Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Liam se probere po autonehodě a nepamatuje si, kdo je. Když se vydá do města pro pomoc, nachází jen mrtvá těla s podivně bledýma očima. Liam se nejprve domnívá, že to způsobil virus, který je přítomen ve vzduchu. Záhy však odhalí děsivou pravdu – každý, kdo se k němu přiblíží na vzdálenost 15 metrů, okamžitě zemře. (Cinemax)

Recenze (89)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s podobným námetom, s nejakou záhadou, ktorú treba rozlúsknuť. A keď je k tomu aj patričná mysteriózna atmosféra, tak spokojnosť preveliká. V tomto prípade sa však moje očakávania naplnili iba tak na polovicu. Záhada hneď na začiatku bola nainštalovaná veľmi dobre, pričom slušný mysteriózny základ a atmosféru živili aj nezodpovedané otázky a pocit tajomna vychádzajúci z danej témy, no žiaľ toho na čo som sa najviac tešil som sa na záver nedočkal - žiadne vysvetlenia. Moje otázky zostali zväčša nezodpovedané, z čoho som bol samozrejme dosť rozčarovaný. Čo to bol za tajomný blesk, na akej báze fungovalo to "vysávanie" života?... atď...atď. Chcelo to skrátka ešte aspoň na jednej postave pridať, najradšej ak by to bol nejaký vedec, ktorý by vniesol viac svetla do tej tmy. Škoda, film mal na viac. Priemer. 60/100 ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dosti obtížné posoudit. Není to na druhé podívání, když znáte pointu. Bez této znalosti však jde o poměrně napínavý a také zajímavý snímeček. Já hodnotím do plusů hlavně nápad, ten je neotřelý a nový. Děj je skoro bez akce, ale každou chvíli se objeví nějaký nový fakt, takže se člověk nějak moc nenudí. Herci jsou v běžném průměru, ale překvapivý konec to zase posune o level výše. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ja už keď vidim, že to točila Kanada, nepríjemne ma zmrví a idem do toho s tým, že další odpad. Výnimka ale potvrdzuje pravidlo. Radius neni nič svetoborné a prvá polka je na vraždu, ale tá druhá polka je napísaná veľmi umne a čím bližšie je záver, tým viac sa to rozmotáva a postupne sa odhaľujú veci, na ktoré počas filmu neprídete. Aj sci fi prvok s výbojom je síce trochu retardovaný, ale funkčný. V kalných kanadských vodách je toto skvost. 3 z 5 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lidi, ptáky... kozu taky. Smrťák vše kol pokosí, až se divák orosí." I já se orosil, smrtelným WTF potem, při zkousávání proměn Liama. Z hodného člobrdy s dost nepraktickou superschopností (tu bych fakt mít nechtěl), přes hrdinného zachránce sebevražedkyně na mostě, až po sadistického psychopata par excellence, který se nakonec polepšil a "šel do sebe" :-), čímž pomohl rejžovi zamezit dalšímu nadměrnému úhynu komparzistů i zvěře všeho druhu. Tímto zároveň zdravím kolegy Ufouny, kterým prdnul jistič u laserového děla nemlich nad hajzlíkem a vystresovanou pozůstalou, což způsobilo vznik napínavého a docela zábavného, byť WTF filmu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro divnou Kanadu mám slabost, a tak mě tahle scifárna opravdu bavila. Ptáci padají mrtví s nebe, lidé se nečekaně poroučejí k zemi a bílé oči prozrazují, že už se nejspíš nezvednou. Tedy chvíli jsem čekal zombiárnu, ale byl jsem mile překvapen nápadem tvůrců. Liamovo zjištění, že je nositelem smrti, bylo pro něj hrůzné, i když ještě děsivější byl fakt, jakým způsobem je provázán s pasažérkou, kterou vezl. A aby to nebylo málo, postupně vyplouvá na povrch strašlivá minulost obou postav, které trpí dočasnou ztrátou paměti. Minimalistické drama se sympatickými herci, slušnou kamerou, výbornou atmosferickou hudbou a směřováním k temné budoucnosti je spíše pro okrajové publikum. Klidně bych snesl delší stopáž. Objektivně 4* a jedna navíc za konec. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Selkirku a Winnipegu (Manitoba, Canada). (ČSFD)

Reklama

Reklama