Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (862)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Stopáž 137 minut budila obavy, a to zcela oprávněně. Besson ukazuje celý komiksový svět poměrně zeširoka a představuje až příliš jednorázových postav, kvůli čemuž se ve snažení ústřední dvojice časem začnete ztrácet. Vizuál je skutečně osobitý, videoherních prvků nakonec není moc a po stránce efektů a barevnosti si stěžovat rozhodně nemůžu. O to déle trvá si uvědomit, že se tam vlastně nic moc neděje a že DeHaan fakt není charismatický hrdina. Cara to zachraňuje, do Bessonova vesmíru se spoře oděná hubatá modelka prostě hodí. Bojím se, že tohle uchopení komiksového předchůdce Hvězdných válek Bessona do extratřídy nevrátí a pouze první pětiminutovka snese srovnání s Pátým elementem. O propadák se určitě nejedná, ale třeba nedlouhá camea Rihanny a Ethana Hawka ukážou potenciál, který nebyl naplněn. Z vtípků, postav i samotného příběhu čouhá nedotaženost, což je prostě škoda. Ale víc než kdy jindy se hodí říct, že je to barevný a hýbe se to. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby to Luc natočil pred desiatimi rokmi tak tu strieka semeno elity po plafón. Bohužiaľ desať rokov mešká ale to fakt nemení nič na tom, že je to vizuálne päťkrát nápaditejšie a zábavnejšie než Star wars saga. Aj keď je to teda ich inšpirácia a príbeh je plochý. Šiesty element sa nekoná ale pozriem si to kedykoľvek a kdekoľvek veľmi rád. Thierry Arbogast FTW 9/10 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Spokojnosť. Áno, marketing bol hrozný, Dane DeHaan je síce fajn, ale viem si predstaviť aj lepší casting a chcelo by to zostrihať aspoň o 15-20 minút, no skvelo sa na to pozerá. Vizuál je úžasný, efekty vrátane rôznych detailov, dizajnu planét a svetov sú vynikajúce a Cara Delevingne konečne poriadne hrá a berie si na seba celú pozornosť. S príbehom na rozdiel od väčšiny problém nemám, má to stále originálnejšiu zápletku než 3/4 marveloviek. Ja by som sa potešil, keby z toho vznikol franchise, ale pri tom box office prepadáku je to asi márne prianie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom sa tešil, pretože všetci vieme akú sci-fi pecku Besson v 97 natočil. Valerian síce taká pecka bohužiaľ nie je, ale dokáže zabaviť a obzvlášť zaujať vizuálnou stránkou, ktorá je fakt dráha, premakaná, farebná a nádherná. Problém je len, že ten príbeh toľko nestrhne, nemá taký spád, ako v elemente a ani také super postavy, ale inak fajn sci-fičko. Dane DeHaan, a Cara Delevingne sú herci, ktorých zrovna nemusím, ale tu mi prekvapivo sadli. 70% - 3* ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vizuálna mňamka, pozerateľná opakovane. Dávam si ju vždy k príznakom zimných viróz. Zatiaľ vždy spoľahlivo zabrala. Aj tentokrát. V kombe s hektolitrami čaju s medom a citrónom a v ruke s humoristickým románom Karla Maya: Červenomodrý Matuzalem či mravoučnou novelou markíza Donatiena Alphonsa Françoise de Sada Justína alebo Prekliatie cnosti, ide o neprekonateľný liek na skoro všetky neduhy. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Cara Delevingne nazpívala k filmu píseň „I Feel Everything“, která zazní během závěrečných titulků. (ČSFD)
  • Všetci kapitáni, ktorí postupne jeden po druhom v úvodnej scéne privítajú ''cudzincov'', sú v skutočnosti režiséri a scenáristi, s ktorými Luc Besson doteraz spolupracoval. Taktiež medzi mimozemskými návštevníkmi môžeme vidieť Mondoshawanov, ktorých sme už videli v Piatom Elemente (1997). (juditik)
  • Do rolí obyvatel planety Mül byly obsazeny, jak pro mužské, tak pro ženské charaktery, výhradně modelky. A to za účelem ladnosti pohybů. (Charpy)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno