Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steve Ford (Bruce Willis) je soukromý vyšetřovatel z předměstí Los Angeles. Jeho profesní a soukromý svět se spolu střetnou poté, co přijde o svého milovaného psa Buddyho. Buddy je ukraden nechvalně proslulým gangem. Po řadě bláznivých situací začíná Steve s gangem vyjednávat. Současně je pronásledován dvěma pomstychtivými samojskými bratry, osobními strážci jednoho lichváře a několika dalšími podivnými týpky. Říká se, že pes je nejlepším přítelem člověka, a Steve dokazuje, jak daleko je člověk ochoten zajít, aby Buddyho získal zpět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (162)

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci domácí projekce ještě film obstojí, jen těžko si představit, že si na něj někdo kupuje lístek do kina. Bruce Willisovi už jen z bahna kouká pleš, bratři Cullenovi mu provaz k vytažení hodili jen ledabyle, akční hvězda se tak i nadále pomyslně propadá do filmového močálu a potýká se se zapomenutelnými blbinami na jedno použití, ale co už, samotného hlavního protagonistu ironický humor ještě neopustil. Tentokrát opět předvádí x-tou variaci na neohroženého (a tak trochu osamělého) poldu ve slunném Venice Beach, kde vlastní soukromou detektivní kancelář se svým mladším parťákem, který nás současně uvádí do děje tím, že nám postupně představuje leporelo postav, s nímž se detektiv Steve Ford zaplete, ať už v dobrém, či zlém. A až na to, že se zde vyskytuje jeden sprejer, drogový kartel, ruský lichvář a skupinka transvestitů, tudíž o extra zločin se zde nedá zakopnout, je to v podstatě mírumilovný resort. A tak jde Steve dům od domu, hledajíc jemu svěřeného teriéra od neteře, co byl náhle zcizen, jednou je nahý na skateboardu, podruhé nedobrovolně oděný do ženských šatů, a to jsou v podstatě stěžejní scény filmu. Ve filmu se, až na výjimky, nevyskytuje téměř žádná akční scéna. Willisovo proskočení okenní tabulí a rozmlácení televize jsou z tohoto hlediska akční vrcholy filmu. Film tak v mnohém připomíná svým scenáristickým stylem i syžetem předchozí Willisův pakt "Poldové" se značkou Cullen Company. Willis předčí hereckou squadru i herecky, což při zjištění, že ve filmu se vyskytuje i John Goodman, Jason Momoa a nemálo povědomých herců, je vlastně překvapení, nicméně všichni delikátně ustoupili, zahodili své herecké schopnosti a vůbec se nesnaží. Dámské osazenstvo je zde jen pro ozdobu. Jestli vám k filmovému zážitku stačí odhalená ňadra hvězdičky Jessicy Gomes, budete se moci ještě spolehnout na solidní porci hlášek, neokoukané sluncem zalité prostředí a hlavně sem tam hrdě neotřelý Willisův, či spíše hrdě protřelý, komediální výstup, čímž si odmítá přiznat, že se jedná o propadák po všech stranách jeho skvostného skalpu. 5/10 ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Bože můj.Scenáristický duo stejné jako u filmu Poldové s Wiloušem byl totališe šajze hnus a zde se ještě překonají.What?To byla fakt trapárna,jak záznam z poslanecké sněmovny.Fór na tom je,že Jason Momoa byl nejlepší,protože v tomhle ranku jsem ho ještě neviděl.Ostatní můžou dělat co chtějí,ale je to jak kdyby někdo poprvé začal točit film a neuměl napsat ani ten dialog co by vůbec měl smysl.Jestli jsem se za tu krvavou stopáž jednou dvakrát pousmál,tak to bylo hodně.Je až z podivem,že jsem se dostal sice na vícekrát do cíle,ale vesměs jsem to mohl klidně zabalit.Je to vážně hrůza,protože Willis to prostě nedává a přehrává všude kde to jen jde.Někdy už fakt vypadá jak starej dědek do důchodu a pak přijde Bruce"prkno"Hawk,kde jen čumíte,proč na tohle musím koukat.Komplet scény do sebe zapadají jak ze seriálu ulice a ještě se to snaží bejt hrozně cool.Thomas Middleditch má hrát toho vzadu,velkýho vola,který tam bude cintat.Je prima ho sledovat,protože si říkáte,že tohle by divák mohl zahrát taky.Náměť se psem,který je prošpikován i odbočkou s drogama je už pomalu na rakev.Jedna hvězda za Momoa,dva nejspíš fórky,který už si ani nepamatuju:) ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

To, že B. Willis neurobil všetko pre „úspech“ filmu sa jednoducho nedá povedať. Keď je potrebný, tak je nahý, keď je potrebný, tak je z neho žena. Škoda, že J. Goodman, ako jeho parťák, nedostal väčší priestor. Z hľadiska príbehu akčná komédia so žiadnymi ambíciami. Z celkového hľadiska však to nedopadol tak zle, ako som si to na začiatku predpokladal. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dobrej úlet. Stačí jen trocha lehkých narkotik, a jak se pak vesele točí 8D. Zajímalo by mě, kdo při natáčení této ptákoviny nebyl zhulenej, protože takovou smaženici jsem už dlouho neviděl. Ale vážně, odepsaný Bruce zaimprovizoval a zkousli vsadit na novou kartu, která by ho mohla, zřejmě zamýšleno díky divácké nostalgii, alespoň na moment zas vrátit do první ligy, a ačkoliv jde tedy o pokus více než smělý, tak i když to tentokrát zas asi až tolik ze všech stran neschytá, tak stejně to ani na maličký comeback nestačilo. Jak vlastně tuto jízdu charakterizovat? Žánrově jde o hodně uvolněnou, zamotanou, komediální gangsterku, ale ne toho Ritchieovského typu, vlastně to není podobné ani Tarantinovce, je tu prostě strašně moc praštěnýho humoru, až moc odlehčených postaviček, navíc to je prakticky bez mrtvol a násilí, všichni jsou tu proti všem a přitom se zároveň mají i v podstatě rádi, nevím, prostě divočinka, která sice chvílemi baví, ale spíš jen v jednotlivostech, než jako celek. Zápletka je pak ptákovina první třídy, na kterou se sice opět pěkně kouká, má to i poměrně slušný spád, a rozhodně nenudí, nicméně ve výsledku je to ukrutně o hovně, takže tam kde to začne, tam to zas i skončí, což je fakt strašně smysluplný. Co se pestrého obsazení týče, Willis dělá pořád ty samý ksichty, ať už hraje cokoliv, naštěstí ty jeho pokusy o to být pořád strašně moc cool a nad věcí se sem ovšem hodí víc než kdy jindy, takže pohoda, stoupající hvězda Jason Momoova tu ale naopak působí dost přehrávajícím způsobem, Goodman si to zde očividně užíval, Middleditch je pak, ostatně jako vždy, na pěst od prvního okamžiku, to jeho antiherectví a nesympatičnost je vážně neskutečný, no a zbytek byl jednoduše zhulenej kompars. Ovšem až likvidačním způsobem zamrzí absence jakékoliv stylovosti, či navození atmosféry, které by film posunuly do úplně jiných vod, což je ovšem především chyba nevyzrálého bratrského režijního dua, které se s tím ani trochu nedokázalo poprat. Zkrátka, Bruce Willis si na stará kolena zkoušel prostřednictvím tohoto úletu krapet zablbnout a zařádit, a i když tedy nelze tvrdit, že ve výsledku poměrně slušně nepobavil, za nic dvakrát důstojného se tato podívaná též považovat nedá. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Solidní akční komedie, pokoušející se (nikoliv neúspěšně) o styl Q.Tarantina (viz např. hudební variace na ikonickou skladbu Misirlou) nebo G.Ritchieho. Goodman a Janssenová mi zde přišli trochu nevyužití, zato potěšili ostatní, vesměs méně známí představitelé. Zápletka "sofistikovaná" tak akorát, aby se v ní průměrný divák zorientoval :-) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 29. června 2015. Natáčelo se v Los Angeles v Kalifornii. (Varan)
  • Jason Momoa hraje postavu, která si říká Spyder. Několikrát je řečeno, že je to Spyder s ypsylon. Nicméně v závěrečných titulcích je napsáno Spider s měkkým i. (J.Cobra)

Reklama

Reklama