Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Další cesty bojovníka Boyky jsou poněkud zvláštní. Neříkám, že předchozí díly byly to, co se mi vybaví při vyslovení spojení "originalita ve filmu", ale snažily se vždy razit nějakou cestu a snažily se ji jít pokaždé mírně jinak. Zde se ale nalézáme tak trochu v mrtvém bodě. Za prvé se složitostí příběhu dostáváme do béčkových vod 80 let a za druhé Boykovo bojové umění nás už moc nepřekvapuje. Největší problém vidím právě v tom, že tvůrci nepřišli s ničím osvěžujícím. Na druhou stranu to co dostáváme, dostáváme kvalitně natočeno a pořád se na to pěkně kouká. Boykovi fandíte a prožíváte každý úder. Dokud nejste tak trochu otupělí, je to velká zábava, později už jen rutinní zábava. Příště už to na tu 4tou u mě být nemusí.70 procent. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Boyka je po šesti let opět tady - a je to až překvapivě povedený návrat! Příběh je tu samozřejmě zase spíš jen z nutnosti, ale konečně se podařilo titulního hrdinu alespoň maličko polidštit. Do příchodu čtyřky to bylo vlastně jen strašně cool "zvíře", kdežto tentokrát otevřeně zpytuje svědomí a své protivníky nekompromisně posílá k zemi pouze z donucení a pod záštitou "vznešených" cílů. Nejdůležitější ale je, že kvalita (a i množství) soubojů je v podstatě na úplně stejné úrovni jako posledně! Cokoliv, co zde jakkoliv souvisí s jejich choreografií a způsobem snímání, je i na současné poměry akčních filmů naprosto, ale opravdu naprosto špičkové! Čtvrtý Neporazitelný podle očekávání nabízí fantasticky promakaná bojová komba (a rozhodně nejen v podání Adkinse!), která je pro velké fandy béčkových mlátiček vskutku značná potěcha sledovat. Rozmanitost soupeřů je sice skromnější než minule (hodně chybí někdo se specifickým bojovým stylem, jako byl Lateef Crowder), na druhou stranu tu máme např. menší ozvláštnění v podobě bitky "2 proti 1". A finální rival, jímž je děsivý dvoumetrový obr (popravdě mi o něco trefnější přijde slovo "obluda"), to je opravdu něco. Někoho takového bych si vážně nechtěl znepřátelit. ;-) 70 % ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Prostě Boyka!!!! Kdo přistoupí na pravidla, kde příběh je tuctový a sepsaný za jeden den, ale bitky jsou fajn, tak bude spokojený. Boje samotné mají opět parádní choreografii a kamera zabírá fakt všechno. Každý protivník měl něco do sebe, takže jsem osobně spoko. Komu se líbila trojka, tomu se bude líbit i tohle. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Koncept arénové bojovky dosáhl svého stropu v našlapaném třetím díle, takže kam teď? Boykovi přidali víru v Boha a svědomí, asi dvakrát jsem se tomu zasmál, ale ve výsledku to nevyzní až tak stupidně. Naopak pokud se naplno ponoříte do béčkového příběhu jak vystřizeného z 80. let, dokážete se docela slušně pobavit. A bojové scény jsou samozřejmě špička. 7/10 ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. U tohoto typu filmů nijak nevyhledávám košatý příběh, tady je ale už naprosto stupidní. Člověk proto skřípe zuby a těší se alespoň na pár pořádných kopanců do zubů a parádních bloků, jenže tady je to naprosto nepochopitelně skoro jedno a to samé. Ničím nepřekvapivé, nenápadité. A finální soupeř? V zajímavostech k T2:Judgement Day můžete najít, že Arnie dostal v přepočtu cca 85 000 USD za každé slovo, které promluvil. U zdejšího "bojovníka" (kterého hraje obr Martyn Ford) byste s podobnou statistikou nepochodili, protože on umí jen "hrrrrrn, ááááááááá, uuuuuuuuuh". Výsledkem je, že u finálního souboje se člověk směje. A to rozhodně nebylo úplně cílem. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme si mal pôvodne zahrať Nathan Jones, no nabitý pracovný rozvrh mu to nedovolil. Nahradil ho Martyn Ford. (m.a.t.o.)
  • Dátum narodenia 17. jún 1976 z falošného pasu Yuriho Boyky sa zhoduje so skutočným dátumom narodenia jeho predstaviteľa Scotta Adkinsa. (m.a.t.o.)
  • Na hraničním přechodu, kde je Yuri Boyka (Scott Adkins) kontrolován ruským vojákem, je závora s cedulí STOP. Text stop je napsán v latince, ale měl by být v azbuce. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama