Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 9

Recenze (862)

Fr 

všechny recenze uživatele

„OD ZAČÁTKU S NÁMI MANIPULOVALI…“ /// Až dětinsky vyserepetičkovaný, barevný a přeplácený. Duo agentů jako od Kigsmanů, možná víc týnejdžersky atraktivní a Bessonova představa Pandory. Možná… Přeplácanost všeho druhu naštěstí nevohrožuje příběh a já obdivuju tu studnici nápadů – co krok to prd… teda spíš nějaká zajímavost (svět, příšery, živočichové, postavy). Jednoduchej příběh a přepálená stopáž, která ovšem díky těm serepetičkám nemá moc hluchejch míst. Prachsprostá zábava. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks „Valérian a Laureline“, kterej udělali Jean-Claude Mézières a Pierre Christin, neznám. 2.) Když tvořím dějiny, jdou životy stranou. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím, kde začít, film mě zcela rozčaroval. Chápu, že tady šlo hlavně o to vzrušující dobrodružství a spoustu "super" atrakcí vesmíru, ale někde mezi tím měl být příběh. Tohle bylo jako několik videoherních nebo klipových sekvencí seřazených za sebou. Fakt nemusím takovýto - hrdina jde, potřebuje se dostat do bodu A, ale jelikož režisér chce ve filmu zbytečnou, ale zřejmě strašně zábavnou scénku s Rihannou a tím mimozemským banketem, tak se vymyslí oslí můstek, proč musí po cestě ještě do bodu B. Zatímco člověk čumí na další nesouvisející barevnou šarádu, napětí z hlavního příběhu a souvislosti se mu zase z hlavy vypaří. Jednotlivé "epizody" na sebe taky zrovna nenavazují a celé to působí naprosto chaosně a nahodile. To mě přivádí k další věci - Rihanně. Bože, jak jsem jí nenáviděla! Tak zbytečný, tak podbízivý, fuj, hnus, styďte se! A ten její proslov k Valeriánovi, že má milovat Laureline, to nebyla sranda? Vždyť to bylo úplně jako když v Simpsonech měla cameo známá hvězda a pronesla k Homerovi strašně moudré moudro a pak zmizela, ale tam to bylo myšleno jako sranda, tady je to navážno! Ech! Vizuální stránka - no, není nic nového, když napíšu, že v téhle době už nestačí jenom oslňovat zdejšími záběry. Lidi jsou zkažený, zmlsaný a zvyklý a čím dál náročnější a taky Avatar. Navíc musím říct, že celá stanice Alfa je tak tmavá, že pro mě to zrovna vizuálně žádná pecka nebyla. K tomu sám příběh by teda cenu za originalitu nedostal, ale ještě ke všemu záporák je úplně na nule a 80% filmu hybernuje v kokonu z modrého želé, no tak jako what the fuck!? K tomu Clive Owen prostě vůbec nemá v sobě auru zla. A herci... Bůh ví, že miluju Danea DeHaana. Opravdu velmi, velmi hodně. Ale ne tady. DeHaanova síla je v neurotických outcastech nebo excentrických ale subtilních typech, ne zrovna ostřílený major machr. A to nemluvím o tom, že ač je mu přes třicet, vypadá pořád na dvacet. Je to jako kdyby Stallone hrál univerzitního profesora, Brad Pitt šikanovaného otlounkánka nebo Buscemi lamače dívčích srdcí a modela. Ne, nebyla to dobrá volba. Jediná uvěřitelná, lidsky zahraná postava (kromě Cary), byl paradoxně vedlejší generál Sama Spruella Na tomhle filmu je tak nejlepší právě Cara Delevigne, ať už její postava, její vzhled, její herectví nebo její charizma. Škoda těch peněz v tomhle utopených a nedivila bych se, kdyby to byl nakonec finanční propadák... ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Technicky naprostá špička. Kontrast mezi tím, jak dobře je to udělané a jaká je to vlastně sračka je ohromující. Přišlo mi, jako když koukám na brilatní úvodní filmeček k videohře, nebo na geniální videoklip, ale to co dělá film filmem naprosto selhává. Příběh, emoce a hlavně herci. Proč do prdele vybrali asi nejnesympatičtější dvojici vůbec? Ten kluk vypadá na sedmnáct, je vychrtlej, má debilní účes a snaží se prodat roli drsnýho hláškujícího vesmírnýho sukničkáře. WTF? To bych věřil Chrisi Prattovi, nebo Willu Smithovi, ale jak může někdo soudnej dát takovou roli tomuhle klukovi? Ta holka se zase furt jen tváří nasraně. Ale alespoň je hezká a často tam běhá v bikinách. Každopádně chemie mezi nima je nulová. Bohužel i ostatní herci jsou fakt špatně vybraní. A dost často mají hodně debilní kostýmy. Ale to není jedinej fail. Prostě tam fakt nefunguje nic, kromě občasnýho humoru. Třeba když tam umře docela dobrá postava a teď tam je dojemná scéna, tak to je tak sterilní až to bolí. Přijde mi, že se Besson zbláznil, že to dotáhl až dokonce. Takhle by asi vypadal Pátej Element, kdyby vyměnil ty áčkové herce za druhořadé ochotníky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu si se zdejšími hodnoceními prostě sednu. Luc Besson se rozhodl natočit epické sci-fi, což se mu po vizuální stránce naprosto dokonale povedlo. Ale po straně herecké a příběhové je to naprostý debakl. Sice je znát, že původní pohádku má v úctě a vymyslet veškeré prostředí digitálně také zřejmě muselo stát poměrně dost úsilí, ale co je mu to platný, když mu hlavní role hrajou herci, kteří jsou plastičtí jak Barbie a Ken. Hotové dokonalé zpodobnění člověka v té nejblýskavější podobě. Plus k tomu přidejte příběh nepříběh, který spíš nudí, než baví a tak nezbývá nic jiného, než si užívat alespoň ty barevné obrázky, protože na barvách tu tvůrci digitálních efektů opravdu nešetřili. Škoda ale, že na digitálu mi většinou vadí právě samotný digitál, i když zde překračuje veškeré existující hranice. Asi jsem už ze staré školy. A tak to bez větších výhrad v rámci sci-fi od Luca Bessona vyhrává Pátý element, který je prostě někde úplně jinde. Říkal jsem to už víckrát, ale akční herci jako byl v devadesátých letech Bruce Willis se dnes už nerodí. A nebo se pro ně nerodí dostatečně dobré scénáře. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prudké zklamání a jeden z nejhorších Bessonových filmů. Film má plusy pouze dva a to jest překrásná modelka/lesbička Cara Delevingne a vynikající 5 minutový performance Rihanny, což je trošku mimo když se jedná o nejdražší Evropské Sci-Fi. Efekty na můj vkus až moc barevné a pohádkové, akce je hodně málo a především je nezajímavá, tempo je neskutečně pomalé, ty dvě hodiny se mi v kině táhly neskutečně, někde v půlce filmu jsem se podíval na hodinky a plánoval jsem útěk, že další hodinu prostě nevydržím, no nakonec vydržel ,ale o nic jsem nepřišel. Tohle se prostě nepovedlo. Protrpené kino. 35% ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Vo filme je možné vidieť až 200 druhov rôznych druhov mimozemských bytostí. Režisér Luc Besson napísal 600 stranovú knížku, v ktorej všetky tieto druhy opísal. Herci si ju potom tesne pred natáčaním museli naštudovať, aby vedeli ako na daného mimozemšťana reagovať. (Steny94)
  • Tvůrcům posloužila pro inspiraci k vytvoření města na planetě Mül reálná lokace, a to město Santorini na řeckém ostrově Théra. (Charpy)
  • Zbraně vládních jednotek jsou často jen upravené zbraně řady AR-15. (UncleMorty)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama