Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 14

Recenze (862)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Valerian a město tisíce zklamání. Těšila jsem se na tenhle film jako panna na první sex a místo bezva předehry, krásnýho milování a usnutí v objetí jsem se dočkala opíchání pupíku a vycáknutí na bradavky během pěti vteřin. Tolik k vytouženýmu zážitku. Valerian mě sral od začátku až do konce a jediný, co na tom bylo prima, je skutečnost, že na Caru se krásně koukalo, plus pár emzáků nevypadalo úplně na piču. Jinak příběh není úplně špatnej. To jako ne. Jen si troufám tvrdit, že bych po exnutí lahve 90% lihu a hodinovým čichání ředidla napsala smysluplnější píčovinu. Samotnej Valerián vypadá než jako speciální agent co každýho sejme spíš jako šikanovanej rachitickej spermohlt co nastavuje prdel každýmu vocasu v dohledu. Tomuhle týpkovi se ta role opravdu věřit nedá ani omylem. Pokud čekáte epický bitvy, hustý akce a dech beroucí efekty , čekejte dál až přijdou do kin Hvězdný Války. Valerián nic z toho nenabízí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

S filmami pre teenegerov sa v poslednom čase roztrhlo vrece a výnimkou nie je ani žáner scifi. Úvod sa mi zdal ešte celkom zaujímavý, taký typicky Bessonovský, no potom to celé upadlo do stereotypu únikov, prenasledovania a zachraňovania, pričom hlavná mužská postava (Dane DeHaan) mi liezla neskutočne na nervy. Skrátka taký rádoby nudný diel z Hviezdnych vojen. Ešte šťastie, že sa tu divák má možnosť pokochať vizuálnou stránkou, ktorá bola naozaj úchvatná, to treba uznať. A k tomu tie všetky zaujímavé tvory, vtákopysky a pod... nuž, malo to aj svoje svetlé chvíľky. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie, které natřou zadek všelijakým Star Warsům a podobným snímkům. Valerian nenabídne prakticky nic nového, ale dobře se sleduje. Rozhodně uvidíme pár zajímavých stvoření, akci a skvělý vizuál. Nebýt nesympatické kompletní herecké sestavy, šel bych do plného počtu. Duo neladí, záporák nesedí, tvůrci v tomhle případě šlápli hodně vedle.. 6/10 = 69% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Škoda slabší druhé poloviny, Besson opět vytřískal ty nejlepší nápady zpočátku a potom film už jen tak nějak samospádem koriguje do finále. Lucy byl menší filmík, který mohl vlastně jen potěšit a překvapit. Tohle je drahé a rozhodně jde vidět každé utracené euro. Mrzí mě finanční krach filmu, protože v kinech jsou podstatně větší hrůzy, které si na sebe bezproblému vydělají. Valerian disponuje tou správnou filmovou duší. Postavy našich hlavních hrdinů jsou rozhodně povedené a výborně zahrané. Valerian je takový ten nafoukaný rošťák, který je hrdina jen díky souhře okolností, naproti tomu Laureline je nejen krásná, ale také chytrá a oba se skvěle doplňují. Jak jsem uvedl, film ve druhé polovině pustí nohu z plynu a šlápne na brzdu a výsledkem jsou podstatně nudnější scény. Navíc Rihannu bych označil za dost trapnou a Ethan Hawke mohl taky dostat zajímavější roli. Škoda že druhý díl zřejmě nikdy nevznikne, tahle série by si to dost možná zasloužila, ale šla do kina bohužel v nesprávný moment. 65% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prudké zklamání a jeden z nejhorších Bessonových filmů. Film má plusy pouze dva a to jest překrásná modelka/lesbička Cara Delevingne a vynikající 5 minutový performance Rihanny, což je trošku mimo když se jedná o nejdražší Evropské Sci-Fi. Efekty na můj vkus až moc barevné a pohádkové, akce je hodně málo a především je nezajímavá, tempo je neskutečně pomalé, ty dvě hodiny se mi v kině táhly neskutečně, někde v půlce filmu jsem se podíval na hodinky a plánoval jsem útěk, že další hodinu prostě nevydržím, no nakonec vydržel ,ale o nic jsem nepřišel. Tohle se prostě nepovedlo. Protrpené kino. 35% ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • V jednom okamžiku Igon Siruss říká Valerianovi (Dane DeHaan): „I will find you and I will kill you.“ („Najdu tě a zabiju tě.“). Načež mu Valerian šeptem odpoví: „Good luck.“ („Hodně štěstí.“). To je téměř totožná ikonická slovní výměna z filmu 96 hodin (2008), kterou napsal také Luc Besson. (Bertramm)
  • S rozpočtem 197 milionů eur ($210M) se jedná o doposud nejdražší francouzský film. Předchozí držitel této příčky - film Asterix a Olympijské hry (2008) - pracoval s rozpočtem 78 miliónů eur ($113M). (mrGhostly)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama