Reklama

Reklama

Manžel na zkoušku

  • USA Overboard (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Leonardo Montenegro je bohatý a rozmazlený playboy, který si celý život jen užíval. Ale jak se říká - karma není zdarma. Když z rozmaru odmítne zaplatit za služby úklidové služby, netuší, jak mu to osud vrátí. Po jedné divoké párty vypadne z jachty a druhý den ho najdou, jak se bezradně motá v ulicích Oregonu. V nemocnici konstatují, že utrpěl totální ztrátu paměti a vyhlásí pátrání po jeho rodině. A tehdy nastupuje na scénu Kate - přesně ta, kterou nedávno tak ponížil. Vybavená širokým úsměvem a falešným oddacím listem si pro něj přijde jako zákonitá manželka! Začátek bude těžký, ale i život běžného pracujícího muže s třemi dětmi a úžasnou manželkou má něco do sebe. Jak dlouho však dokáže Kate tajit před ním jeho skutečnou identitu a udržet příjemnou idylku? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (206)

kingik 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že se nepříliš proslulý komediální film z osmdesátých let dočkal předělávky. Tentokrát nelze stoprocentně tvrdit, že jde o věrnou kopii originálu, neb role jsou prohozeny. Amnézií je tentokrát stižen muž, nikoliv žena, arogantní boháč, který přepadne ze své jachty a probudí se s výpadkem paměti. Jeho náhlé indispozice využije chudá máma od tří dcer, co před jeho nehodou u něj na jachtě krátce pracovala, vykonávala úklidové práce, než ji bez milosti vyhodil, která mu namluví, že jsou dlouholetí manželé, aby se mu za jeho vyhazov a aroganci pomstila a pumpla ho o jmění. Mezi námi, ta její motivace mě zrovna moc nepřesvědčila, no ale dobrá. Můžu tedy rovnou napsat, že tak nepropracovaný scénář by obstál právě jen v těch naivních osmdesátkách, dneska sotva obstojí. Dvojice Anna Faris a Eugenio Derbez, která nahrazuje původní duo Russell & Hawn, je více než zdatným nástupcem. Derbez je (z)dravě nesympatický, jeho proměna v milujícího manžela byla rovněž zvládnuta zdárně. Faris nečiní komediální takt a cit také žádné potíže. Ovšem průhlednost a nemilá čitelnost vývoje filmu z toho občas činí natahovanou žvýkačku. Určité zkrácení téměř ze dvou hodin na standardních 90 minut by celému celku jen prospělo. Režijně film nevyhlíží nejhůř, když vezmu v potaz, že seriálová tvorba má u Roba Greenberga značné preference. Film má celou řadu povedených momentů, jako celek však rozhodně nepřekypuje invencí. Za nejslabší považuji základní podstatu příběhu, o jehož nepříliš pevnou konstrukci se snímek dost opírá, že známého milionáře se ztrátou paměti nikdo na veřejnosti nepoznává. Naopak pozorným divákům neujde šikovně nastrčená zmínka o původním filmu. Z vedlejších rolí nikdo moc nezaujme, vyskytuje se zde Eva Longoria, která působila nepůvabně odule. Shrnu to tak, že Derbez (je i producentem snímku) s Faris jsou zdatnými nástupci vyčpělé a naivní komediální klasiky. A celý příběh hodně spoléhá na to, že z komediálních kapes a rukávů budou tihle dva tahat humorné i dojemné (je jich o něco více, než by se dalo čekat) trumfy v dobré víře, že je diváci nesvrhnou předčasně přes palubu. A kdo nezná/neviděl původní verzi, tuhle může zkusit bez obav. 6/10 ()

Ezis 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak romantická komedie, spíš pohodová rodinná komedie. Na romantickou komedii to nemá celkem žádnou gradaci - je hodně vidět, že režisér dělá spíš seriály než filmy, protože je to dlooouhá série příhod, ne klasický celovečerní film. Ale motiv latinskoamerické menšiny je zajímavý a neotřelý, vytváří prostor pro spoustu dobrých vtípků a Eugenio Derbez je taky super. Byla jsem ráda, že tvůrci obsadili mexického herce, protože filmu dodal novou příchuť, už jenom tím, že to není hezoun, má přízvuk a originální způsob projevu, nemá americké manýry. Anna Faris mu úplně nestačila, ale jinak se k němu skvěle hodí, takže jsem neprotestovala. Škoda jen, že jsme víc neviděli nádherné lesnaté tichomořské pobřeží Kanady (tam se film natáčel). Ale protože se velká část filmu odehrává na pláži a na lodi, můžu ho doporučit celé rodině o nějakém dlouhém zimním večeru pro navození příjemné letní nálady. ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele

Strašný 2*, z toho co si pamatuju z Přes palubu, tak to bylo mnohem vtipnější a postavama i situacemi originálnější. Toto je jako kdyby Prima Cool a Prima Love měly spolu dítě. Z Prima Cool to podělilo svérázný ,,amatérismus" a sračkoidní vtipy (teda, když už tam tedy nějaký vtipy zazněly) a z Prima Love tu kýčovitou love story s přebytkem v podobě dětí. Zasmál jsem se pokud vím tak dvakrát a bylo to spíš takové ,,Ha Ha" a konec 😐. Není tu ani jedna postava, která by nějakým způsobem obstarávala vtipy. Délka filmu byla lehce otravná, protože tu nebylo čemu se smát. Mexiko tu je tak otravně vhozené, jen aby se neřeklo, že ve filmu není žádná etnická menšina. Na remake strašně slabé, ale jak vidím, zdejším uživatelům se tato ,,komedie" líbí, tak nevím 🙄. Rozhodně se podívám někdy na originál k porovnání, jelikož si ho až tak dobře nepamatuju. VYHODNOCENÍ: I MŮJ PES BY VYMYSLEL LEPŠÍ VTIPY! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem si vědom toho, že tvůrci se tu silně inspirovali v osmdesátkové komedii Přes palubu. Také jsem chvíli měl co dělat, abych přijal to, že originality tvůrci na námětu příliš nepobrali. U tohoto filmu jsou ale zásadní dvě věci. Jedna je Eugenio Derbez, který mě po Milovníkovi v přechodu opět přesvědčil o tom, že chci víc podobných komedií s ním. On je prostě sympaťák každým coulem. Vůbec nechápu, kde celou tu dobu byl. No a další věc je atmosféra filmu, která je neuvěřitelně v pohodě, fajn a místy dokáže parádně bavit. V Americe je konečně opět někdo, kdo může přijít s trošku osobitějším humorem a nestojí za ním nikdo z party od Sandlera nebo Stillera. Kéž by těch filmů bylo víc. No uvidíme... ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Byť holyvúdskym filmárom v dnešnej dobe je celkom ľahké. Stačí vypnúť svoje kreatívne mozgy a nakrútiť remake alebo sequel nejakého úspešného filmu, potom sa riadne opiť, aby reči "na originál to nemá" a "sprznili klasiku" toľko neboleli. Ešte sa trochu pomodliť, aby to niečo zarobilo a mohli si povedať, že natočili dobrý film a pomasírovať si ego s tým, že ten rýchlokurz filmárčiny sa oplatil. Tentokrát to aspoň nedopadlo tak zle ako som očakával. Predovšetkým sa vyhli sexizmu, vulgarizmom a fekálnostiam, ktorými dnešné americké komédie ovplývajú. Bohužiaľ sa nesnažili ani o kúsok inovácie od predošlého filmu. A nie, výmenu rolí za originálne nepokladám. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu navyše. (Arsenal83)
  • Odkaz na rovnomennú predlohu Cez palubu (1987) zaznie v scéne, keď sa doktor Fletcher (Garry Chalk) rozpráva s Magdalénou (Cecilia Suárez) a povie, že jediný podobný prípad tu mali v 80. rokoch, ale išlo o mladú ženu. (Piri)
  • Dve z postáv v mexickej telenovele sú Catalina a Arturo. Rovnaké mená sú v príbehu v pôvodnom Cez palubu (1987). (Arsenal83)

Reklama

Reklama