Reklama

Reklama

Terrifier

Trailer 1

Maniak, skrývající se za maskou klauna jménem Art, si užívá halloweenskou noc po svém – brutálně vraždí každého, kdo mu přijde do cesty. To je i případ dvou mladých slečen, vracejících se z mejdanu. Budou mít šanci na přežití? Režisér Damien Leone navazuje tímto celovečerním filmem na svou krátkometrážní tvorbu o klaunu Artovi. (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (162)

iXtr3m3 odpad!

všechny recenze uživatele

Ako mohlo toto uspieť vo svete, tak to nechápem. Amatérska p í č o v i n a. Osemdesiatkové slashery boli ďaleko ďaleko lepšie, dokonca možno aj ich talianska vtedajšia kopírka bola lepšia. Odpad ako sviňa. Scenár tohoto "veľdiela" sa vlastne zmohol na nemú grotesku a rozpis v oznamovacích vetách typu "postava A prejde do bodu A, postava B prejde do bodu B" atď. Fuj, hnus, otras, grc. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Leone to vyhrál s postavou sadistickýho zmrd-klauna: ta maska je výborná, stejně tak mimika v podání D.H. Thorntona. Radost dívat, jak se to hovado vyloženě krmí na strachu, bolesti a utrpení, extra zohavení mrtvol. Velmi slušná práce s efekty, místy mi to nahrálo starý dobrý sick-fuck feel u prasověcí typu August Underground. Filmařsky už jsem moc zhýčkán, pořád ale sympatický počin a vrchol amatérskýho hororu. Být to tak 1970’s grindhouse natočený ještě s klasickou kamerou... ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Terrifier mě vystrašil pouze svým lobotomickým scénářem. Snímek se vyznačuje neskrývanou idiocií postav, což u céčkového hororu nepřekvapí. Avšak i autoři žánrových braků se obvykle snaží respektovat kontinuitu logiky a důsledků chování. Jestliže postavu neomezí v pohybu ani několikanásobné probodnutí nohy, tak sledujeme nového Terminátora, a nebo máme co dočinění s esencí scénáristické hlouposti. Damien Leone oslavuje násilí skrze bezmyšlenkovitý příběh, jenže i ten musí být zasazen do uvěřitelného rámce. Amatérské ztvárnění gore scén pak navozuje dojem osmdesátkových kečupových matlanin. Všechno špatně. Jakožto zdejší hororový expert hodnotím odpadem. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas Halloweenskej noci dostane polícia oznámenie o tom, že istý muž v obleku klauna zavraždil dve osoby. Zdá sa, že ide o žart, ale v skutočnosti sa v meste prebudil vraždiaci klaun s menom Art, ktorý je pripravený zničiť každého, kto sa mu postaví do cesty. - Dosť zábavný horor, ktorého release date bol naťahovaný ako keby malo ísť o záležitosť, ktorá zborí celú hororovú scénu. Záporák nemá takmer žiadny charakter a naviac je nemý, ale zase je to celé vynahradené tým, že je brutálny a so svojimi obeťami sa rád zahráva. Krvi a gore je tu dosť a budova, v ktorej sa najväčšia časť odohráva, je dostatočne strašidelná. Je tu strašne vela klasických hororových stereotypov, čo mi v tomto prípade imponuje, pretože už ten old school vizuál ukazuje, že tvorcovia chceli potešiť hlavne fanúšikov béčkových hororov a mne radosť rozhodne urobili. EDIT: 13.10.2020 - Po dva a pol roku som si to pozrel znova a napriek krátkej stopáži som sa u toho vôbec nebavil. Zachraňujú to len pekne natočené vraždy, ale inak to je až prekvapivo amatérsky spracované a sám som prekvapený, že sa mi to pôvodne celkom páčilo. + herečka z The Bye Bye Man ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve vznikl kraťas, nakonec se šílený klaun vydal i do celovečerní verze, která je plná orgií krutosti. Je přehlídkou explicitního násilí, černého humoru, špinavého vizuálu a místy slušné atmosféry. Jenže ve výsledku tomuhle kousku i přes dietní stopáž chybí moment překvapení. Karty jsou jasně rozdané, bubák je solidně děsivý, jenže po 30 minutách nemáme o čem vyprávět. Obětí přibývá, další se bez ladu a skladu objevují na place a všechny dělají prakticky stejné chyby, ze kterých divákovi stoupají vlasy na hlavě. Když už bodnu a mám možnost bodnout znovu, tak to sakra udělám! Tvůrci však volí cestu „natahovat a ještě víc“, takže divácký zájem s přibývajícími minutami slábne. Nicméně tenhle magor s malinkatým černým kloboučkem ignorující návštěvy zubaře má šanci se ještě někdy objevit. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Jenna Kanell (Tara Hayes) trvala na tom, aby byla svázaná i mezi scénami, aby se doopravdy cítila v nesnázích při natáčení. (Polgedney)

Reklama

Reklama