Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (655)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jsem údajně laskavý a vlídný divák. Pravda tady se to tak trochu ukázalo. Jako by šlo o zdařilý remake filmu Megalodon z roku 2002. Jason Statham umí drsného tvrďáka nebo tvrdého drsňáka s velkým srdcem hrát velmi dobře. Triky a lekačky jsou povedené. Zajímavé je čínsko-americké prostředí a široký oceán. No po pravdě jsem se v kině bavil. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekávaná digitální zábava je zčásti fantastickým dokumentem o neexistujícím světě na skutečném dně Mariánského příkopu a zčásti akčním dobrodružstvím s přerostlým žralokem z pravěku. Je to americké, zaplatili Číňani a jako zábavná jednohubka dostačující. Uvítal bych sice galony krve a řádná jatka, ale chápu, že si film potřebuje na sebe vydělat. Scénáristicky podobné jako levné žraločí pseudohorory posledních let nejen od Asylum. Zde je ovšem zachmuřený Statham, slušná akce a žralok, z kterého nekoukají levné pixely na každém kroku. Čelisti, Propast, Jurský svět. Vtipkující černoch, co neumí plavat, Pippin zvládající čubičku na výbornou a několik sežrání v přímém přenosu. Čekal jsem nenáročnou zábavu s pěknými efekty a tu jsem dostal. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

No ještě to na ty čtyři dalo. Nápad s oživením Megalodona a vysvětlením, že existuje ještě místo, o kterém se nevědělo bylo celkem fajn a posléze i pár zvratů. Jen chvilema trošku žralok vypadal o dost menší, než jak mu bylo deklarováno těch 30 metrů, třeba s porovnání lodi, jinak je to rozhodně jeden z nejpovedenějších filmů o útoku žralokem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jason Statham vs. obří žralok a je z toho překvapení roku. Ne, nečekal jsem pecku a Jon Turteltaub rozhodně nepřekvapil (ačkoliv bych Meg hodnotil, jako jeho nejlepší film) ale film splňuje to co se od něj očekává a navíc poctivě. Chybí zde nějaká vyloženě skvělá scéna, výraznější napětí, nebo explozivnější akce, ale po celou dobu jsem se nestihl nudit a film neuvěřitelným tempem chvátá kupředu. Žraloka si užije divák dost, některé scény dokáží vyvolat příjemné napětí (ačkoliv můžete bez problému odhadnout, kdo zemře, takže překvapení jaké měl svého času "Útok z hlubin" se nekoná) a Statham je prostě tahoun a právě on přidává tu čtvrtou hvězdu a bez něj by film skončil na čistém "trojkovém" průměru, ne-li níž. Jako letní "vypínak" se jedná o výbornou záležitost a je to o fous lepší, než ukazují trailery. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Víc komedie, než nové čelisti a zhovadilost, která by byla zábavnou a fungující zhovadilostí, kdyby měla 70 minut, jenže nemá. Bohužel. Hrozně se tu tříští momenty zcela zjevného humoru ("musíš plavat.. musíš plavat..") s humorem nechtěným, kdy selhává herecká škála Jasona Stathama, nebo jednoduše vyjde snaha o epičnost spíš úsměvně. Ovšem první třetina filmu je skvělá, pak to ovšem jde do kopru, ale když už nic, je to alespoň technicky sakra dobré (a evidentně drahé) a má to jorkšíra, takže... ×¤× Filmový víkend ČSFD 2018 ×¤× ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Velryba ve filmu je také vytvořena pomocí CGI. (griph)
  • Herec Rainn Wilson, ve filmu jako Morris, letěl díky filmu poprvé v životě helikoptérou. (griph)
  • Objavujú sa špekulácie, že žraloky druhu megalodon stále prežívajú v nepreskúmaných častiach oceánov, vrátane Mariánskej priekopy. Jedným z najčastejšie uvádzaných argumentov je fakt, že niektoré druhy, ktoré boli predtým považované za vyhynuté, boli neskôr objavené živé. Ako príklad sa najčastejšie uvádza latiméria. Vedci vo všeobecnosti ale možnosť, že by megalodon stále žil, odmietajú. (ČSFD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama