Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 13

Recenze (862)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tak já teda nevím, ale dva pánové režiséři kterých příjmení začínají na B to jest Bay a Besson letos potvrdili, že v žánru výplachová zábava jsou pořád dobří a i když už jenom vesměs vykrádají sami sebe, tak pořád mají divákovi co nabídnout točí prostě pořád ty stejné filmy jako kdysi a to se holt v dnešní době různých rádoby cool osvěžujících blbostí z takzvané nové vlny neodpouští i proto po nich hateři v jednom kuse jdou a jejich filmy mají předplacenou modrou barvu a Valerian je zářným důkazem jasně, že je to blbost intergalaktických rozměrů, ale při vypnutém mozku zjistíte, že mimo ukolíbání pěkným vizuálem a zábavnou akcí starý kolo pořád dobře jede a kdo řemeslo uměl kdysi ho umí pořád, ale to už si musí každej přebrat sám...75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

S filmami pre teenegerov sa v poslednom čase roztrhlo vrece a výnimkou nie je ani žáner scifi. Úvod sa mi zdal ešte celkom zaujímavý, taký typicky Bessonovský, no potom to celé upadlo do stereotypu únikov, prenasledovania a zachraňovania, pričom hlavná mužská postava (Dane DeHaan) mi liezla neskutočne na nervy. Skrátka taký rádoby nudný diel z Hviezdnych vojen. Ešte šťastie, že sa tu divák má možnosť pokochať vizuálnou stránkou, ktorá bola naozaj úchvatná, to treba uznať. A k tomu tie všetky zaujímavé tvory, vtákopysky a pod... nuž, malo to aj svoje svetlé chvíľky. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Luc Besson si splnil sen... no, spíš SEN, a natočil Pátý Element Na Třetí, přičemž ve fázi Na Druhou se mu tam nějak přimíchal Avatar;) Faktem je, že celá věc nemůže působit příliš originálně, když si různé prvky z letitého comicsu vypůjčovaly Star Wars, ale i zmíněný Pátý Element, ale stejně tak platí, že věci jako dimenzionální tržiště a honičku po něm, jste určitě ještě neviděli;) Je ale trochu matoucí, že se to celé chvílemi bere velmi (velmi) vážně, aby se najednou celé kino řezalo smíchy (přičemž skutečně bylo proč). Stejně tak je poněkud nevyjasněná persóna hlavního hrdiny, který je chvíli chladným profesionálem, chvíli nadrženým adolescentem, a setrvale vypadá na svůj věk po předchozí probdělé noci. Na svůj věk tu (naštěstí) vypadá i Cara Delevingne, jejíž obočí bylo umravněno a osobnost pomateřštěna, a kostýmy (a kamera) moudře voleny tak, aby se její vyhublé nožky objevily asi jen v jediném záběru, takže se jí daří budit dojem, že by si zasluhovala být objektem (nejen) Valeriánské touhy. Valerian by si zasloužil opravdu velkorozpočtový seriál - i když se to Besson snaží zakrýt jak může, epizodický charakter vyprávění je tu zcela evidentní a i když film má pořád spád, má to k dokonalosti ještě dost daleko, a navíc s postupem času přibývají taky okénka ve vnitřní logice, což dostoupí vrcholu v závěrečné multipřestřelce. Ta je natočena tak nějak ve stylu "hele už jsme na dvou hodinách deseti, tak to prostě musíme utnout". Takže ano, je to místy velmi zábavná letní jízda, která dokáže budit náznaky nějakého myšlení, a kterou rozhodně musíte vidět v kině (a možná bych se ani nebál 3D). Ale pokud bych si měl vybrat nějakou nenáročnou zábavu na téma "nejsilnější silou ve vesmíru je láska", podíval bych se znova asi posedmnácté na Mmmultipasss-Multipas Lidi Ahoj, tedy pardon, Pátý Element. Samozřejmě proto, že Korben Dallas byl větší frajer než Valerian, kterému věčně musí Laureline zachraňovat zadek - Milla Jovovich s tím pochopitelně nemá co dělat;) Ale abych to konečně uzavřel - Valerian si zaslouží poctivých 70%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještě něco bych měl vědět, než jí strčím hlavu do tlamy?" Já se dokonalým vizuálem okouzlit nenechám, což už jsme prokázal škudlením hvězd u nejedné skvěle vypadající scifárny, ale tentokrát je to jiné. Ono to totiž nejen parádně vypadá, ale pro Bessonův rukopis mám slabost, při vypnutém mozku preferuju černobílé rozlišení dobra se zlem a seržantka Laureline umí dělat nejlepší ksichtíky v celém vesmíru. Mě to prostě hrozně bavilo a kdyby v sobě měl major Valerián pětinu charismatu Korbena Dallase, tak bych asi s pátou hvězdou neváhal. Tohle totiž je zábava dle mého gusta. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Není to tak, že by film neměl co ukázat. Ale nedokáže překvapit. Je třeba ocenit, že z toho je konečně zase cítit TEN Besson, který nějakým způsobem posouval hranice evropského filmu. Ale bohužel je tentokrát až příliš amerikazovaný (stačí porovnat zdejší hudební výstup s tím z Pátého elementu). Celek ale nenudí, tempo tomu nechybí, hlášky jsou pravidelně dávkované a vizuál je pětihvězdičovký. Absence prvku překvapení, silného záporáka a zajímavého hlavního hrdiny (Dane DeHaan bohužel profiluje svou postavu jako pouhého namyšleného spratka) to táhne dolů, ale ve výsledku jde o jeden z těch chutnějších blockbusterů, jaké letošní rok zatím nabídl. Velký palec nahoru za Caru Delevigne, která si hodně scén krade pro sebe. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu je hned několik odkazů na jiné filmy. Tvar lodi, která dopadla na planetu Mül, vypadá podobně jako loď Romulanů z filmu Star Trek (2009). Na začátku filmu, kdy se setkávají rasy na Alfě, můžeme vidět i rasu Mondoshawanů z Pátého Elementu (1997). (UncleMorty)
  • Po příletu na Big Market Laureline (Cara Delevingne) pochválí Hawkerovi (Mathieu Kassovitz) čapku a dotyčný se na to netváří zrovna nadšeně. Jde o odkaz na film Pátý element (1997), kde stejný herec (Mathieu Kassovitz) hrál zloděje, který stál za dveřmi Korbena Dallase (Bruce Willis) a měl na hlavě čepici s fotkou a i zde slyšel pochvalu: „Nice hat.“ (HYX_)
  • Do rolí obyvatel planety Mül byly obsazeny, jak pro mužské, tak pro ženské charaktery, výhradně modelky. A to za účelem ladnosti pohybů. (Charpy)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama