma to bavilo a aj to všímanie množstva maličkostí neustále držalo moju pozornosť na vysokej úrovni. Dosť rozporuplne určite pôsobia postavy, myslím, že takýto drahý veľkofilm by si zaslúžil zvučnejšie mená a lepšie výkony, ale ani títo neboli najhorší. Hlavný hrdina si síce neustále drží svoj neutrál, ale Cara Delevingne so svojim večne nahnevaným výrazom ma už bavila. No ani tých vedľajších postáv, ktoré skutočne stoja za pozornosť sa tu moc nenájde, vynikne ešte generál Sam Spruell a v malej úlohe majiteľa nevestinca Ethan Hawke a tým to končí, dokonca ani Clive Owen za moc nestojí. Akčná stránka už je približne presne taká, ako som aj čakal, nie som fanúšik tohto typu veľkolepej a predigitalizovanej akcie, takže som si ju ani nedokázal užiť, ale myslím, že tá, čo sa tu nájde si svoj potrebný štandard splní a hlavne vizuálne a prostredím je nadmieru atraktívna. A režijne je to očakávane emocionálne chladné, bez náboja, chémie medzi postavami, alebo napätia, ale vizuálne prakticky dokonalé a ako som spomínal, pestrosťou a nápaditosťou vydá za niekoľko podobných filmov. Takže tentoraz sa postavím na stranu filmu, znovu si ho už asi nepozriem, ale ja som sa bavil a určite je to jeden z tých lepších blockbustrov, aké sa v kinách nájdu. 73% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Copak Valerián, toho jsem si v tomhle nebetyčném meziplanetárním kolotoči všimnul až když ho Laurélie měla na obličeji. Ta blonďatá spasitelka Galaxie měla tak šikovně naštvaný kukuč, že bych jí taky klidně slíbil svatbu jen aby se mnou jela na pláž. Nikdo mi nevysvětlil, proč všechny časoprostory zachraňují zrovna jediní dva puberťáci ve Vesmíru, nikdy se asi nedozvím ani to, co měly znamenat ty štěky celebrit a celebritiček, ale vem to čert. Po průchodu kolem poutače jsem byl připraven na kinematografické mučení mých očí, jenže ono je to vážení mnohem zábavnější než kdejaká festivaly opěvovaná komedie roku. Takže, Lucu Bessone, Pěkně dobře! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Luc Besson je stále šikovný, len ten prebytok svojej fantázie a nápadov nedokázal ukočírovať. Film má slušný rozjazd, ktorý pripomenie Avatara, na potom je to neskutočný nával rôznych, planét, postáv a postavičiek a to sa všetko nedá vstrebať za jeden film. Je toho jednoducho príliš veľa. Deti budú určite spokojné, ale starší divák už potrebuje niečo viac ako len milé postavičky. C. Owen príliš nezapadol a celkovo je to škoda, pretože tu bolo cítiť obrovský potenciál. Luc sa musí viac snažiť, ale i tak mám pocit, že to najlepšie už nám dávno natočil...60%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Luk se po dlouhých dvaceti letech probudil z kómatu, vzpomněl si, že býval nápaditým režisérem s úžasnou fantazií, nonšalantně a s grácií si vytřel prdel chcípajícími a násilně dojenými Hvězdnými válkami a zmáknul Šestý element, potěšitelně vinnou, příjemnou, milou, nápaditou a vizuálně vymazlenou scifipičovinku, kterou zdejší míšní kapacity nezaslouženě odsunuly do modrých čísel, patrně proto, že tomu zase chyběl teplouš s kladívkem nebo šišoidní izraelska pizda s bitchíkem v „dokonale aristotelovském“ scénáři. Ta vizuální hravost by byla skoro na plnou palbu, a tak je velká škoda, že to Luk nerozvážně osázel dvěma kástingovými vředy v podobě snad neslizštějšího a nejnesympatičtějšího párečku nehereckých monster všech dob. Genetické anomálie s talentem bakterie tetanu Dán DeHnus a Kára Delues velmi necitlivě degradují to jinak nádherné sítnicové porno a místy navozují pocit, jako by člověk hleděl na luxusní, skvostně vysoustruženou ženskou prdel, zhyzděnou na každé půlce obřím hnisajícím jebákem. ()

Galerie (215)

Zajímavosti (23)

  • Do rolí obyvatel planety Mül byly obsazeny, jak pro mužské, tak pro ženské charaktery, výhradně modelky. A to za účelem ladnosti pohybů. (Charpy)
  • Po příletu na Big Market Laureline (Cara Delevingne) pochválí Hawkerovi (Mathieu Kassovitz) čapku a dotyčný se na to netváří zrovna nadšeně. Jde o odkaz na film Pátý element (1997), kde stejný herec (Mathieu Kassovitz) hrál zloděje, který stál za dveřmi Korbena Dallase (Bruce Willis) a měl na hlavě čepici s fotkou a i zde slyšel pochvalu: „Nice hat.“ (HYX_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. července 2017 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama