Reklama

Reklama

Terrifier

Trailer 1

Maniak, skrývající se za maskou klauna jménem Art, si užívá halloweenskou noc po svém – brutálně vraždí každého, kdo mu přijde do cesty. To je i případ dvou mladých slečen, vracejících se z mejdanu. Budou mít šanci na přežití? Režisér Damien Leone navazuje tímto celovečerním filmem na svou krátkometrážní tvorbu o klaunu Artovi. (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (164)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

V prvom rade som rád, že sa podarilo skvelý kraťas z roku 2011 pretaviť do celovečerného hororu. Konečne tu máme poriadne a nekompromisné exploitation (s totálne vyšinutým psychopatom), ktorých je už dnes tak strašne málo. Terifier však nevyťažil z tohto námetu všetko čo sa dalo. Je hlavne veľká škoda, že sa 80 % deja odohráva v jednom hnusnom, neprehľadnom a málo strašidelnom sklade. Strašiak je poriadne hovädo, ale bohužiaľ jeho nesmrteľnosť mi dosť výrazným spôsobom pokazila dojem z filmu. Predsa len aj takýto žáner by mal dodržiavať nejaké pravidlá "hry". Buď sa jedná o nadprirodzený horor, kde je možné všetko, alebo je to horor z normálneho ľudského prostredia a vtedy teda očakávam niečo úplne iné. No napriek všetkému treba pochváliť neskutočne brutálne a kurevsky nechutné gore, ktoré bolo jednoznačne najväčším plusom tohto humusáckeho undergroundového filmu. Scéna s pílkou bola suverénne "over the top". Za mňa napriek menším výčitkám viac ako dobré... 70 %!! ()

iXtr3m3 odpad!

všechny recenze uživatele

Ako mohlo toto uspieť vo svete, tak to nechápem. Amatérska p í č o v i n a. Osemdesiatkové slashery boli ďaleko ďaleko lepšie, dokonca možno aj ich talianska vtedajšia kopírka bola lepšia. Odpad ako sviňa. Scenár tohoto "veľdiela" sa vlastne zmohol na nemú grotesku a rozpis v oznamovacích vetách typu "postava A prejde do bodu A, postava B prejde do bodu B" atď. Fuj, hnus, otras, grc. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Pocta 70kovým špinavým grindhouseovým béčkam. Dejovo vyprázdnená, lacná, účelovo jednoduchá, ale evidentne nadšenecká. Nie je to úplne zlé, ale aj keď mi splattery a prehnaná brutalita nevadí, tak omnoho viac ma zaujali umiernenejšie pasáže s creepy klaunom v bežnej spoločnosti ľudí ako 60 minútovka v 1 budove v ktorej klaun vraždí všetkých ako na bežiacom páse, pretože tej som sa akosi rýchlo prejedol. Nehovoriac o tom, že Leonemu evidentne chýbali peniaze a lepší herci. Celkovo však Terrfifier, aj keď je len amatérsky krvák, je film ktorý človeku len tak nevyšumí z hlavy. Či už vďaka ústrednému klaunovi (výborný D.H.Thornton) alebo prehnanej brutalite. 50% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Největším problémem nízkorozpočtových hororů nejsou triky, ale "herci" a dost často i "scénář", který se podřizuje jedinému autorovu nápadu a zbytek je čiročirá improvizace. A tak tu máme zubatého a z hororového hlediska vděčného klauna (famfáry, to je ten autorův nápad!), jenž pak bez čehokoliv nosného (rozuměj alespoň náznak příběhu, života či tak) v nějaké lokaci, která byla zrovna po ruce, roztodivnými způsoby masakruje většinou  naprosté debily.  Terrifier není žádnou výjimkou a troufám si tvrdit, že bych s trochou kečupu, majonézy, masa z jatek a s kostýmem z výprodeje natočil něco srovnatelného. Čvachtanda je to sice rozkošná, rozříznutí podél obzvlášť potěší, ale  v takovémto podání to prostě nemá ten správný drajv, já u toho koneckonců i usnul a sledoval tak  na dvakrát. S originální maskou pak lze vyhrát soutěž na maškarním plese, ale na celovečerák to opravdu nestačí.  Do dvojky se po tomhle příliš nehrnu. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Místama to bohužel nudí a postavy se chovají jako idioti (je ale pravda, že je to udělané schválně a některé klišé v tomto filmu pobaví). Co mě, ale nejvíce iritovalo bylo to, že když už měli možnost Arta zabít, tak ho jenom bodli a utekli. Tohle se asi stalo 3x myslím. Ale má to svojí atmosféru, baví mě styl celého filmu, jako kdyby šlo o snímek z let 80.-90., plus hudba. Má to pár creepy momentů a celkově se musí uznat, že ačkoliv se jedná o sakra minirozpočtový film, tak není natočen špatně. Brutalita je ještě větší než v krátkometrážním snímku (rozříznutí pilkou je absolutní top tier... nevím jestli jsem někdy viděl něco Tak brutálního... masakr). Klaun Art se zde pěkně vyřádil a sledovat jeho creepy výrazy není nejpříjemnější. Suma sumárum ve finále jsem s tím spokojený, ale nemůžu jít na 4*. Těším se, ale na pokračování a hlavně na to, co Leone vymyslel za další nechutný věci. A podle toho, co jsem slyšel, tak půjde o jiný level brutality. Tak doufám, že scénář bude propracovanější... i když, co chtít víc o snímku, který chce hlavně jet na tom gore že? 6/10  ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Jenna Kanell (Tara Hayes) trvala na tom, aby byla svázaná i mezi scénami, aby se doopravdy cítila v nesnázích při natáčení. (Polgedney)
  • V jedné scéně ke konci filmu se Art (David Howard Thornton) projíždí na malé tříkolce. Je to odkaz na hororovou sérii Saw (od roku 2004), kde na tříkolce jezdí loutka klauna, kterého ovládá John Kramer (Tobin Bell). (noelcoward73)
  • Terrifier měl premiéru na filmovém festivalu Telluride Horror Show 15. října 2016. (Worry77)

Reklama

Reklama